> NLM / Nyheter nlm.no / Samarbeidskirke sender nye presterSamarbeidskirke sender nye prester

Foto: Mathias Pettersen

Den kristne lutherske kirken NLM Indonesia begynte å samarbeide med i 1982, hadde nylig ordinasjon av fire ivrige og engasjerte nye prester. Tre av disse har vi vært med på å sende som evangelister inn mot unådde områder.

Søndag 20. august var en stor dag for en av våre samarbeidskirker her i Indonesia! Den lutherske kirken, den første kirken NLM Indonesia begynte å samarbeide med i 1982, hadde ordinasjon av fire nye prester.

Hele den norske staben i Medan var til stede under den fire timer lange gudstjenesten, som foregikk på det lokale stammespråket ”batak”. Til tross for at gudstjenesten stort sett var uforståelig for de fleste av oss, kunne vi være med på salmesangen og i bønn.

     

En kirke som vil mye

Som Ola Tulluan skriver i ”Artikkel til GF i 2003 ved navn Indonesia” om kirken på 80-tallet: ”Det er vel riktig å si at GKLI-kirken, med sine Ca. 13 000 medlemmer fordelt på 55 menigheter, var en liten og ressurssvak kirke både åndelig og økonomisk”.

Dette er fortsatt en ressurssvak kirke når det kommer til økonomi, men det er en kirke som vil mye, og misjonsfokuset i kirken har vokst siden NLM og den lutherske kirken begynte samarbeidet.

      

     

Bosatt seg blant unådde

Tre av disse fire nyordinerte prestene har vi vært med på å sende ut som evangelister til unådde områder (se tidligere artikler her og her).

NLM er med på å støtte tre av disse prestene økonomisk, og de har også fått midler til å kjøpe en motorsykkel for å lette arbeidet og for å kunne nå lenger ut.

    

  

Biskopen og de aller fleste prestene i den lutherske kirken var representert på gudstjenesten. Under ordinasjonen sto de alle i ring rundt de fire nyordinerte og ba for hver og en av dem, samt sendte med dem hilsener fra Bibelen.

Det var flott å se disse fire ivrige, engasjerte prestene, og ekstra stort er det jo at tre av de har bosatt seg og arbeider blant unådde folkeslag. 

   

Vær gjerne med å be for disse nye prestene i det arbeidet de gjør der de er.   


Mongolia

Flere og flere av NLMs utsendinger i Mongolia arbeider i dag blant en unådd folkegruppe vest i landet.

Les mer | Bli fast giver

Sparebanken Sør har gitt 75 000 fond-kroner til NLMs GF 2018. Banken blir også en av generalforsamlingens hovedsponsorer. For tiden jaktes det på flere sponsorer.

Fra årsskiftet har Arvid Lodden (59) overtatt hovedansvaret for NLM Arveoppgjør. Han avløser Jens Noraberg (63), som har hatt denne oppgaven siden 2005.

Etter fjorten år som ansatt i NLM Utland, og leder for avdelingen siden høsten 2010, slutter Hjalmar Bø i stillingen for å bli generalsekretær i Digni.

Dagens bibelsitat

Jer 1:19 De skal kjempe mot deg, men ikke få overhånd over deg. For jeg er med deg, sier Herren. Jeg vil redde deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.