> NLM / Nyheter nlm.no / Leder skoleseksjonen i NLMLeder skoleseksjonen i NLM

Foto: Narve Jonas Nystøyl

Torleif Belck-Olsen har blitt ansatt som leder for skoleseksjonen i NLM Norge fra 1. august 2018. Han har tidligere blant annet vært rektor ved SETELA og Kvitsund gymnas.

Skoledrift har lenge vært en sentral del av NLMs arbeid i Norge, men skolearbeidet har økt betraktelig de siste årene med blant annet oppstart av mange nye skoler.

Nå er Torleif Belck-Olsen ansatt i en nyopprettet stilling som leder for skoleseksjonen ved NLMs hovedkontor.

   

Styrke skolearbeidet

– Vi er glade for at Torleif har takket ja til denne stillingen, sier Kåre Johan Lid, som er leder for NLM Norge.

Han forklarer at stillingen ble vedtatt opprettet av NLMs hovedstyre som et tiltak for å styrke oppfølgingen av det voksende skolearbeidet, samt for å styrke organiseringen i avdelingen NLM Norge ved hovedkontoret. Skoleseksjonen, som er en del av avdelingen NLM Norge, har tidligere bestått av to skolekonsulenter, og det er en av disse to stillingene som nå er omgjort til den nye stillingen.

Belck-Olsen har de siste tre årene vært ansatt som skolekonsulent i avdelingen.

   

En kallsoppgave

– Misjonssambandets skolearbeid er omfattende og svært viktig for organisasjonen, sier Belck-Olsen. – Men kristne friskoler er også viktige for Norges framtid. Jeg ser på tjenesten som leder for skoleseksjonen som en kallsoppgave og ønsker å bidra til at skolearbeidet blomstrer og gjerne vokser der det legger seg til rette. NLM har gode skoleledere som det er inspirerende å samarbeide med.

    

Lang erfaring

Torleif Belck-Olsen er 60 år og kommer fra Hobøl i Østfold. Han er utdannet ved Fjellhaug Misjonsskole og Wheaton College Gratudate School, og har tidligere vært utsending for NLM i Peru og Bolivia i ca. 10 år mellom 1984 og 2012, hvor han blant annet var lærer og rektor ved SETELA, som den gang lå i Sucre i Bolivia. Han har også vært kvalitetsleder og senere markedssjef ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole og rektor ved Kvitsund Gymnas.


Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

– En 127 år gammel organisasjon trenger å vite noe om røttene sine, sier Espen Ottosen. Boken Sendt – et portrett av Norsk Luthersk Misjonssamband – ønsker å bidra til det. Den lanseres under et seminar på GF.

Torleif Belck-Olsen har blitt ansatt som leder for skoleseksjonen i NLM Norge fra 1. august 2018. Han har tidligere blant annet vært rektor ved SETELA og Kvitsund gymnas.

På helgens hovedstyremøte ble det vedtatt at Hans Arne Sanna (38), som nå er regionleder i NLM utland, blir leder av avdelingen fra 1. august.

Dagens bibelsitat

Heb 3:14 For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.