> NLM / Nyheter nlm.no / Knallåpning for ULKnallåpning for UL

Topp stemning og fullt trøkk i amfiet under ULs åpningsmøte. Alle foto: Elisabeth Nord-Varhaug

Antall registrerte deltakere på UL har økt. – Det er en lettelse å se at trenden snur, sier festivalsjef Morten Eikli.

– Det er så godt å være i gang! utbryter Morten Eikli til Utsyn etter åpningsmøtet på UL 2018. Han er strålende fornøyd med festivalen så langt, som har «tre» som tema.

– Åpningsmøtet satte fokus for resten av uka. Talen fra Karl-Johan Kjøde om livets tre var så bibelfundert, og en døråpner for å se mer av hvem Gud er. Jeg ble skikkelig berørt selv av bildet han brukte om å bli omfavnet i Guds kappe, forteller Eikli.   

   

Fra høyre: Hans Kristian Skaar, Morten Eikli og Andreas Evensen forklarer valget av «tre» som tema på UL, under et intervju på åpningsmøtet.

  

Flere deltakere enn i fjor

Det er allerede 1 048 registrerte deltakere på årets UL-festival. Det er flere deltakere enn ved slutten av UL i fjor, og i tillegg kommer deltakere med dagspass. Over fem prosent flere ukespass er solgt enn på samme tid i fjor, melder festivalsjefen.

– Det er en lettelse å se at trenden snur etter nedgangen de siste årene, påpeker han fornøyd.

    

Lovsangen runger fra hundrevis av ungdommer.

   

Store forventninger

– Hvilke forventninger har du til resten av uka på UL?

– Forventningene mine er store. Jeg drømmer om at ungdommene skal få møte Gud. At de skal se at de er elsket, tatt imot og utsendt, svarer Eikli.

Han tenker seg litt om og deler en setning han formulerte inni seg under kveldens møte:

– Jeg ønsker at ungdommene skal leve med store drømmer, at de tar imot seg selv og andre med stor nåde, og lever det ut med å gjøre små gjerninger med stor kjærlighet. Det er kjernen av hvem vi er og hva vi er kalt til, sier han.

    

PS: Alle møtene på UL 2018 blir direkteoverført på ULs facebookside. Du trenger ikke facebook-profil for å se dem.


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Dagens bibelsitat

Joh 17:21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.