> NLM / Nyheter nlm.no / Rydding med velsignelseRydding med velsignelse

Rydding i rapporter kan være relativt tørre saker. Men for en velsignelse når rapportene er om mennesker som har fått bedre liv og håp for evigheten!

Sommer og litt rolige dager gir anledning til oppgaver som normalt står litt lenger nede på listen. Rydding for eksempel. Her på kontoret var det behov for å gå gjennom rapporter og referater.

Jeg må bare innrømme det; jeg liker ikke å rydde.

Samtidig så jeg at dette ikke bare var papir. Ordene hadde et budskap – om det som hadde skjedd og anbefalinger for videre arbeid.

  

Håp

"Dere har gitt oss håp," var tilbakemeldingen fra landsbyboere i Lengjiaping Landsby i Zhaotong fylke i sørvest Kina gav til våre prosjektmedarbeidere. Et Norad-støttet bygdeutviklingsprosjekt gikk over flere år.

I samarbeid med befolkning og lokale myndigheter kom ny vei på plass og bl.a. skolen ble oppgradert. Egentlig hadde myndighetene planlagt å flytte alle som bodde i landsbyen til et annet sted i provinsen. Det som kanskje var enda viktigere, var kursingen i å oppdage egne lokale ressurser og bruke dem til å utvikle samfunnet.

  

Bibelkurs

Eller fra bibelkurset i Zhengzhou i sentral Kina som NLM støttet økonomisk. Kursdeltakerne var medarbeidere i kirkene. Fagfeltet var omfattende, både bibelstoff og opplæring i landets religionslovgivning.

Konklusjonen i evalueringen var at kurset var for kort, det ble undervist i for få fag. Neste gang må kurstiden være minst 1–3 måneder.

 

Sang

Eller i rapport fra turen til Zhenping, sør-vest for Zhengzhou. Kirkelokalet var et usselt lagerbygg. Gamlepastoren hadde samlet noen kristne som møtte oss.

Det ble ei beveget stund da de kristne sang en strofe fra historien om da Jakob kjempet med Gud. "Herre, hvis du ikke velsigner meg, vil jeg ikke la deg gå". Svaret fra oss norske ble "Navnet Jesus blekner aldri".


Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Ny NLM-bok kommer til salgs under GF. Boken løfter fram ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid.

Fire av sju stoler blir ledige i NLMs hovedstyre i sommer, og skal fylles gjennom valg under generalforsamlingen. I tillegg skal det velges fire varamedlemmer. Her kan du bli bedre kjent med kandidatene.

Misjonssambandet ønsker at første pinsedag – 20. mai – skal være en dag med forbønn for folkegrupper som ennå ikke har hørt evangeliet.

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.