> NLM / Nyheter nlm.no / Stor økning til SiembraStor økning til Siembra

Fra overrekkelse av sjekk fra Siembra på UL 2017. Foto: Jonathan Moe

– Det er en myte at ungdom ikke gir. Til nå i år ser vi en økning på 20 prosent i fast givertjeneste til Siembra, sier markeds- og innsamlingsleder Grete Haukelid. 

Så langt i år har NLM fått inn hele 34,3 millioner kroner i fast givertjeneste. Det er en økning på nesten 1,8 millioner kroner. Av dette bidrar ungdom (under 26 år) med 1,76 millioner. Økningen er på over 20 prosent eller 330 000 kroner.

– Fast givertjeneste er svært viktig for NLM, og vi gleder oss over at så mange ungdommer er opptatt av å støtte arbeidet, sier Grete Haukelid.

 

Flere rekrutteringsarenaer

– Hvordan vil du forklare økningen?

– Jeg tror årsaken er sammensatt. Det siste året har vi sett flere lokale fast giver-tiltak, både i forsamlinger og regioner, sier Haukelid som tror at fast givertjeneste speiler arbeidet som drives lokalt. – Det er det lokale arbeidet som gjør at ungdom får et møte med misjon og NLMs arbeid. Vi ser også at UL er en av de viktigste rekrutteringsarenaene. Her blir ungdom kjent med, og giret for, misjon.

 

Satser på langsiktig engasjement

De siste to årene har det blitt rekruttert til sammen 330 nye faste givere under UL. Dette er vel så viktig som selve summen som gis.

– Det er faktisk slik at Siembra-giverne utgjør omtrent 1/6 av alle faste givere i NLM. Men fast givertjeneste handler ikke bare om å få givere til å tegne en avtale. Vi må også arbeide for at givere fortsetter å ville være engasjert, og der har vi alle et ansvar, sier Haukelid.


Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Tidligere Fjellhaug-rektor, Ketil Jensen, endrer syn i tjenestedelingsspørsmålet. Han argumenterer utfra avskaffelsen av slaveriet. – Bibelen framstiller kjønnspolariteten som Guds vilje, men ikke slaveriet, svarer NLMs ledelse.

I løpet av august ble NLMs misjonærstab i Japan betraktelig styrket, og gjennomsnittsalderen sank flere hakk – samtidig som NLM og samarbeidskirken uttrykker at de ønsker å satse mer på å nå de unge i landet.

Regnskapet for generalforsamlingen er nå ferdigstilt. Nettokostnadene for arrangementet ble på 3,2 millioner kroner. – Vi hadde forventet røde tall, men disse hadde skarpere rødfarge enn vi setter pris på, sier økonomileder Øystein Frøysa.

Dagens bibelsitat

Sal 96:1f Syng for Herren en ny sang! Syng for Herren, all jorden! Syng for Herren, pris hans navn! Forkynn fra dag til dag hans frelse!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.