> NLM / Nyheter nlm.no / Kronprinsparet besøkte NLM EtiopiaKronprinsparet besøkte NLM Etiopia

Alle foto: Ragnhild Myren

I dag besøkte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit NLMs hovedkontor i Etiopia. De ble servert tradisjonell etiopisk mat og fikk en presentasjon av arbeidet til de norske frivillige organisasjonene som arbeider i landet.

I forbindelse med sitt besøk i Etiopia besøkte det norske kronprinsparet NLM den 8. november.

  

Skolebarn, blomster – og kong Olav

Lamessa og Mirjam Endalew ønsket gjestene velkommen.

Ved ankomst ble kronprinsparet møtt av norske barn, blant annet fra den desentraliserte norske skolen for misjonærbarna i Hawassa. Marie Temesgen Galla fikk æren av å gi blomster til kronprinsparet.

NLMs stedlige representant Lamessa Endalew og hans kone Mirjam Syltebø Endalew ønsket kronprinsparet velkommen. For anledningen hadde NLM laget en utstilling av noen bilder fra Kong Olav Vs besøk i Etiopia i 1966. I den forbindelse mottok kronprinsparet en utgave av boken som ble utgitt på Lunde forlag etter Kong Olav Vs besøk i Etiopia.

   

Møtte frivillige organisasjoner

Til lunsj fikk kronprinsparet smake injera og watt med blant annet biff, lammekjøtt og shiro (linsestuing), i tillegg til ulike grønnsaker. Inviterte gjester til lunsjen var representanter fra alle de norske frivillige organisasjonene som arbeider i Etiopia (NMS, KN, Redd Barna, Utviklingshjelpen og Flyktningehjelpen).

Under måltidet fikk organisasjonene gi en kort presentasjon av arbeidet sitt i Etiopia, før man samtalte om de ulike organisasjonenes bidrag til bygging av sivilsamfunnet, og hvordan arbeidet kan knyttes til FNs utviklingsmål.

    

 

Kirke, helse og utdanning

I presentasjonen av NLMs arbeid la Lamessa vekt på hvordan organisasjonens misjonsarbeid la grunnlag for etableringen av Mekane Yesus kirken, som med sine 9 millioner medlemmer i dag spiller en svært viktig rolle i det etiopiske samfunnet.

I tillegg fortalte han om hvordan NLM fortsatt bidrar til å styrke det etiopiske folks helse og utdanning, blant annet gjennom mødrehelse-prosjekter og gjennom byggingen av en ny videregående skole i Øst-Etiopia.

 

Stolt velkomstkomité.


Sentral-Asia

Bibeloversettelse er tidkrevende, men viktig. I Sentral-Asia har en minoritetsgruppe nå snart fått Bibelen på sitt eget språk.

Les mer | Bli fast giver

Mange har erfart at misjonsbladet Utsyn kan skape brann for Guds rikes sak. Men også Utsyn kan ta fyr. Det opplevde Elsa Himle nyleg.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) etablerer storsenter i tilknytning til Sandnes gamle brannstasjon i Rogaland. Totalt utnyttet areal vil omfatte 10 000 kvadratmeter. Misjonssalen Sandnes og sentrale NLM-aktører blir blant leietakerne.

Fredag 13. april til søndag 15. april arrangerte NLM og NLM Ung for tredje gang konferansen «Fellesskap» på Fjellhaug Utdanningssenter. Omkring 180 deltakere ble inspirert til å bygge utadrettede og misjonsfokuserte fellesskap.

Dagens bibelsitat

Sal 44:18 Alt dette er kommet over oss, enda vi ikke har glemt deg og ikke har sveket din pakt.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.