> NLM / Nyheter nlm.no / Knallåpning for ULKnallåpning for UL

Topp stemning og fullt trøkk i amfiet under ULs åpningsmøte. Alle foto: Elisabeth Nord-Varhaug

Antall registrerte deltakere på UL har økt. – Det er en lettelse å se at trenden snur, sier festivalsjef Morten Eikli.

– Det er så godt å være i gang! utbryter Morten Eikli til Utsyn etter åpningsmøtet på UL 2018. Han er strålende fornøyd med festivalen så langt, som har «tre» som tema.

– Åpningsmøtet satte fokus for resten av uka. Talen fra Karl-Johan Kjøde om livets tre var så bibelfundert, og en døråpner for å se mer av hvem Gud er. Jeg ble skikkelig berørt selv av bildet han brukte om å bli omfavnet i Guds kappe, forteller Eikli.   

   

Fra høyre: Hans Kristian Skaar, Morten Eikli og Andreas Evensen forklarer valget av «tre» som tema på UL, under et intervju på åpningsmøtet.

  

Flere deltakere enn i fjor

Det er allerede 1 048 registrerte deltakere på årets UL-festival. Det er flere deltakere enn ved slutten av UL i fjor, og i tillegg kommer deltakere med dagspass. Over fem prosent flere ukespass er solgt enn på samme tid i fjor, melder festivalsjefen.

– Det er en lettelse å se at trenden snur etter nedgangen de siste årene, påpeker han fornøyd.

    

Lovsangen runger fra hundrevis av ungdommer.

   

Store forventninger

– Hvilke forventninger har du til resten av uka på UL?

– Forventningene mine er store. Jeg drømmer om at ungdommene skal få møte Gud. At de skal se at de er elsket, tatt imot og utsendt, svarer Eikli.

Han tenker seg litt om og deler en setning han formulerte inni seg under kveldens møte:

– Jeg ønsker at ungdommene skal leve med store drømmer, at de tar imot seg selv og andre med stor nåde, og lever det ut med å gjøre små gjerninger med stor kjærlighet. Det er kjernen av hvem vi er og hva vi er kalt til, sier han.

    

PS: Alle møtene på UL 2018 blir direkteoverført på ULs facebookside. Du trenger ikke facebook-profil for å se dem.


Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

Morten Eikli ser tilbake på en festivaluke med varmerekord, flere deltakere, uredd forkynnelse, misjonærinnvielse og ny lovsang.

Fredag kveld er det misjonærinnvielse på UL. – Jeg synes det passet veldig bra å bli innviet på UL. Opp gjennom årene har jeg vært mye innom festivalen, sier David Theodor Thorsen (25).

Dagens bibelsitat

Matt 11:29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er nedbøyd og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.