> NLM / Nyheter nlm.no / Rydding med velsignelseRydding med velsignelse

Rydding i rapporter kan være relativt tørre saker. Men for en velsignelse når rapportene er om mennesker som har fått bedre liv og håp for evigheten!

Sommer og litt rolige dager gir anledning til oppgaver som normalt står litt lenger nede på listen. Rydding for eksempel. Her på kontoret var det behov for å gå gjennom rapporter og referater.

Jeg må bare innrømme det; jeg liker ikke å rydde.

Samtidig så jeg at dette ikke bare var papir. Ordene hadde et budskap – om det som hadde skjedd og anbefalinger for videre arbeid.

  

Håp

"Dere har gitt oss håp," var tilbakemeldingen fra landsbyboere i Lengjiaping Landsby i Zhaotong fylke i sørvest Kina gav til våre prosjektmedarbeidere. Et Norad-støttet bygdeutviklingsprosjekt gikk over flere år.

I samarbeid med befolkning og lokale myndigheter kom ny vei på plass og bl.a. skolen ble oppgradert. Egentlig hadde myndighetene planlagt å flytte alle som bodde i landsbyen til et annet sted i provinsen. Det som kanskje var enda viktigere, var kursingen i å oppdage egne lokale ressurser og bruke dem til å utvikle samfunnet.

  

Bibelkurs

Eller fra bibelkurset i Zhengzhou i sentral Kina som NLM støttet økonomisk. Kursdeltakerne var medarbeidere i kirkene. Fagfeltet var omfattende, både bibelstoff og opplæring i landets religionslovgivning.

Konklusjonen i evalueringen var at kurset var for kort, det ble undervist i for få fag. Neste gang må kurstiden være minst 1–3 måneder.

 

Sang

Eller i rapport fra turen til Zhenping, sør-vest for Zhengzhou. Kirkelokalet var et usselt lagerbygg. Gamlepastoren hadde samlet noen kristne som møtte oss.

Det ble ei beveget stund da de kristne sang en strofe fra historien om da Jakob kjempet med Gud. "Herre, hvis du ikke velsigner meg, vil jeg ikke la deg gå". Svaret fra oss norske ble "Navnet Jesus blekner aldri".


Etiopia

Til tross for en lang kristen historie finnes det fremdeles flere titalls folkegrupper i Etiopia som ikke har mulighet til å høre om Jesus.

Les mer | Bli fast giver

Hovudstyreformann Lars Gaute Jøssang har sagt nei til ein ny treårsperiode. Til Dagen viser han til at han ikkje er ung lenger, og at landskapet er annleis enn det har vore.

Åpne Dørers "World Watch List" for 2018 viser at de fleste av landene med mest forfølgelse av kristne ligger i Midtøsten, Øst- og Nord-Afrika. Knut Arild Hareide vil bruke rapporten for å påvirke norsk utenrikspolitikk.

De tre lokalradiokanalene Radio Sørvest, Radio Gnisten og Gimlekollen radio slår seg sammen. Nå ber de lytterne hjelpe dem å finne nytt navn.

Dagens bibelsitat

Rom 10:13 For hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.