> NLM / Nyheter nlm.no / Konferanse avbrutt av politietKonferanse avbrutt av politiet

Ill.foto: Pixabay.com

Nylig ble en konferanse i regi av NLMs samarbeidsorganisasjon i Nord-Afrika stengt ned av politiet. Flere av NLMs utsendinger var til stede. – Politiet mistenkte at fasilitetene skulle brukes til ulovlig religiøs aktivitet, forklarer Eivind Jåtun, regionleder i NLM for Nord-Afrika.

Konferansen som ble stengt var en samling for arbeidere i samarbeidsorganisasjonen og andre inviterte aktører, hvor fokus lå på styrking av rutiner for regnskapsføring og budsjettoppfølging.

– Det har vært gjennomført tilsvarende samlinger i en årrekke uten noen problemer. Ledelsen i organisasjonen gikk i dialog med politiet, men det viste seg umulig å reversere vedtaket. Konferansen ble derfor avbrutt og deltakerne måtte vende hjem, forklarer Jåtun.

    

Viktig påminnelse

– Opplevde misjonærene dette som ubehagelig?

– Politiets innblanding kom svært uventet, men det hele gikk veldig rolig for seg, og ingen av de tilstedeværende opplevde situasjonen som truende, svarer Jåtun.

Han sier at episoden har tjent som en viktig påminnelse om at det ikke er enkelt å drive kristen virksomhet i det aktuelle landet.  

– Vår samarbeidsorganisasjon vil nå gå gjennom sine rutiner for å undersøke om det finnes formelle prosedyrer for å få tillatelse til å arrangere denne formen for jobbkonferanser i framtiden.

   

Påvirker ikke arbeidet

NLM er involvert i ulike bistandsprosjekter sammen med samarbeidsorganisasjonen. Disse går sin gang, og det er liten grunn til å frykte at de vil bli stoppet.

– Vær med og be for våre utsendinger og for lokale kristne i det aktuelle landet, om gode og forutsigbare arbeidsvilkår, og om trygghet og frimodighet til å leve sitt kristne vitnesbyrd ute blant folket, sier Jåtun.


Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Tidligere Fjellhaug-rektor, Ketil Jensen, endrer syn i tjenestedelingsspørsmålet. Han argumenterer utfra avskaffelsen av slaveriet. – Bibelen framstiller kjønnspolariteten som Guds vilje, men ikke slaveriet, svarer NLMs ledelse.

I løpet av august ble NLMs misjonærstab i Japan betraktelig styrket, og gjennomsnittsalderen sank flere hakk – samtidig som NLM og samarbeidskirken uttrykker at de ønsker å satse mer på å nå de unge i landet.

Regnskapet for generalforsamlingen er nå ferdigstilt. Nettokostnadene for arrangementet ble på 3,2 millioner kroner. – Vi hadde forventet røde tall, men disse hadde skarpere rødfarge enn vi setter pris på, sier økonomileder Øystein Frøysa.

Dagens bibelsitat

Sal 96:1f Syng for Herren en ny sang! Syng for Herren, all jorden! Syng for Herren, pris hans navn! Forkynn fra dag til dag hans frelse!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.