> NLM / Nyheter nlm.no / Ordfører fikk flest stemmerOrdfører fikk flest stemmer

Knut Espeland (t.h.) og Kjartan Urangsæter Åsebø er nye medlemmer i hovedstyret. Foto: Lillian Nordbø

Knut Espeland, som nå er ordfører i Spydeberg, fikk flest stemmer da generalforsamlingen valgte tre nye medlemmer til NLMs hovedstyre. I tillegg ble Kjartan Urangsæter Åsebø valgt og Thor Fremmegård gjenvalgt.

Valgkomiteen fremmet seks kandidater til hovedstyret. Ingen benkeforslag ble fremmet. Under debatten var Terje Eggebø, som nå går ut av hovedstyret, kritisk til valgkomiteens forslag.

– Fem av de seks kandidatene arbeider ved en skole som er eid eller deleid av NLM. Det synes jeg blir for ensidig, sa Eggebø.

  

Varmt anbefalte kandidater

Under debatten før valget fikk alle kandidatene varme anbefalinger fra ulike delegater. Særlig mange trakk frem Kjartan Åsebø, som nå er rektor ved Val Videregående skole.

Også Knut Espeland fikk mange anbefalinger. Han er nå ordfører for KrF i Spydeberg, men har vært misjonær for NLM i Kenya.

Espeland fikk 458 stemmer, Åsebø fikk 430 stemmer, mens Thor Fremmegård fikk 359 stemmer.

    

Fra forhandlingene under generalforsamlingen. Foto: Marius Bergersen

  

Svenning Bjørke, som er prorektor ved NLA og nå er første varamann til hovedstyret, var den av de som ikke ble valgt til hovedstyret som fikk flest stemmer. Dermed ble det de to kandidatene fra Region Sørvest, Jostein Skarveit og Raymond Bjuland, som fikk færrest stemmer.

Hovedstyret vil senere konstituere seg selv. Til nå har Lars Gaute Jøssang vært formann, mens Terje Eggebø – som ikke tok gjenvalg – har vært nestformann. Fra før sitter Reidar Bøe, Gunnar Indrebø og Håvard Måseide i hovedstyret.


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Dagens bibelsitat

Joh 17:21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.