> NLM / Nyheter nlm.no / Nye ledere for TeFT familieNye ledere for TeFT familie

Margareth og Geir Magne Engås i Kenya. Alle foto: privat

– En bevisst kristen familie er en kraftfull misjonsstasjon der den er plassert, sier Geir Magne Engås. Til høsten tar han og kona Margareth over som ledere for TeFT familie.

Familiebibelskolen TeFT familie er nå godt etablert i Nairobi i Kenya. Andre kull er snart gjennomført, og over nyttår er det oppstart for det tredje. Når Janne og Rune Mjølhus til sommeren takker av som ledere av skolen, er det noen av skolens egne elever som tar over lederskapet.

Margareth og Geir Magne Engås var sammen med familien blant deltakerne på det første kullet vinteren 2017. Om et halvt år flytter de tilbake til Nairobi for å lede videreutviklingen av skolen.

   

Veldig fornøyd

Fellesskapskonsulent Jarleif Gaustad. Foto: Bård Bøe / NLM

– Vi er veldig fornøyd med at Margareth og Geir Magne har takket ja til å ta over ansvaret for TeFT familie etter Janne og Rune Mjølhus, sier Jarleif Gaustad, styreleder for TeFT familie. – Janne og Rune har gjort en flott innsats, og vi er veldig takknemlige for alt de har fått utrettet. Ikke minst har deres store kjennskap til Kenya og NLMs misjonsarbeid etter mange år som utsendinger vært utrolig viktig i oppstartsperioden. Nå gleder vi oss til fortsettelsen og ser frem til å videreutvikle konseptet sammen med Margareth og Geir Magne, fortsetter han.

     

Lang erfaring

De nye lederne har lang erfaring som de tar med seg inn i de nye oppgavene. Geir Magne har stor kompetanse innen skoledrift etter mange år som rektor på Vestborg vgs, mens Margareth har arbeidet som områdearbeider i NLM region nordvest. Hun har verdifull kompetanse innen familierelasjoner og veiledning.

– Vi har vært heldige, for til tross for at dette på mange måter er en uvanlig stilling med mange spesifikke krav og ønsker når det gjelder kvalifikasjoner, hadde vi flere svært gode søkere, forklarer Gaustad. – Vi har hatt en grundig prosess, og er svært takknemlige for at ekteparet Engås har takket ja.

TeFT familie er i en spennende fase, og det bygges blant annet ut for å øke boligkapasiteten på NLMs tomt i Nairobi, hvor deltakerne innlosjeres. Margareth og Geir Magne Engås har takket ja til et 2 års engasjement.

   

– Gleder oss veldig

Geir Magne Engås.

– Det er foreløpig litt uvirkelig å tenke på at vi skal reise til Kenya med familien for 2 år, sier de nye lederne. – Vi gleder oss veldig til å være en del av misjonsfellesskapet i Nairobi, men samtidig er det vemodig å reise fra familie, venner og gode arbeidskollegaer på Sunnmøre og Vestborg. Det tok litt tid før vi svarte ja, kanskje mest på grunn av at vi må forlate et viktig arbeid der vi er i dag. Men vi tenker at når Gud kaller oss til Kenya, kan han også kalle noen til nye oppgaver i Region nordvest.

   

Margareth og Geir Magne forteller at hele familien sitter igjen med mange positive minner etter selv å ha deltatt på TeFT familie, og at det gjorde avgjørelsen lettere.

– Slagordet for TeFT familie er «Tid sammen og tid med Gud», og det viktigste vi sitter igjen med fra oppholdet vårt er nettopp dette, at familien fikk mye tid sammen og tid til Gud, både alene, i familien og i fellesskapet, understreker de.

 

Vil utruste familier

Margareth Engås.

– En bevisst kristen familie er en kraftfull misjonsstasjon der den er plassert, forklarer Geir Magne. – Å få være med på å utruste og motivere voksne og barn til å leve et liv med omsorg for medmennesker og med Jesus i sentrum tenker vi må være noe av det mest meningsfulle man kan gjøre.

Familien innrømmer også at de gleder seg til å vende tilbake til sol og sommer og fantastisk natur i Kenya. I tillegg til Margareth og Geir Magne flytter barna Tobias (14), Eskil (12) og Elida (8) til Nairobi til sommeren. For eldstemann Markus (18) blir det enten bibelskole eller militæret i Norge.

– Minstejenta Elidas første reaksjon var: «Då kan ej bade kvar dag i to år», avslutter Geir Magne med et smil, – men først er det vinter og aktiv bruk av stilongs og skismøring her på Stranda.

 


Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Hun hadde studert bedrifter og profitt, nå ville hun se på økonomistyringen i organisasjoner med ideelle formål. – Funnene jeg gjorde i NLM, gir meg lyst til å fortsette å gi penger til dette arbeidet, sier Maria Høie.

NLM Ung støtter en ny ungarbeiderstilling tilknyttet den islandske misjonsorganisasjonen SIK. Ungarbeider Olafur Jon Magnusson har også en stilling i det islandske Laget.

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

Dagens bibelsitat

Rom 6:8 Men døde vi med Kristus, da tror vi at vi også skal leve med ham.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.