> NLM / Nyheter nlm.no / Husk skattefradrag for gaver gitt til...Husk skattefradrag for gaver gitt til NLM

I 2017 er skattefradragsgrensen for gaver til NLM 30.000 kr. Dersom du ønsker å få skattefradrag i 2017, må gaver være på konto innen 29.12.17. I tillegg trenger NLM ditt fødselsnummer. Dette kan oppgis på tlf: 22 00 72 00.

– Hvert år opplever vi at mange givere ønsker å gi maksbeløpet som det gis fradrag for, sier Grete Haukelid, markeds- og innsamlingsleder i NLM. – At grensen har økt de siste årene fra 12.000 i 2013 til 30.000 i 2017, har derfor kommet NLM til gode, sier hun. – Hva dette betyr i skattereduksjon for hver enkelt giver, varierer selvsagt. Normalt vil dette utgjøre 7 500 kroner for gaver på 30 000 eller mer.

Det er gaver gitt til organisasjoner godkjent av skattemyndighetene som får del i denne ordningen. I NLM gjelder dette gaver gitt til NLM hovedkassen.

   

Oppfordrer til indeksregulering

Haukelid minner om at kostnadene til NLM øker for hvert år. På fast giver-blanketter er det mulig å huke av for indeksregulering på 3% per år, og hun oppfordrer alle givere til å gjøre dette, eller fra tid til annen øke sin faste givertjeneste. 

– Vær oppmerksom på beløpsgrensen i banken når du øker din faste givertjeneste. Er denne lavere enn beløpet du blir trukket for, stopper hele avtalen din, sier hun, og legger til:

– Selv om vi på enkelte poster ser en liten nedgang i gaveinntekter de siste årene, vil jeg karakterisere giverne i NLM som rause og dedikerte. Jeg vil benytte anledningen til å takke for alle gaver gitt i 2017.

    

Her finner du svar på flere ofte stilte spørsmål angående givertjeneste.


Sentral-Asia

Bibeloversettelse er tidkrevende, men viktig. I Sentral-Asia har en minoritetsgruppe nå snart fått Bibelen på sitt eget språk.

Les mer | Bli fast giver

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) etablerer storsenter i tilknytning til Sandnes gamle brannstasjon i Rogaland. Totalt utnyttet areal vil omfatte 10 000 kvadratmeter. Misjonssalen Sandnes og sentrale NLM-aktører blir blant leietakerne.

Fredag 13. april til søndag 15. april arrangerte NLM og NLM Ung for tredje gang konferansen «Fellesskap» på Fjellhaug Utdanningssenter. Omkring 180 deltakere ble inspirert til å bygge utadrettede og misjonsfokuserte fellesskap.

De ti siste årene har NLM drevet et helseprosjekt i Vest-Mongolia – med svært gode resultater. Mødredødeligheten i ett av fylkene har sunket drastisk siden 2013, fra 84 til 49 per 100 000 fødsler.

Dagens bibelsitat

2Mos 20:7 Du skal ikke misbruke Herren din Guds navn, for Herren vil ikke holde den uskyldig som misbruker hans navn.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.