> NLM / Nyheter nlm.no / Når livsgrunnlaget slår sprekkerNår livsgrunnlaget slår sprekker

Jeg fikk sterke møter med mennesker som hadde mistet nesten alt de eide og som nå var redde, skriver utsendingen Ørjan, etter jordskjelvene som rammet deler av Indonesia. 

I juli besøkte vi ferieøya som like etter ble rammet av jordskjelv. Vi koste oss i sola og i bølgene på de fine hvite strendene. Vi gikk på turer i fjellet og fikk oppleve flotte fossefall. Vi fikk også sett og vært med i flott arbeid, og samtidig muligheten til å være med å undervise lokalt helsepersonell.

Øya har mye natur å by på, men akkurat nå har naturen gjort det svært vanskelig for mange tusen mennesker der.

   

Jordskjelv

Foto: Ørjan Bredvei

  

Bare 6 dager etter at vi reiste derfra, rammet det første jordskjelvet øya. Deretter kom det flere kraftige jordskjelv som har gjort stor skade. Ca. 75 000 boliger er rast sammen eller ødelagt av jordskjelvene, og over 500 mennesker har mistet livet.

Circa 400 000 mennesker har ikke et hus å bo i nå. Etter jordskjelvene rammet øya, har jeg vært der nok en gang, for å se på forholdene selv. Og da ble kontrastene store. Det ble en uke uten benyttelse av shorts eller badebukse.

Hus, skoler, sykehus, moskeer og irrigasjon er ødelagt. Jeg fikk sterke møter med mennesker som hadde mistet nesten alt de eide og som nå var redde. Men likevel hadde de en varme, livsglede og et pågangsmot som var utrolig.

Etter møtet med disse menneskene tenkte jeg at jeg har mye å lære av dem. Dette setter livet virkelig i perspektiv.

     

Hjelpearbeid

Vi legger nå om vårt arbeid i denne delen av Indonesia, og hovedfokuset nå er hjelpearbeid. I tre forskjellige landsbyer setter vi nå opp kjøkken som skal brukes av lokalbefolkningen til å lage næringsrik mat til barnefamilier. Vi skal også sørge for tilførsel av rent vann, medisinsk hjelp og bearbeiding av traumer hos barn og voksne.

Denne ulykken som har rammet øya åpner muligheten for fortsatt å vise Guds kjærlighet i handling og i ord gjennom samtaler. 

    

Takk til alle som har vært med og gi til arbeidet i denne hardt prøvede delen av Indonesia, og vi vil gjerne at du blir med oss i arbeidet videre gjennom bønn!

 

Foto: Ørjan Bredvei


Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Hun hadde studert bedrifter og profitt, nå ville hun se på økonomistyringen i organisasjoner med ideelle formål. – Funnene jeg gjorde i NLM, gir meg lyst til å fortsette å gi penger til dette arbeidet, sier Maria Høie.

NLM Ung støtter en ny ungarbeiderstilling tilknyttet den islandske misjonsorganisasjonen SIK. Ungarbeider Olafur Jon Magnusson har også en stilling i det islandske Laget.

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.