> NLM / Nyheter nlm.no / Skriver bok fra MongoliaSkriver bok fra Mongolia

Forfatteren Aasne Linnestå og redaktør i Aschehoug, Christian Kjelstrup, var i høst på reise i Mongolia. Målet var å samle stoff til en ny barnebok.

Det hele startet med at de to ble invitert til et møte hos Digni (tidligere kalt Norsk misjons bistandsnemnd) hvor de snakket om bokprosjekter og om hvilket land de skal besøke.

Aasne og Christian dreide på globusen. Kanskje de skulle dra til Mongolia? Ingen av dem har vært der før. Noen måneder senere har drømmen blitt til virkelighet. De reiser til Mongolia og blir der i ti dager.

Mennesketomme landskap

Utsyn treffer de to et par uker etter de har kommet hjem. De har hodet fullt av opplevelser.

– Mongolia er veldig stort, men landet er så tynt befolket, sier Christian.

– Nei, man drukner ikke i larmen i Mongolia, sier Aasne, – men de møtene man får er så sterke og tydelige. Vi så veldig åpne og nesten mennesketomme landskap. Jeg husker fargene, været, lyset, menneskene, dyrene og fuglene. Det var hester, jakokser, rovfugler ...

Aasne og Christian fløy fra hovedstaden Ulaanbaatar til Khovd, vest i landet. Derfra dro de på tur i tre dager med NLMs sjåfør ved rattet. Da var de langt utenfor mobildekning, sjåføren orienterte seg etter sola og fjellene.

Mørkeblå innlandssjøer

– Vi oppholdt oss mest i flatlandet og så fjellene på avstand, men en dag var vi i nærhetene av et fjell. Der var det fosser. Innimellom lå små, salte og mørkeblå innlandssjøer, sier Aasne og blir drømmende i blikket. – Vi badet til og med i en av dem. Og vi overnattet i gehr! Landskapet hadde utrolig vakre farger. Det var mye sand og stein. Noen steder stakk det opp gresstuster.

Det var i februar i år at NLM fikk en henvendelse fra Digni, om å legge opp reiserute for en forfatter og en redaktør som ønsket å dra til Mongolia for å samle stoff til en bok. Reisen skulle finansieres av Digni, gjennom midler fra Norads opplysningsstøtte. Aschehoug har samarbeidet med Digni i et par år. Målet er å gi ut bøker som presenterer et nytt bilde av livet i land der Digni er representert.

 Les mer i Utsyn nr. 20, datert 4. november 2011


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Dagens bibelsitat

Heb 13:8 Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.