> NLM / Nyheter nlm.no / Lærdom, naturopplevelser og vennskapLærdom, naturopplevelser og vennskap

Hvert år rundt nyttår besøker et TeFT-team med ungdommer fra Norge NLMs arbeid i Peru. Les hvordan årets deltakere opplevde besøket!

Det har i flere år vært tradisjon at et TeFT-team kommer på korttidsopphold til Peru rundt nyttår.

Årets team besto av: Kristine Haugeland, Heidi Kleven Hauge, Signy Alice Haugland, Mathias Opsahl-Engen og Elisabeth Ljøkjell.

En innholdsrik tur er dessverre over. Vi sitter igjen med uforglemmelige minner og et stort smil om munnen. De tre ukene har flydd av sted, samtidig som det føles ut som at oppholdet i Peru har vart i evigheter.

   

Nyttårsleir med Jesus, bading og spansk

2. juledag startet flyturen over dammen. Peru møtte oss med sol, varme og solbrenthet. Vi storkoste oss på Miramar (misjonens ferieplass ved kysten) sammen med misjonærfamilien Bjørsvik i noen dager, før vi dro ned til Campel (kirkens leirsted) for å delta på nyttårsleiren.

Helgen ble fylt opp med lek, Jesus, sol, bading, spansk, god mat og mange nye vennskap. Vi fikk også vist fram våre fantastiske danse- og sangevner, da vi plutselig sto på scenen og sang «tøff nok» av Lisa Børud foran ungdommene på leiren.

   

Bildet: Nyttårsaften ved stillehavet.

   

Landsbygdbesøk og turisme

Etter å ha lært dem norske ord, sanger og leker dro vi videre opp i høyden til Arequipa. Der fikk vi blant annet omvisning på Setela, som er bibelskolen og teologistudiet NLM støtter.

Etter å ha vært turister i noen dager i Juliaca og Puno, dro vi ut på landsbygda der vi fikk delta på gudstjeneste, søndagsskole og ekte peruansk kirkekaffe (eller ost og frysetørket potet-fest, om du vil).

Siden vi ikke kan få nok av turisme, flere 1000 høydemeter og tåke dro vi like gjerne opp til Cuzco for å krysse av både Machu Picchu og regnbuefjellet på bucketlistene våre.

 

 Bildet: Mye spennende å se på markedet.

  

Større kunnskap om misjonsarbeidet

Turen har bydd på mye ny lærdom, fantastiske naturopplevelser, økt forståelse av misjonsarbeidet i Peru og vennskap som vil vare livet ut.

Vi har fått et lite innblikk i hverdagen til en misjonærfamilie, opplevd peruansk kultur både på godt og vondt, smakt mye god mat og sett fantastisk natur.


Indonesia

Mye av NLMs arbeid i Indonesia handler om barn og unge, både gjennom søndagsskolearbeid og arbeid for å sikre barns utdanningsvilkår.

Les mer | Bli fast giver

I høytiden som stunder til arrangerer Misjonssambandet en rekke påskemøter for unge, voksne og familier. På Solgry, Solhøgda og Solåsen, alle med sol – gjerne påskesol – i navnet, blir det samlinger om Forsoneren – dødens overmann.

Åndelig manipulering foregår også i NLM. Utsyn ønsker dine alvorlige og mindre alvorlige historier om åndelig manipulasjon.

I disse dager avsluttes det tredje kullet av TeFT Familie i Nairobi i Kenya. Seks familier har hatt tolv uker på denne bibelskolen. Bare en av disse familiene er aktive i NLM.

Dagens bibelsitat

Jos 1:3 Hvert sted dere setter foten på, gir jeg dere, slik jeg sa til Moses.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.