> NLM / Nyheter nlm.no / – Preget av det som har skjedd– Preget av det som har skjedd

Surabaya i Indonesia. Ill.foto: thisisinbalitimur - flickr.com

Flere personer ble drept i terrorangrep mot flere kirker i Indonesia søndag. NLMs utsendinger og lokale medarbeidere er ikke rammet, men er preget av hendelsene.

Søndag 13. mai ble flere kirker i byen Surabaya i Indonesia. Det var kirkene Santa Maria Catholic Church, the Indonesian Christian Church og the Pentecost Central Church som ble rammet av angrepene, som ble utført av selvmordsbombere. Åtte personer ble drept i tillegg til selvmordsbomberne.

I dag, mandag 14. mai, ble det utført et ytterligere terrorangrep mot en politistasjon. Ingen andre enn de ansvarlige for eksplosjonene ble drept i dette angrepet, men mange ble skadet.

   

Utsendingene ikke rammet

Olav Vestbøstad, regionleder for Indonesia i NLM, forklarer at Surabaya er Indonesias nest største by, og ligger øst på øya Java. Dette er forholdsvis langt fra de områdene av landet hvor NLM arbeider.

– NLM har ikke misjonærer i dette området, men både utsendinger og indonesiske kristne er preget av det som har skjedd, sier Vestbøstad.

       

Be for Indonesia

I følge indonesiske myndigheter skal terroristene som utførte helgens angrep ha hatt tilknytning til en jihadist-organisasjon med bånd til IS.

Indonesia er det landet i verden med størst muslimsk befolkning, men i enkelte deler av landet er det også store minoriteter av kristne og andre religioner. Vestbøstad oppfordrer kristne i Norge til å be for Indonesia i tiden fremover.

– 16. mai starter den muslimske fastemåneden Ramadan, og i 2019 er det presidentvalg i Indonesia. Husk på landet og de indonesiske kristne i bønn, avslutter han.

   


Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Tidligere Fjellhaug-rektor, Ketil Jensen, endrer syn i tjenestedelingsspørsmålet. Han argumenterer utfra avskaffelsen av slaveriet. – Bibelen framstiller kjønnspolariteten som Guds vilje, men ikke slaveriet, svarer NLMs ledelse.

I løpet av august ble NLMs misjonærstab i Japan betraktelig styrket, og gjennomsnittsalderen sank flere hakk – samtidig som NLM og samarbeidskirken uttrykker at de ønsker å satse mer på å nå de unge i landet.

Regnskapet for generalforsamlingen er nå ferdigstilt. Nettokostnadene for arrangementet ble på 3,2 millioner kroner. – Vi hadde forventet røde tall, men disse hadde skarpere rødfarge enn vi setter pris på, sier økonomileder Øystein Frøysa.

Dagens bibelsitat

Sal 119:165 Stor fred har de som elsker din lov, og det er ikke noe anstøt for dem.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.