> NLM / Nyheter nlm.no / – Preget av det som har skjedd– Preget av det som har skjedd

Surabaya i Indonesia. Ill.foto: thisisinbalitimur - flickr.com

Flere personer ble drept i terrorangrep mot flere kirker i Indonesia søndag. NLMs utsendinger og lokale medarbeidere er ikke rammet, men er preget av hendelsene.

Søndag 13. mai ble flere kirker i byen Surabaya i Indonesia. Det var kirkene Santa Maria Catholic Church, the Indonesian Christian Church og the Pentecost Central Church som ble rammet av angrepene, som ble utført av selvmordsbombere. Åtte personer ble drept i tillegg til selvmordsbomberne.

I dag, mandag 14. mai, ble det utført et ytterligere terrorangrep mot en politistasjon. Ingen andre enn de ansvarlige for eksplosjonene ble drept i dette angrepet, men mange ble skadet.

   

Utsendingene ikke rammet

Olav Vestbøstad, regionleder for Indonesia i NLM, forklarer at Surabaya er Indonesias nest største by, og ligger øst på øya Java. Dette er forholdsvis langt fra de områdene av landet hvor NLM arbeider.

– NLM har ikke misjonærer i dette området, men både utsendinger og indonesiske kristne er preget av det som har skjedd, sier Vestbøstad.

       

Be for Indonesia

I følge indonesiske myndigheter skal terroristene som utførte helgens angrep ha hatt tilknytning til en jihadist-organisasjon med bånd til IS.

Indonesia er det landet i verden med størst muslimsk befolkning, men i enkelte deler av landet er det også store minoriteter av kristne og andre religioner. Vestbøstad oppfordrer kristne i Norge til å be for Indonesia i tiden fremover.

– 16. mai starter den muslimske fastemåneden Ramadan, og i 2019 er det presidentvalg i Indonesia. Husk på landet og de indonesiske kristne i bønn, avslutter han.

   


Elsket

Vi elsker fordi han elsket oss først.

Les mer | Bli fast giver

I forbindelse med søndagens misjonærinnvielse kom det inn nesten to millioner kroner i kollekt til NLM. Totalt ble det samlet inn fem millioner kroner. I tillegg ble 50 personer nye faste givere.

– Mye rart skjer i verden for tiden, og kanskje mest utrolig er det at en pinsevenn står på NLMs generalforsamling og forkynner om luthersk teologi, sier hovedpastor Magnus Persson i United i Malmø.

– Jeg kjenner meg ydmyk overfor den oppgaven jeg nå har fått, sier Raymond Bjuland, som er valgt til ny formann i Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre.

Dagens bibelsitat

1Kor 15:55 Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier?

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.