> NLM / Nyheter nlm.no / Samla inn éin millionSamla inn éin million

Russepresident Ragnhild Monsen (f.v.) og prosjektansvarleg Peter Hovda saman med tidlegare NLM-utsending til Kina, Magnus Ånestad. Foto: Kees A. Z. Fjellvang

Russen på Lundeneset vgs i Ølensvåg har i løpet av skuleåret samla inn pengar til NLM sitt arbeid i Stor-Kina.

 Under avslutningsfesten fredag kunne årets russekull på Lundeneset vgs overrekka ein sjekk på 950 000 kroner til NLM sitt arbeid i Stor-Kina. I tillegg valde dei å overrekka ein sjekk på 50 000 kroner til Lundeneset.

  

Imponert

Magnus Ånestad, tidlegare NLM-utsending til Kina, tok imot sjekken på vegne av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Han var imponert over arbeidet VG3-elevane har lagt ned for å hjelpa menneske i Kina, Hong Kong, Macau og Taiwan, og takka så mykje for gåva.

– 950.000 er mykje pengar som vil bety mykje for mange menneske, men vel så viktig er arbeidet de har gjort med å få ut informasjon om behova og arbeidet som blir drive, sa han, og la til at det er bruk for folk som vil bidra i desse landa.

 

Stor innsats

Russen har stått på i løpet av året og arrangert blant anna basar, misjonsløp, Grand Prix, fotballturneringar og kollekt på torsdagsmøta på skulen.

Pengane som dei har samla inn går til prosjekt innan bistand og utdanning, men også kyrkjelydsarbeid, evangelisering og diakoni. To av prosjekta som no får midlar handlar om hjelp til etterletne barn og barn med funksjonshemmingar.

  


Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Hun hadde studert bedrifter og profitt, nå ville hun se på økonomistyringen i organisasjoner med ideelle formål. – Funnene jeg gjorde i NLM, gir meg lyst til å fortsette å gi penger til dette arbeidet, sier Maria Høie.

NLM Ung støtter en ny ungarbeiderstilling tilknyttet den islandske misjonsorganisasjonen SIK. Ungarbeider Olafur Jon Magnusson har også en stilling i det islandske Laget.

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.