> NLM / Nyheter nlm.no / Tett på jordskjelvet i IndonesiaTett på jordskjelvet i Indonesia

Jordskjelvet har ført til at utallige mennesker har mistet hjemmene sine. Ill. foto: Roar Lindefjeld

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

– Noe av misjonsarbeidet vårt i Indonesia er sensitivt. Derfor går vi for eksempel ikke ut med detaljer om hvor alle utsendingene våre bor, forklarer Olav Vestbøstad, regionleder for Indonesia i NLM.

Akkurat nå har NLM fem familier i Indonesia. En familie har de siste ukene vært i Norge. De andre utsendingene bor på ulike steder i det store landet, men et av ekteparene bor i området der jordskjelvet kunne merkes.

– Våre folk, både utsendinger og lokalt ansatte, er trygge og har det bra, men situasjonen oppleves selvsagt skremmende. Ødeleggelsene er store, og det er tragisk at så mange menneskeliv har gått tapt, sier Vestbøstad.

I provinsen der jordskjelvet rammet hardest startet NLM tidligere i år et bistandsprosjekt innenfor helse som er støttet av Digni/Norad. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt med lokale myndigheter.

– Jordskjelvet og ødeleggelsen kan nok komme til å berøre prosjektet vårt. Det sentrale i oppstartsfasen nå vil være å rette arbeidet mot særlig sårbare grupper, som barn og gravide.


Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Hun hadde studert bedrifter og profitt, nå ville hun se på økonomistyringen i organisasjoner med ideelle formål. – Funnene jeg gjorde i NLM, gir meg lyst til å fortsette å gi penger til dette arbeidet, sier Maria Høie.

NLM Ung støtter en ny ungarbeiderstilling tilknyttet den islandske misjonsorganisasjonen SIK. Ungarbeider Olafur Jon Magnusson har også en stilling i det islandske Laget.

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.