> NLM / Nyheter nlm.no / Samarbeidskirke sender nye presterSamarbeidskirke sender nye prester

Foto: Mathias Pettersen

Den kristne lutherske kirken NLM Indonesia begynte å samarbeide med i 1982, hadde nylig ordinasjon av fire ivrige og engasjerte nye prester. Tre av disse har vi vært med på å sende som evangelister inn mot unådde områder.

Søndag 20. august var en stor dag for en av våre samarbeidskirker her i Indonesia! Den lutherske kirken, den første kirken NLM Indonesia begynte å samarbeide med i 1982, hadde ordinasjon av fire nye prester.

Hele den norske staben i Medan var til stede under den fire timer lange gudstjenesten, som foregikk på det lokale stammespråket ”batak”. Til tross for at gudstjenesten stort sett var uforståelig for de fleste av oss, kunne vi være med på salmesangen og i bønn.

     

En kirke som vil mye

Som Ola Tulluan skriver i ”Artikkel til GF i 2003 ved navn Indonesia” om kirken på 80-tallet: ”Det er vel riktig å si at GKLI-kirken, med sine Ca. 13 000 medlemmer fordelt på 55 menigheter, var en liten og ressurssvak kirke både åndelig og økonomisk”.

Dette er fortsatt en ressurssvak kirke når det kommer til økonomi, men det er en kirke som vil mye, og misjonsfokuset i kirken har vokst siden NLM og den lutherske kirken begynte samarbeidet.

      

     

Bosatt seg blant unådde

Tre av disse fire nyordinerte prestene har vi vært med på å sende ut som evangelister til unådde områder (se tidligere artikler her og her).

NLM er med på å støtte tre av disse prestene økonomisk, og de har også fått midler til å kjøpe en motorsykkel for å lette arbeidet og for å kunne nå lenger ut.

    

  

Biskopen og de aller fleste prestene i den lutherske kirken var representert på gudstjenesten. Under ordinasjonen sto de alle i ring rundt de fire nyordinerte og ba for hver og en av dem, samt sendte med dem hilsener fra Bibelen.

Det var flott å se disse fire ivrige, engasjerte prestene, og ekstra stort er det jo at tre av de har bosatt seg og arbeider blant unådde folkeslag. 

   

Vær gjerne med å be for disse nye prestene i det arbeidet de gjør der de er.   


Vest-Afrika

I Vest-Afrika driver NLM arbeid i Mali og Elfenbenskysten. I Mali arbeides det mye med relasjonsbygging, mens i Elfenbenskysten støtter vi en liten, men levende lokal kirke.

Les mer | Bli fast giver

380 ansatte ved NLMs videregående skoler var nylig samlet til konferanse på Lundeneset vgs. – Vi hadde et gjennomarbeidet program og stemningen var veldig god, sier Torleif Belck-Olsen, skolekonsulent på NLMs hovedkontor.

Et viktig tema på NLMs rådsmøte, som ble avholdt på Fjellhaug 20-22. oktober, var NLMs identitet og selvforståelse. Notatet som hovedstyret la frem i denne saken, og som innebærer en mer mangfoldig begrepsbruk i NLM, fikk stor støtte.

Elever ved Kristelig Gymnas (KG) i Oslo samlet inn over to millioner kroner i årets elevaksjon.

Dagens bibelsitat

Joh 16:33 Dette har jeg talt til dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsel. Men vær frimodige! Jeg har overvunnet verden.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.