> NLM / Nyheter nlm.no / Lars Gaute Jøssang ble takket av som...Lars Gaute Jøssang ble takket av som hovedstyreformann

Foto: Runar Wold Slettebø

I januar ble det kjent at Lars Gaute Jøssang (60), etter ni år som leder for NLMs hovedstyret, ikke tar gjenvalg. I dag ble han takket for innsatsen med blomster og kraftig applaus.

– For meg blir det spesielt å ikke skulle ha Lars Gaute Jøssangs om formann i hovedstyret, sa generalsekretær Øyvind Åsland da han overrakte Jøssang, og kona Marit, blomster for innsatsen de sammen har gjort for NLM.

  

Lars Gaute Jøssang ble valgt inn i hovedstyret første gang i 2000. Det skjedde rett i etterkant av at hans svigerfar, Johannes Samnøy, døde i en tragisk traktorulykke. Samnøy var formann i hovedstyret da han døde.

  

Jordnær akademiker

I sin korte takketale til Lars Gaute Jøssang understrekte generalsekretæren at Jøssang er en ganske unik person. På samme tid er han både en jordnær ryfylking med dype røtter i bedehuskulturen og han har gjort en akademisk karriere og er i dag professor i historie.

– Jeg tror ikke det er så mange som hadde valgt å bruke så mye tid på frivillig arbeid som Jøssang har gjort. Det er vi svært takknemlige for, sa Åsland.

  

Valget til hovedstyret vil gå av stabelen i løpet av torsdagen. Det er ikke eget valg av hovedstyreformann, og hovedstyret vil selv konstituere seg med formann og nestformann etter at valgresultatet er klart torsdag kveld.


Øst-Afrika

I Øst-Afrika vil NLM gi mennesker både rent drikkevann og levende vann i Jesus.

Les mer | Bli fast giver

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

Morten Eikli ser tilbake på en festivaluke med varmerekord, flere deltakere, uredd forkynnelse, misjonærinnvielse og ny lovsang.

Dagens bibelsitat

Sal 119:105 Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.