> NLM / Nyheter nlm.no / Tett på jordskjelvet i IndonesiaTett på jordskjelvet i Indonesia

Jordskjelvet har ført til at utallige mennesker har mistet hjemmene sine. Ill. foto: Roar Lindefjeld

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

– Noe av misjonsarbeidet vårt i Indonesia er sensitivt. Derfor går vi for eksempel ikke ut med detaljer om hvor alle utsendingene våre bor, forklarer Olav Vestbøstad, regionleder for Indonesia i NLM.

Akkurat nå har NLM fem familier i Indonesia. En familie har de siste ukene vært i Norge. De andre utsendingene bor på ulike steder i det store landet, men et av ekteparene bor i området der jordskjelvet kunne merkes.

– Våre folk, både utsendinger og lokalt ansatte, er trygge og har det bra, men situasjonen oppleves selvsagt skremmende. Ødeleggelsene er store, og det er tragisk at så mange menneskeliv har gått tapt, sier Vestbøstad.

I provinsen der jordskjelvet rammet hardest startet NLM tidligere i år et bistandsprosjekt innenfor helse som er støttet av Digni/Norad. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt med lokale myndigheter.

– Jordskjelvet og ødeleggelsen kan nok komme til å berøre prosjektet vårt. Det sentrale i oppstartsfasen nå vil være å rette arbeidet mot særlig sårbare grupper, som barn og gravide.


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Dagens bibelsitat

Joh 17:21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.