> NLM / Nyheter nlm.no / Lærdom, naturopplevelser og vennskapLærdom, naturopplevelser og vennskap

Hvert år rundt nyttår besøker et TeFT-team med ungdommer fra Norge NLMs arbeid i Peru. Les hvordan årets deltakere opplevde besøket!

Det har i flere år vært tradisjon at et TeFT-team kommer på korttidsopphold til Peru rundt nyttår.

Årets team besto av: Kristine Haugeland, Heidi Kleven Hauge, Signy Alice Haugland, Mathias Opsahl-Engen og Elisabeth Ljøkjell.

En innholdsrik tur er dessverre over. Vi sitter igjen med uforglemmelige minner og et stort smil om munnen. De tre ukene har flydd av sted, samtidig som det føles ut som at oppholdet i Peru har vart i evigheter.

   

Nyttårsleir med Jesus, bading og spansk

2. juledag startet flyturen over dammen. Peru møtte oss med sol, varme og solbrenthet. Vi storkoste oss på Miramar (misjonens ferieplass ved kysten) sammen med misjonærfamilien Bjørsvik i noen dager, før vi dro ned til Campel (kirkens leirsted) for å delta på nyttårsleiren.

Helgen ble fylt opp med lek, Jesus, sol, bading, spansk, god mat og mange nye vennskap. Vi fikk også vist fram våre fantastiske danse- og sangevner, da vi plutselig sto på scenen og sang «tøff nok» av Lisa Børud foran ungdommene på leiren.

   

Bildet: Nyttårsaften ved stillehavet.

   

Landsbygdbesøk og turisme

Etter å ha lært dem norske ord, sanger og leker dro vi videre opp i høyden til Arequipa. Der fikk vi blant annet omvisning på Setela, som er bibelskolen og teologistudiet NLM støtter.

Etter å ha vært turister i noen dager i Juliaca og Puno, dro vi ut på landsbygda der vi fikk delta på gudstjeneste, søndagsskole og ekte peruansk kirkekaffe (eller ost og frysetørket potet-fest, om du vil).

Siden vi ikke kan få nok av turisme, flere 1000 høydemeter og tåke dro vi like gjerne opp til Cuzco for å krysse av både Machu Picchu og regnbuefjellet på bucketlistene våre.

 

 Bildet: Mye spennende å se på markedet.

  

Større kunnskap om misjonsarbeidet

Turen har bydd på mye ny lærdom, fantastiske naturopplevelser, økt forståelse av misjonsarbeidet i Peru og vennskap som vil vare livet ut.

Vi har fått et lite innblikk i hverdagen til en misjonærfamilie, opplevd peruansk kultur både på godt og vondt, smakt mye god mat og sett fantastisk natur.


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Today's Quote

Rom 14:9 Derfor døde jo Kristus og ble levende igjen, for at han skulle være Herre over både levende og døde.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.