> NLM / Nyheter nlm.no / Ordfører fikk flest stemmerOrdfører fikk flest stemmer

Knut Espeland (t.h.) og Kjartan Urangsæter Åsebø er nye medlemmer i hovedstyret. Foto: Lillian Nordbø

Knut Espeland, som nå er ordfører i Spydeberg, fikk flest stemmer da generalforsamlingen valgte tre nye medlemmer til NLMs hovedstyre. I tillegg ble Kjartan Urangsæter Åsebø valgt og Thor Fremmegård gjenvalgt.

Valgkomiteen fremmet seks kandidater til hovedstyret. Ingen benkeforslag ble fremmet. Under debatten var Terje Eggebø, som nå går ut av hovedstyret, kritisk til valgkomiteens forslag.

– Fem av de seks kandidatene arbeider ved en skole som er eid eller deleid av NLM. Det synes jeg blir for ensidig, sa Eggebø.

  

Varmt anbefalte kandidater

Under debatten før valget fikk alle kandidatene varme anbefalinger fra ulike delegater. Særlig mange trakk frem Kjartan Åsebø, som nå er rektor ved Val Videregående skole.

Også Knut Espeland fikk mange anbefalinger. Han er nå ordfører for KrF i Spydeberg, men har vært misjonær for NLM i Kenya.

Espeland fikk 458 stemmer, Åsebø fikk 430 stemmer, mens Thor Fremmegård fikk 359 stemmer.

    

Fra forhandlingene under generalforsamlingen. Foto: Marius Bergersen

  

Svenning Bjørke, som er prorektor ved NLA og nå er første varamann til hovedstyret, var den av de som ikke ble valgt til hovedstyret som fikk flest stemmer. Dermed ble det de to kandidatene fra Region Sørvest, Jostein Skarveit og Raymond Bjuland, som fikk færrest stemmer.

Hovedstyret vil senere konstituere seg selv. Til nå har Lars Gaute Jøssang vært formann, mens Terje Eggebø – som ikke tok gjenvalg – har vært nestformann. Fra før sitter Reidar Bøe, Gunnar Indrebø og Håvard Måseide i hovedstyret.


Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Hun hadde studert bedrifter og profitt, nå ville hun se på økonomistyringen i organisasjoner med ideelle formål. – Funnene jeg gjorde i NLM, gir meg lyst til å fortsette å gi penger til dette arbeidet, sier Maria Høie.

NLM Ung støtter en ny ungarbeiderstilling tilknyttet den islandske misjonsorganisasjonen SIK. Ungarbeider Olafur Jon Magnusson har også en stilling i det islandske Laget.

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.