> NLM / Nyheter nlm.no / – Preget av det som har skjedd– Preget av det som har skjedd

Surabaya i Indonesia. Ill.foto: thisisinbalitimur - flickr.com

Flere personer ble drept i terrorangrep mot flere kirker i Indonesia søndag. NLMs utsendinger og lokale medarbeidere er ikke rammet, men er preget av hendelsene.

Søndag 13. mai ble flere kirker i byen Surabaya i Indonesia. Det var kirkene Santa Maria Catholic Church, the Indonesian Christian Church og the Pentecost Central Church som ble rammet av angrepene, som ble utført av selvmordsbombere. Åtte personer ble drept i tillegg til selvmordsbomberne.

I dag, mandag 14. mai, ble det utført et ytterligere terrorangrep mot en politistasjon. Ingen andre enn de ansvarlige for eksplosjonene ble drept i dette angrepet, men mange ble skadet.

   

Utsendingene ikke rammet

Olav Vestbøstad, regionleder for Indonesia i NLM, forklarer at Surabaya er Indonesias nest største by, og ligger øst på øya Java. Dette er forholdsvis langt fra de områdene av landet hvor NLM arbeider.

– NLM har ikke misjonærer i dette området, men både utsendinger og indonesiske kristne er preget av det som har skjedd, sier Vestbøstad.

       

Be for Indonesia

I følge indonesiske myndigheter skal terroristene som utførte helgens angrep ha hatt tilknytning til en jihadist-organisasjon med bånd til IS.

Indonesia er det landet i verden med størst muslimsk befolkning, men i enkelte deler av landet er det også store minoriteter av kristne og andre religioner. Vestbøstad oppfordrer kristne i Norge til å be for Indonesia i tiden fremover.

– 16. mai starter den muslimske fastemåneden Ramadan, og i 2019 er det presidentvalg i Indonesia. Husk på landet og de indonesiske kristne i bønn, avslutter han.

   


Øst-Afrika

I Øst-Afrika vil NLM gi mennesker både rent drikkevann og levende vann i Jesus.

Les mer | Bli fast giver

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

Morten Eikli ser tilbake på en festivaluke med varmerekord, flere deltakere, uredd forkynnelse, misjonærinnvielse og ny lovsang.

Dagens bibelsitat

2Tim 2:22 Fly fra ungdommens lyster! Og jag etter rettferdighet, tro, kjærlighet, fred med dem som påkaller Herren av et rent hjerte!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.