> NLM / Nyheter nlm.no / Misjons-team som pensumMisjons-team som pensum

Årets misjonsteam planlegger turen. Joseph Lu til høyre. 

Joseph Lu er en dynamisk mann. Han setter i gang ting for Guds rike. I mer enn 20 år har han investert mye av sin energi ved China Lutheran Seminary (CLS) på Taiwan. 

Joseph Lu har hatt mange posisjoner, alt etter hva seminaret har hatt behov for. Med bakgrunn som manager i et stort kjøpesenter, teologistudier og doktorgrad i missiologi har han mye å bidra med.

  

Der hjertet banker mest

Men nå er han der hvor hjertet banker aller mest: Han er leder for CLS sitt misjonssenter. Han er også pådriveren for en spesiell ordning: Alle CLS-studenter må i løpet av studietiden delta på minst ett misjonsteam.

Det kan være alt fra å reise til et område helt uten kirke på Taiwan, til et hjelpeprosjekt i Myanmar, evangelisering blant kinesiske minoritetsgrupper i Thailand eller støtte til menigheter i Kina.

Også i år skal en gruppe på tur, og turen går til Kina. I fem dager skal de besøke en lokal kirke og bli kjent med situasjonen og utfordringer der, og i fem dager blir det oppdagelsestur i et av områdene i Kina med en muslimsk befolkning.

  

Varige resultater

Joseph Lu er opptatt av at slike korttidsengasjement gir varige resultater. Han sier:

– Hovedsaken er at studentene fra Taiwan lærer noen viktige prinsipper om det å drive misjon; å bli kjent med partnerkirken og å la de bestemme behovet, å satse på langsiktige kontakter, å åpne øynene for andre kulturer og å møte andre kulturer og religioner med respekt og viljen til å lære. Å drive misjon kultur-sensitivt.
 
– Når studentene tar dette med i sine menigheter, kommer det til å bety mye for den voksende taiwanesiske misjonsbevegelsen, avslutter han.

  

Må ordne det meste selv

Studenten lærer seg også helt praktiske ting og opplever slik noen av utfordringene en misjonær møter.

De må få penger fra støttegrupper, de må presentere planen i menighetene, de må skrive bønnebrev og etterpå lage en presentasjon om reisen. De må selv sette opp budsjett og ta kontakt med samarbeidspartnerne osv. Kort sagt: de må ordne det meste selv.


Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Ny NLM-bok kommer til salgs under GF. Boken løfter fram ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid.

Fire av sju stoler blir ledige i NLMs hovedstyre i sommer, og skal fylles gjennom valg under generalforsamlingen. I tillegg skal det velges fire varamedlemmer. Her kan du bli bedre kjent med kandidatene.

Misjonssambandet ønsker at første pinsedag – 20. mai – skal være en dag med forbønn for folkegrupper som ennå ikke har hørt evangeliet.

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.