> NLM / Nyheter nlm.no / Takknemlighet i arbeidetTakknemlighet i arbeidet

På grunn av våre lokale medarbeidere, som kan nå mye lenger enn oss, gir det store muligheter til å nå andre med evangeliet. Det gir en stor glede når våre ansatte begynner å ta slike initiativ selv.

De lokale når lengst

Jeg har lyst til å starte denne artikkelen som Paulus starter mange av sine brev: «Vi takker Gud, vår Herre når vi ber for dere og for at vi får lov til å jobbe sammen med dere.» 

NLM Indonesia består av noen nordmenn, men flest indonesiske ansatte. Og vi er takknemlige for våre medarbeidere – de når mye lenger enn oss, for de kjenner språket, kulturen og livet i Indonesia på et mye dypere plan enn vi noen gang kommer til å gjøre.

Samarbeid på tvers av kulturer og språk er noe som gir NLM Indonesia store muligheter til å nå langt med evangeliet!

    

Tar selv initiativ

Nylig var en liten gruppe av oss på besøk på en teologisk høyskole på en øy sør i Indonesia som heter Sumba. Der besøkte vi et arbeid som Child ministry-avdelingen vår har startet. Dette arbeidet har inspirert meg stort – ikke nødvendigvis på grunn av arbeidet i seg selv, selv om det er både bra og viktig.

Det som har inspirert meg mest er det at våre indonesiske ansatte har tatt initiativet 100% på egen hånd til å utvide arbeidet til Sumba. Det er ikke noe vi fra Norge står bak. Og det at våre ansatte begynner å ta slike initiativ, gir meg stor glede. 

     

Foto: Privat

     

Fokus innad i kirken

I mange kirker og trossamfunn i Indoneisa er det å spre evangeliet videre ikke nødvendigvis det mest naturlige for alle. På en måte er det trist og erkjenne det, men det er forståelig. Vi lever i et land hvor det å dele evangeliet med folk som har en annen religion er forbudt fra lovens side.

Bare tenk på oss i Norge, hvor krevende det er å dele evangeliet med naboen, eller med Kari på Kiwi? Vi har ingen lover som sier at det er ulovlig, men likevel er det så krevende å gjøre det.

Sett da i perspektiv at det er ulovlig, straffbart. Da blir lettere å legge bort tanken om å dele evangeliet til nye og heller fokusere på de innad i kirken, og det har blitt en realitet for mange her i landet.

   

Tenke utadrettet    

Derfor tenker jeg at noe av det viktigste vi som utsendinger fra Norge kan gjøre, er å motivere, inspirere og utruste våre indonesiske ansatte til å tenke utadrettet arbeid blant sine landsmenn. De har de lokale fordelene, og de kan komme veldig langt i dette landet, lenger enn vi.

Det er i stor takknemlighet og glede at vi får lov til å jobbe så tett med våre indonesiske brødre og søstre!


Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

– En 127 år gammel organisasjon trenger å vite noe om røttene sine, sier Espen Ottosen. Boken Sendt – et portrett av Norsk Luthersk Misjonssamband – ønsker å bidra til det. Den lanseres under et seminar på GF.

Torleif Belck-Olsen har blitt ansatt som leder for skoleseksjonen i NLM Norge fra 1. august 2018. Han har tidligere blant annet vært rektor ved SETELA og Kvitsund gymnas.

På helgens hovedstyremøte ble det vedtatt at Hans Arne Sanna (38), som nå er regionleder i NLM utland, blir leder av avdelingen fra 1. august.

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.