> NLM / Nyheter nlm.no / Samla inn éin millionSamla inn éin million

Russepresident Ragnhild Monsen (f.v.) og prosjektansvarleg Peter Hovda saman med tidlegare NLM-utsending til Kina, Magnus Ånestad. Foto: Kees A. Z. Fjellvang

Russen på Lundeneset vgs i Ølensvåg har i løpet av skuleåret samla inn pengar til NLM sitt arbeid i Stor-Kina.

 Under avslutningsfesten fredag kunne årets russekull på Lundeneset vgs overrekka ein sjekk på 950 000 kroner til NLM sitt arbeid i Stor-Kina. I tillegg valde dei å overrekka ein sjekk på 50 000 kroner til Lundeneset.

  

Imponert

Magnus Ånestad, tidlegare NLM-utsending til Kina, tok imot sjekken på vegne av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Han var imponert over arbeidet VG3-elevane har lagt ned for å hjelpa menneske i Kina, Hong Kong, Macau og Taiwan, og takka så mykje for gåva.

– 950.000 er mykje pengar som vil bety mykje for mange menneske, men vel så viktig er arbeidet de har gjort med å få ut informasjon om behova og arbeidet som blir drive, sa han, og la til at det er bruk for folk som vil bidra i desse landa.

 

Stor innsats

Russen har stått på i løpet av året og arrangert blant anna basar, misjonsløp, Grand Prix, fotballturneringar og kollekt på torsdagsmøta på skulen.

Pengane som dei har samla inn går til prosjekt innan bistand og utdanning, men også kyrkjelydsarbeid, evangelisering og diakoni. To av prosjekta som no får midlar handlar om hjelp til etterletne barn og barn med funksjonshemmingar.

  


Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

Morten Eikli ser tilbake på en festivaluke med varmerekord, flere deltakere, uredd forkynnelse, misjonærinnvielse og ny lovsang.

Fredag kveld er det misjonærinnvielse på UL. – Jeg synes det passet veldig bra å bli innviet på UL. Opp gjennom årene har jeg vært mye innom festivalen, sier David Theodor Thorsen (25).

Dagens bibelsitat

Gal 6:2 Bær hverandres byrder, og oppfyll på den måten Kristi lov.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.