> NLM / Nyheter nlm.no / Noe nytt spirer fremNoe nytt spirer frem

Sosorbaram (prosjektleder), Tsogbayar (prosjekt koordinator) og Tumenbayar (prosjekt offiser/oversetter) er gjengen som vil lede an vårt nye prosjekt i Mongolia. I tillegg har vi også Tuvdendorj (prosjektsjåfør). Foto: Karen Colban Hoel.

Selv i et ørkenlandskap som preger store deler av Mongolia, skal vi stadig få erfare at nytt spirer frem. Arbeidet går fremover, både i forhold til det evangeliske og det bistandsmessige. 

Nytt prosjekt

Det er fremdeles bra kaldt ute, men vinden som får det til å føles enda kaldere mottas med takk. Den tar med seg den forurensede luften og gir mulighet for litt frisk luft i ny og ne.

Bilene tuter av gårde i hovedstaden, travle mennesker forflytter seg rundt. Og på et lite møterom nært sentrum sitter den nye prosjektgruppa sammen med representanter fra fremtidige samarbeidspartnere. Sammen innhentes og deles informasjon og tanker for prosjektets aktiviteter.

Sammen legges planer for hvordan barn med funksjonsnedsettelse sin situasjon kan forbedres.

   

I desember 2017 ble helseprosjektet, som har pågått i 10 gode år, avsluttet. Internatprosjektet, Strengthening Children’s Rights Project, har ett år igjen. Prosessen med å gjøre klart for et nytt NORAD-finansiert prosjekt i Mongolia har pågått over noen år, og nå er startskuddet fyrt av.

Det nye prosjektet er et forprosjekt, eller planleggingsprosjekt om du vil, der målet er å kartlegge barn med funksjonsnedsettelse sin situasjon i Khovd og Bayan-Ulgii. Dette vil skje i tett samarbeid med lokale partnere.

De to neste års arbeid vil legge grunnlaget for et langtidsprosjekt fra 2020. Alt dette forutsatt at DIGNI får fornyet sin rammeavtale med NORAD. Svaret på det vil vi få i løpet av mars.

   

Prosjektstaben består så langt av en leder, en koordinator, en offiser/oversetter og en sjåfør. I tillegg skal prosjektkonsulenter bidra der det er nødvendig. Selv om projektstaben er nyansatt i akkurat dette prosjektet, er de alle godt kjent med og av NLM-Mongolia, og har alle jobbet i prosjekt for NLM før.

 

Koordinator for foreldreorganisasjonen fra Bayan-Ulgii deler informasjon om lokale forhold. Foto: Karen Colban Hoel.

 

Nytt liv

Søndagen før alle disse møtene fant sted i Ulaanbaatar, var det som vanlig gudstjeneste i Bayariin Medee (gledelig nytt), samarbeidskirken til NLM i Mongolia.

Denne søndagen var det både dåp og nattverd. To mennesker ble døpt. Et lite barn, båret frem til dåpen av sine foreldre. En voksen mann, som snart skal bli en av jentene i kirken sin ektefelle.

Pastor Puje kunne fortelle at han hold nylig kurs i Khovd om hvordan kirken der kan arrangere Alfa-kurs, slik som de allerede gjør i Ulaanbaatar. Målet er å vinne nye mennesker for Kristus. Og gi mennesker i Mongolia nye liv i Kristus.

   

Vær be å be for det nye prosjektet, til gagn for de barna som trenger det mest.

Vær med å be for Alfa-kursene og for at nye skal få høre om Jesus. 


Mongolia

Flere og flere av NLMs utsendinger i Mongolia arbeider i dag blant en unådd folkegruppe vest i landet.

Les mer | Bli fast giver

Ledelsen i NLM ung bruker fastetiden til å reise rundt og samle inntrykk mens de – samtidig – jobber med en ny strategi for barne- og ungdomsarbeidet. Fastetiden gir en god ramme.

Sparebanken Sør har gitt 75 000 fond-kroner til NLMs GF 2018. Banken blir også en av generalforsamlingens hovedsponsorer. For tiden jaktes det på flere sponsorer.

Fra årsskiftet har Arvid Lodden (59) overtatt hovedansvaret for NLM Arveoppgjør. Han avløser Jens Noraberg (63), som har hatt denne oppgaven siden 2005.

Dagens bibelsitat

Joh 6:37 Alle de som Faderen gir meg, kommer til meg. Og den som kommer til meg, vil jeg slett ikke støte ut.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.