> NLM / Nyheter nlm.no / – Preget av det som har skjedd– Preget av det som har skjedd

Surabaya i Indonesia. Ill.foto: thisisinbalitimur - flickr.com

Flere personer ble drept i terrorangrep mot flere kirker i Indonesia søndag. NLMs utsendinger og lokale medarbeidere er ikke rammet, men er preget av hendelsene.

Søndag 13. mai ble flere kirker i byen Surabaya i Indonesia. Det var kirkene Santa Maria Catholic Church, the Indonesian Christian Church og the Pentecost Central Church som ble rammet av angrepene, som ble utført av selvmordsbombere. Åtte personer ble drept i tillegg til selvmordsbomberne.

I dag, mandag 14. mai, ble det utført et ytterligere terrorangrep mot en politistasjon. Ingen andre enn de ansvarlige for eksplosjonene ble drept i dette angrepet, men mange ble skadet.

   

Utsendingene ikke rammet

Olav Vestbøstad, regionleder for Indonesia i NLM, forklarer at Surabaya er Indonesias nest største by, og ligger øst på øya Java. Dette er forholdsvis langt fra de områdene av landet hvor NLM arbeider.

– NLM har ikke misjonærer i dette området, men både utsendinger og indonesiske kristne er preget av det som har skjedd, sier Vestbøstad.

       

Be for Indonesia

I følge indonesiske myndigheter skal terroristene som utførte helgens angrep ha hatt tilknytning til en jihadist-organisasjon med bånd til IS.

Indonesia er det landet i verden med størst muslimsk befolkning, men i enkelte deler av landet er det også store minoriteter av kristne og andre religioner. Vestbøstad oppfordrer kristne i Norge til å be for Indonesia i tiden fremover.

– 16. mai starter den muslimske fastemåneden Ramadan, og i 2019 er det presidentvalg i Indonesia. Husk på landet og de indonesiske kristne i bønn, avslutter han.

   


Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Ny NLM-bok kommer til salgs under GF. Boken løfter fram ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid.

Fire av sju stoler blir ledige i NLMs hovedstyre i sommer, og skal fylles gjennom valg under generalforsamlingen. I tillegg skal det velges fire varamedlemmer. Her kan du bli bedre kjent med kandidatene.

Misjonssambandet ønsker at første pinsedag – 20. mai – skal være en dag med forbønn for folkegrupper som ennå ikke har hørt evangeliet.

Dagens bibelsitat

Heb 4:12a For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.