> NLM / Nyheter nlm.no / Når livsgrunnlaget slår sprekkerNår livsgrunnlaget slår sprekker

Jeg fikk sterke møter med mennesker som hadde mistet nesten alt de eide og som nå var redde, skriver utsendingen Ørjan, etter jordskjelvene som rammet deler av Indonesia. 

I juli besøkte vi ferieøya som like etter ble rammet av jordskjelv. Vi koste oss i sola og i bølgene på de fine hvite strendene. Vi gikk på turer i fjellet og fikk oppleve flotte fossefall. Vi fikk også sett og vært med i flott arbeid, og samtidig muligheten til å være med å undervise lokalt helsepersonell.

Øya har mye natur å by på, men akkurat nå har naturen gjort det svært vanskelig for mange tusen mennesker der.

   

Jordskjelv

Foto: Ørjan Bredvei

  

Bare 6 dager etter at vi reiste derfra, rammet det første jordskjelvet øya. Deretter kom det flere kraftige jordskjelv som har gjort stor skade. Ca. 75 000 boliger er rast sammen eller ødelagt av jordskjelvene, og over 500 mennesker har mistet livet.

Circa 400 000 mennesker har ikke et hus å bo i nå. Etter jordskjelvene rammet øya, har jeg vært der nok en gang, for å se på forholdene selv. Og da ble kontrastene store. Det ble en uke uten benyttelse av shorts eller badebukse.

Hus, skoler, sykehus, moskeer og irrigasjon er ødelagt. Jeg fikk sterke møter med mennesker som hadde mistet nesten alt de eide og som nå var redde. Men likevel hadde de en varme, livsglede og et pågangsmot som var utrolig.

Etter møtet med disse menneskene tenkte jeg at jeg har mye å lære av dem. Dette setter livet virkelig i perspektiv.

     

Hjelpearbeid

Vi legger nå om vårt arbeid i denne delen av Indonesia, og hovedfokuset nå er hjelpearbeid. I tre forskjellige landsbyer setter vi nå opp kjøkken som skal brukes av lokalbefolkningen til å lage næringsrik mat til barnefamilier. Vi skal også sørge for tilførsel av rent vann, medisinsk hjelp og bearbeiding av traumer hos barn og voksne.

Denne ulykken som har rammet øya åpner muligheten for fortsatt å vise Guds kjærlighet i handling og i ord gjennom samtaler. 

    

Takk til alle som har vært med og gi til arbeidet i denne hardt prøvede delen av Indonesia, og vi vil gjerne at du blir med oss i arbeidet videre gjennom bønn!

 

Foto: Ørjan Bredvei


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Today's Quote

Sef 3:17 Herren din Gud er midt iblant deg, en helt som frelser. Han fryder seg over deg med glede, han tier i sin kjærlighet, han jubler over deg med fryderop.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.