> NLM / Nyheter nlm.no / Kronprinsparet besøkte NLM EtiopiaKronprinsparet besøkte NLM Etiopia

Alle foto: Ragnhild Myren

I dag besøkte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit NLMs hovedkontor i Etiopia. De ble servert tradisjonell etiopisk mat og fikk en presentasjon av arbeidet til de norske frivillige organisasjonene som arbeider i landet.

I forbindelse med sitt besøk i Etiopia besøkte det norske kronprinsparet NLM den 8. november.

  

Skolebarn, blomster – og kong Olav

Lamessa og Mirjam Endalew ønsket gjestene velkommen.

Ved ankomst ble kronprinsparet møtt av norske barn, blant annet fra den desentraliserte norske skolen for misjonærbarna i Hawassa. Marie Temesgen Galla fikk æren av å gi blomster til kronprinsparet.

NLMs stedlige representant Lamessa Endalew og hans kone Mirjam Syltebø Endalew ønsket kronprinsparet velkommen. For anledningen hadde NLM laget en utstilling av noen bilder fra Kong Olav Vs besøk i Etiopia i 1966. I den forbindelse mottok kronprinsparet en utgave av boken som ble utgitt på Lunde forlag etter Kong Olav Vs besøk i Etiopia.

   

Møtte frivillige organisasjoner

Til lunsj fikk kronprinsparet smake injera og watt med blant annet biff, lammekjøtt og shiro (linsestuing), i tillegg til ulike grønnsaker. Inviterte gjester til lunsjen var representanter fra alle de norske frivillige organisasjonene som arbeider i Etiopia (NMS, KN, Redd Barna, Utviklingshjelpen og Flyktningehjelpen).

Under måltidet fikk organisasjonene gi en kort presentasjon av arbeidet sitt i Etiopia, før man samtalte om de ulike organisasjonenes bidrag til bygging av sivilsamfunnet, og hvordan arbeidet kan knyttes til FNs utviklingsmål.

    

 

Kirke, helse og utdanning

I presentasjonen av NLMs arbeid la Lamessa vekt på hvordan organisasjonens misjonsarbeid la grunnlag for etableringen av Mekane Yesus kirken, som med sine 9 millioner medlemmer i dag spiller en svært viktig rolle i det etiopiske samfunnet.

I tillegg fortalte han om hvordan NLM fortsatt bidrar til å styrke det etiopiske folks helse og utdanning, blant annet gjennom mødrehelse-prosjekter og gjennom byggingen av en ny videregående skole i Øst-Etiopia.

 

Stolt velkomstkomité.


Etiopia

Til tross for en lang kristen historie finnes det fremdeles flere titalls folkegrupper i Etiopia som ikke har mulighet til å høre om Jesus.

Les mer | Bli fast giver

Hovudstyreformann Lars Gaute Jøssang har sagt nei til ein ny treårsperiode. Til Dagen viser han til at han ikkje er ung lenger, og at landskapet er annleis enn det har vore.

Åpne Dørers "World Watch List" for 2018 viser at de fleste av landene med mest forfølgelse av kristne ligger i Midtøsten, Øst- og Nord-Afrika. Knut Arild Hareide vil bruke rapporten for å påvirke norsk utenrikspolitikk.

De tre lokalradiokanalene Radio Sørvest, Radio Gnisten og Gimlekollen radio slår seg sammen. Nå ber de lytterne hjelpe dem å finne nytt navn.

Dagens bibelsitat

Rom 10:13 For hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.