> NLM / Nyheter nlm.no / Sommerleir i 34 grader plussSommerleir i 34 grader pluss

Fornøyde barn på leir. Foto: privat

Rundt 100 barn, mange av dem forlatt av foreldrene, fikk legge fra seg bekymringene noen dager på leir i Yunnan provins i Kina – og i år holdt elefantene seg på trygg avstand.

I år som i fjor ble det arrangert leir i Yunnan provins i sørvest Kina. Totalt kom det rundt 100 barn fordelt på to landsbyer. Området er tropisk, og i utkanten av landsbyene bor det ville elefanter. Dette var en bekymringsfaktor i leirplanleggingen.

  

Elefantene holdt seg unna

I fjor kom elefantene inn til landsbyene like før en tilsvarende leir skulle arrangeres. Hus og bygninger ble ødelagt, og folk mistet livet. Elefantene føler seg forståelig nok truet av det ukjente.

I år hadde de fått med seg beskjeden fra Vårherre, og holdt seg for seg selv under begge leirene. Bilder og videoer av elefantene som kom ut av sine gjemmesteder kom tikkende inn ti minutter etter at vi hadde forlatt leirstedet den siste dagen.

  

Forlatte barn

Målgruppen i prosjektet vi driver er «Left Behind Children» – barn som blir etterlatte av én eller begge foreldre som flytter til byen i håp om jobb.

Barna blir overlatt til seg selv, eller til en i slekta (besteforeldre, tanter/onkler). Man regner med at det rundt 60 millioner forlatte barn i Kina.

  

Dele gleden

Noen av våre mål med leirene er å gi barna en god opplevelse der de kan være seg selv, leke uten å tenke at de må være ansvarlige voksne, og forhåpentligvis «skru av» alle bekymringer for en liten stund.

I tillegg ønsker vi å dele den gleden og kjærligheten vi har fått fra Gud, nådens Gud som gir oss så mange velsignelser i disse barnas smil og latter.

Barn er barn, enten de er fra Kina eller Norge. De trenger bekreftelse, oppmerksomhet og elsker at man leker med dem.

Barna hadde aktiviteter innenfor musikk, kunst & håndverk, sport og fellesleker. Ofte har kinesiske barn (som norske) masse leker, og mye som kan være til underholdning. Vi fokuserte på å lære dem ring-leker, og andre leker som ikke nødvendigvis behøver så mye materiell.

  

Forskjellige språk

En av utfordringene var at disse barna hører til to ulike minoriteter med hvert sitt språk. Det er over femti forskjellige minoriteter i Kina. Barna lærer standard mandarin på skolen, men siden vi hadde en del barn som var under skolealder, måtte det oversettes.

Ting tok litt lenger tid, men barna var villige til å være med på alt – til tross for at enkelte så ut som om de hadde falt ned fra månen!

  

Etter at vi tre nordmenn hadde blitt analysert og glodd på en god stund, gikk heldigvis det små-skremte uttrykket i øynene bort, og de aksepterte at disse utlendingene også kunne leke.

Årets TeFT-team bestod av Rebecca Julie Kopperstad og Maren Bøe. To damer som, til tross for begrensede språkkunnskaper, bidro som utmerkede leirledere.

Det er ikke alltid man behøver å si så mye til et barn i lek. Blikk-kontakt og smil holder ofte i bøttevis.

  

Takk og forbønn

Vi er svært takknemlige for godt samarbeid med lokale frivillige, og for dere som sender TeFT-team fra Norge – en viktig ressurs i disse leirene.

Fortsett å be for prosjektene vi har, for de lokale samarbeidspartnerne, barna som har en tøff start på livet, og for foreldre som savner sine små.


Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Ny NLM-bok kommer til salgs under GF. Boken løfter fram ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid.

Fire av sju stoler blir ledige i NLMs hovedstyre i sommer, og skal fylles gjennom valg under generalforsamlingen. I tillegg skal det velges fire varamedlemmer. Her kan du bli bedre kjent med kandidatene.

Misjonssambandet ønsker at første pinsedag – 20. mai – skal være en dag med forbønn for folkegrupper som ennå ikke har hørt evangeliet.

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.