> NLM / Nyheter nlm.no / Lars Gaute Jøssang ble takket av som...Lars Gaute Jøssang ble takket av som hovedstyreformann

Foto: Runar Wold Slettebø

I januar ble det kjent at Lars Gaute Jøssang (60), etter ni år som leder for NLMs hovedstyret, ikke tar gjenvalg. I dag ble han takket for innsatsen med blomster og kraftig applaus.

– For meg blir det spesielt å ikke skulle ha Lars Gaute Jøssangs om formann i hovedstyret, sa generalsekretær Øyvind Åsland da han overrakte Jøssang, og kona Marit, blomster for innsatsen de sammen har gjort for NLM.

  

Lars Gaute Jøssang ble valgt inn i hovedstyret første gang i 2000. Det skjedde rett i etterkant av at hans svigerfar, Johannes Samnøy, døde i en tragisk traktorulykke. Samnøy var formann i hovedstyret da han døde.

  

Jordnær akademiker

I sin korte takketale til Lars Gaute Jøssang understrekte generalsekretæren at Jøssang er en ganske unik person. På samme tid er han både en jordnær ryfylking med dype røtter i bedehuskulturen og han har gjort en akademisk karriere og er i dag professor i historie.

– Jeg tror ikke det er så mange som hadde valgt å bruke så mye tid på frivillig arbeid som Jøssang har gjort. Det er vi svært takknemlige for, sa Åsland.

  

Valget til hovedstyret vil gå av stabelen i løpet av torsdagen. Det er ikke eget valg av hovedstyreformann, og hovedstyret vil selv konstituere seg med formann og nestformann etter at valgresultatet er klart torsdag kveld.


Elsket

Vi elsker fordi han elsket oss først.

Les mer | Bli fast giver

I forbindelse med søndagens misjonærinnvielse kom det inn nesten to millioner kroner i kollekt til NLM. Totalt ble det samlet inn fem millioner kroner. I tillegg ble 50 personer nye faste givere.

– Mye rart skjer i verden for tiden, og kanskje mest utrolig er det at en pinsevenn står på NLMs generalforsamling og forkynner om luthersk teologi, sier hovedpastor Magnus Persson i United i Malmø.

– Jeg kjenner meg ydmyk overfor den oppgaven jeg nå har fått, sier Raymond Bjuland, som er valgt til ny formann i Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre.

Dagens bibelsitat

Kol 4:2 Vær vedholdende i bønnen, så dere våker i den med takk til Gud.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.