> NLM / Nyheter nlm.no / Misjonskallet våkner i PeruMisjonskallet våkner i Peru

Misjonskallet gjelder alle, også små kirker. Da NLM og SETELA inviterte til en fagdag om misjon, var responsen stor og auditoriet på SETELA overfylt. 

Det har i det siste blitt snakket mer og mer om misjon i vår samarbeidskirke i Peru.

Kallet til misjon gjelder alle, også dem som opplever å ha mer enn nok av egne utfordringer. En liten kirke kan ikke vente til den blir stor for å gjøre misjon. 

    

Foredrag av doktor fra Lima 

SETELA inviterte Thomas Gutierrez Sanchez til å holde enn fagdag om misjon. Han har en doktorgrad i teologi og har skrevet bøker om Martin Luther og om evangelisk misjon i Peru. 

    

   

Fra evangelisk misjons første tid i Peru til i dag 

Sanchez gav en spennende innføring i de første møtepunktene for evangelisk misjon i Peru og ledet oss gjennom en historiefortelling frem til våre egne dager. 

  

Tid for at de latinske kirkene går inn i kallet 

Spørsmålet er hva nå? Det er tid for en misjonsvekkelse, at de latinske kirkene går inn i kallet til verdensvid misjon.

Sanchez oppmuntrert også til sosialt og politisk engasjement, slik at vi som evangeliske kirker kan være med og forme den nasjonen vi er en del av. 

    

    

150 deltakere fra 29 forskjellige kirker 

Det var 130 mennesker som hadde respondert på invitasjonen, og 150 møtte opp. Minst 29 kirker var representert.

Her var også representanter fra andre lutherske kirker i Arequipa, og en gruppe på 8 var kommet over fra den lutherske kirka i La Paz.


Elsket

Vi elsker fordi han elsket oss først.

Les mer | Bli fast giver

I forbindelse med søndagens misjonærinnvielse kom det inn nesten to millioner kroner i kollekt til NLM. Totalt ble det samlet inn fem millioner kroner. I tillegg ble 50 personer nye faste givere.

– Mye rart skjer i verden for tiden, og kanskje mest utrolig er det at en pinsevenn står på NLMs generalforsamling og forkynner om luthersk teologi, sier hovedpastor Magnus Persson i United i Malmø.

– Jeg kjenner meg ydmyk overfor den oppgaven jeg nå har fått, sier Raymond Bjuland, som er valgt til ny formann i Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre.

Dagens bibelsitat

Kol 4:2 Vær vedholdende i bønnen, så dere våker i den med takk til Gud.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.