> NLM / Nyheter nlm.no / Samla inn éin millionSamla inn éin million

Russepresident Ragnhild Monsen (f.v.) og prosjektansvarleg Peter Hovda saman med tidlegare NLM-utsending til Kina, Magnus Ånestad. Foto: Kees A. Z. Fjellvang

Russen på Lundeneset vgs i Ølensvåg har i løpet av skuleåret samla inn pengar til NLM sitt arbeid i Stor-Kina.

 Under avslutningsfesten fredag kunne årets russekull på Lundeneset vgs overrekka ein sjekk på 950 000 kroner til NLM sitt arbeid i Stor-Kina. I tillegg valde dei å overrekka ein sjekk på 50 000 kroner til Lundeneset.

  

Imponert

Magnus Ånestad, tidlegare NLM-utsending til Kina, tok imot sjekken på vegne av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Han var imponert over arbeidet VG3-elevane har lagt ned for å hjelpa menneske i Kina, Hong Kong, Macau og Taiwan, og takka så mykje for gåva.

– 950.000 er mykje pengar som vil bety mykje for mange menneske, men vel så viktig er arbeidet de har gjort med å få ut informasjon om behova og arbeidet som blir drive, sa han, og la til at det er bruk for folk som vil bidra i desse landa.

 

Stor innsats

Russen har stått på i løpet av året og arrangert blant anna basar, misjonsløp, Grand Prix, fotballturneringar og kollekt på torsdagsmøta på skulen.

Pengane som dei har samla inn går til prosjekt innan bistand og utdanning, men også kyrkjelydsarbeid, evangelisering og diakoni. To av prosjekta som no får midlar handlar om hjelp til etterletne barn og barn med funksjonshemmingar.

  


Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

– En 127 år gammel organisasjon trenger å vite noe om røttene sine, sier Espen Ottosen. Boken Sendt – et portrett av Norsk Luthersk Misjonssamband – ønsker å bidra til det. Den lanseres under et seminar på GF.

Torleif Belck-Olsen har blitt ansatt som leder for skoleseksjonen i NLM Norge fra 1. august 2018. Han har tidligere blant annet vært rektor ved SETELA og Kvitsund gymnas.

På helgens hovedstyremøte ble det vedtatt at Hans Arne Sanna (38), som nå er regionleder i NLM utland, blir leder av avdelingen fra 1. august.

Dagens bibelsitat

Heb 3:14 For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.