> NLM / Nyheter nlm.no / Prøvde å forby evangelisering i...Prøvde å forby evangelisering i Bolivia

Foto: Ricardo Valenzuela /Flickr

Like før jul ble en ny og kontroversiell straffelov vedtatt i Bolivia.

15. desember kunngjorde landets visepresident en ny straffelov på over 700 artikler. Loven hadde blitt godkjent av senatet på rekordtid noen dager i forveien. Reaksjonene lot ikke vente på seg. En av sektorene som først motsatte seg var legene. De gikk ut i streik allerede 23 november for å demonstrere mot konsekvensene av forsømmelse i jobbsammenheng som loven la opp til.  Ikke lenge etter reagerte journalister kraftig på at ytringsfriheten i landet var truet.

  

7-12 års fengsel  

For oss som misjonsorganisasjon var det lov 88 ledd 11 som vakte størst bekymring. Det er en lov som handler om menneskesmugling og slaveri.  Der står det at personer rekrutterer til deltakelse i væpnede konflikter eller til religiøse organisasjoner kan straffes med 7 – 12 års fengsel. Det var også vondt å lese at Bolivia nå åpner for en mere liberal abortlov, der blant annet pågående studier kan være gyldig grunn for å få innvilget abort.

En mulig forklaring på den radikale loven er at de som har skrevet den har forvekslet religiøse organisasjoner og sekter, noe landet faktisk ønsker å begrense. 

  

Marsjer og protester 

I Bolivia er rundt 15% av befolkningen evangelisk kristne. Mange av kirkene er i kraftig vekst og ville blitt kraftig berørt av loven. Det var først i begynnelsen av januar at flertallet av Bolivias kristne begynte å reagere. Det ble arrangert marsjer i de store byene og man kunne lese mange avisartikler og se tv-reportasjer om protestene.

  

Tilbakekalt 

21. januar 2018 uttalte landets president i et tv-intervju at han ville sende et brev til den lovgivende forsamlingen der han ber om at loven i sin helhet blir tilbakekalt. Brevet ble sendt og resulterte i at loven ble tilbakekalt av senatet to dager senere.


Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

NLM Ung støtter en ny ungarbeiderstilling tilknyttet den islandske misjonsorganisasjonen SIK. Ungarbeider Olafur Jon Magnusson har også en stilling i det islandske Laget.

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

Dagens bibelsitat

Sal 118:5 Ut av trengselen kalte jeg på Herren. Herren svarte meg og førte meg ut i fritt rom.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.