> NLM / Nyheter nlm.no / Gud + Mongolia + NLM = Tommel oppGud + Mongolia + NLM = Tommel opp

Familien Osorio Olsen på besøk hos en ørnejeger. Foto: Åshild Sørhus.

"Vi har vært med på noe som er større enn det vi noen gang kunne tenke oss," skriver familien Osorio Olsen, som nå reiser hjem til Norge etter totalt 5 år i Mongolia.

Etter totalt 5 år i Mongolia er tiden inne for å reise tilbake til Norge. Vi har opplevd så mye og er takknemlig overfor Gud og NLM for å ha fått denne muligheten.

  

Spennende, men ikke alltid enkelt

Det har vært veldig spennende å få lov til å være med på arbeidet som NLM driver i Mongolia. Feltet har lagt veldig til rette for at vi som enkeltmennesker har kunnet bruke våre spesifikke egenskaper, styrker, talenter og gaver.

Og Gud har gjennom alle opplevelser jobbet med oss, med å styrke våre svake sider, med å åpne øynene våre, og tatt oss til steder vi aldri kunne drømt om.

 

Alt har ikke vært like enkelt, men vi er takknemlige for å ha fått muligheten til å bo i Mongolia, tjene Gud, oppleve kulturen både på godt og vondt, bli fylt opp, tømt ut, og fylt igjen.

 

Nå holder vi på å pakke kofferter og tønner, og planlegge de forskjellige avskjedene. Det er en tid med mange blandede følelelser for det som avsluttes og for det nye som kommer til å begynne.

Vi er en familie på fire og alle har forskjellige følelser og tanker om det å reise fra Mongolia, og alle håndterer det på forskjellige måter. Men Gud hjelper oss akkurat der vi er, og det er fint å oppleve.

 

 

Mateo (3) og Emma (8) på besøk under mongolsk nyttårsfeiring. Besøkene har vært arenaet for å lære om de forskjellige skikkelser i kulturen. Men det beste er at det alltid er mye godtteri på bordet, synes de. Fotograf: Claudia Osorio

 

Å være med på noe større

Det å flytte setter i gang mange tankeprosesser, både i hodet og i hjertet. Og det får oss også til å tenke tilbake på det man har vært med på. Vi har lært et nytt språk, vært med på utviklingsprosjekt og sett gode resultater og planlagt nye prosjekter.

Vi har vært med på å planlegge nye strategier for feltet, vært med på å støtte kirkearbeidet og menighetsarbeidere i tillegg til å fått delekunnskap og livserfaringer med medarbeidere og andre, og ikke minst hatt viktige og fine samtaler om livet og Gud.

Barna har fått en utvidet start på livet, forbedret språkøret og kulturforståelsen, og utviklet seg på mange områder som man bare får i et flerekulturelt miljø.

 

Enkelt sagt, vi har vært med på noe som er større enn det vi noen gang kunne tenke oss. Ikke for å rose oss selv, men for å gi all ære til Gud!

 

Jeg skriver dette med et ønske om  å inspirere deg og dine til å bli med på dette. Det er en livsopplevelse! Blir du med?


Mongolia

Flere og flere av NLMs utsendinger i Mongolia arbeider i dag blant en unådd folkegruppe vest i landet.

Les mer | Bli fast giver

Sparebanken Sør har gitt 75 000 fond-kroner til NLMs GF 2018. Banken blir også en av generalforsamlingens hovedsponsorer. For tiden jaktes det på flere sponsorer.

Fra årsskiftet har Arvid Lodden (59) overtatt hovedansvaret for NLM Arveoppgjør. Han avløser Jens Noraberg (63), som har hatt denne oppgaven siden 2005.

Etter fjorten år som ansatt i NLM Utland, og leder for avdelingen siden høsten 2010, slutter Hjalmar Bø i stillingen for å bli generalsekretær i Digni.

Dagens bibelsitat

Jer 1:19 De skal kjempe mot deg, men ikke få overhånd over deg. For jeg er med deg, sier Herren. Jeg vil redde deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.