> NLM / Nyheter nlm.no / Misjons-team som pensumMisjons-team som pensum

Årets misjonsteam planlegger turen. Joseph Lu til høyre. 

Joseph Lu er en dynamisk mann. Han setter i gang ting for Guds rike. I mer enn 20 år har han investert mye av sin energi ved China Lutheran Seminary (CLS) på Taiwan. 

Joseph Lu har hatt mange posisjoner, alt etter hva seminaret har hatt behov for. Med bakgrunn som manager i et stort kjøpesenter, teologistudier og doktorgrad i missiologi har han mye å bidra med.

  

Der hjertet banker mest

Men nå er han der hvor hjertet banker aller mest: Han er leder for CLS sitt misjonssenter. Han er også pådriveren for en spesiell ordning: Alle CLS-studenter må i løpet av studietiden delta på minst ett misjonsteam.

Det kan være alt fra å reise til et område helt uten kirke på Taiwan, til et hjelpeprosjekt i Myanmar, evangelisering blant kinesiske minoritetsgrupper i Thailand eller støtte til menigheter i Kina.

Også i år skal en gruppe på tur, og turen går til Kina. I fem dager skal de besøke en lokal kirke og bli kjent med situasjonen og utfordringer der, og i fem dager blir det oppdagelsestur i et av områdene i Kina med en muslimsk befolkning.

  

Varige resultater

Joseph Lu er opptatt av at slike korttidsengasjement gir varige resultater. Han sier:

– Hovedsaken er at studentene fra Taiwan lærer noen viktige prinsipper om det å drive misjon; å bli kjent med partnerkirken og å la de bestemme behovet, å satse på langsiktige kontakter, å åpne øynene for andre kulturer og å møte andre kulturer og religioner med respekt og viljen til å lære. Å drive misjon kultur-sensitivt.
 
– Når studentene tar dette med i sine menigheter, kommer det til å bety mye for den voksende taiwanesiske misjonsbevegelsen, avslutter han.

  

Må ordne det meste selv

Studenten lærer seg også helt praktiske ting og opplever slik noen av utfordringene en misjonær møter.

De må få penger fra støttegrupper, de må presentere planen i menighetene, de må skrive bønnebrev og etterpå lage en presentasjon om reisen. De må selv sette opp budsjett og ta kontakt med samarbeidspartnerne osv. Kort sagt: de må ordne det meste selv.


Etiopia

Til tross for en lang kristen historie finnes det fremdeles flere titalls folkegrupper i Etiopia som ikke har mulighet til å høre om Jesus.

Les mer | Bli fast giver

Hovudstyreformann Lars Gaute Jøssang har sagt nei til ein ny treårsperiode. Til Dagen viser han til at han ikkje er ung lenger, og at landskapet er annleis enn det har vore.

Åpne Dørers "World Watch List" for 2018 viser at de fleste av landene med mest forfølgelse av kristne ligger i Midtøsten, Øst- og Nord-Afrika. Knut Arild Hareide vil bruke rapporten for å påvirke norsk utenrikspolitikk.

De tre lokalradiokanalene Radio Sørvest, Radio Gnisten og Gimlekollen radio slår seg sammen. Nå ber de lytterne hjelpe dem å finne nytt navn.

Dagens bibelsitat

1Pet 5:8 Vær edrue, våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.