> NLM / Nyheter nlm.no / Til alle folkeslag – hvor?Til alle folkeslag – hvor?

Ill.foto: Joshua Earle / unsplash.com

Jesus kalte oss til å gå til alle folkeslag, men hvor skal vi gå? Hvor er de unådde? Hvor er frontlinjene i misjonsoppdraget i dag?

Misjonstema

I juli har vi ikke et "månedens misjonsfelt".
   
Denne måneden vil vi heller løfte frem Jesu kall "til alle folkeslag".
 
Les også:
Til alle folkeslag – hvorfor?
Til alle folkeslag  hvordan?

Paulus krysset landegrenser og hav for evangeliets skyld. De første misjonærene reiste langt av gårde, ofte for aldri mer å vende hjem. Da NLM ble opprettet, brukte misjonærene uker eller måneder på reisen til Kina, for så å bruke nye uker og måneder på å ta seg innover i landet. Mange ble syke på veien, noen døde. Og et brev hjemmefra var for lengst utdatert før det kom frem.

Skal vi gjøre det samme? Er vi kalt til å gi opp alt vi kjenner for å nå de aller minst nådde og forkynne evangeliet der det overhodet ikke er kjent?

Kanskje. Og for noen er svaret definitivt ja.

    

Oppdraget er ikke fullført

Verden er blitt mindre, men fremdeles finnes det fullstendig unådde områder. Noen av dem er vanskeligere tilgjengelig enn noen gang før, av ulike årsaker – det finnes unådde folkegrupper som bor i tette jungler eller i knapt farbare fjellområder, men det finnes også unådde folkegrupper i livsfarlige krigsområder og i hermetisk lukkede militærdiktaturer.

På en måte gjør det misjonsarbeidet enda mer krevende: Det er jo bare de vanskeligste områdene igjen.

Men samtidig gir vår moderne verden, liten som den er blitt, oss nye muligheter. Både fordi det er lettere enn noensinne å reise langt av gårde og fremdeles ha kontakt hjem, og fordi det er mulig å nå langt flere enn før med evangeliet gjennom internett, tv og radio.

Og ikke minst tilbyr en globalisert verden oss den største muligheten – og den største utfordringen – av dem alle: Vi har fått verden i fanget.

Eller kanskje ikke i fanget, men i alle fall i nabolaget.

    

Verden er her

Det bor over 200 nasjonaliteter i Norge. Det vil si at representanter for praktisk talt hele verden har samlet seg på vår egen hjemmebane. Mange av dem tilhører noen av verdens minst nådde folkegrupper – hva gjør vi med det?

Hvor skal vi gå, spurte du? Hvor er frontlinjene i misjonsoppdraget? Hvor er de unådde?

De unådde er her. Hos deg, i din kommune, din gate. De er kollegaene dine, de pleier besteforeldrene og foreldrene dine på sykehjemmet, de går i klassen til barna dine på skolen, og de sitter ensomme på et asylmottak du aldri har kommet nærmere enn å lese om det i lokalavisen.

Noen av oss skal krysse landegrenser, smugle bibler inn i lukkede land, leve stille liv som vitner i et strengt muslimsk samfunn eller stelle hivsmittede i et fattig og korrupt land langt borte. Noen av oss må gjøre det.

Men alle kan vi krysse den nærmeste grensen av dem alle – vår egen komfortsone. Dine nye naboer har allerede krysset grensen inn i ditt nabolag og står forvirret og usikker midt i en ukjent kultur – en kultur som du kjenner. Kanskje det er på tide at du blir kjent med deres, og viser dem din?

   

Kalt til å elske

Som kristne er vi kalt til ikke bare å leve i, men å skape en kultur av gjestfrihet, nestekjærlighet, omsorg og varme.

Israelsfolket fikk klar beskjed: «Innflytteren som bor hos dere, skal være som en av deres egne landsmenn. Du skal elske ham som deg selv.» (3. Mos 19,34) Det gjelder oss også – Gud har møtt oss med kjærlighet, og vi skal møte våre medmennesker med den samme kjærligheten.

Kallet gjelder ikke bare når billetten er bestilt, språket er lært og samarbeidsavtalen er inngått med nærmeste lokale kirke. Vi er kalt til å gå til alle folkeslag – fra det øyeblikket vi går ut døren.


Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Ny NLM-bok kommer til salgs under GF. Boken løfter fram ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid.

Fire av sju stoler blir ledige i NLMs hovedstyre i sommer, og skal fylles gjennom valg under generalforsamlingen. I tillegg skal det velges fire varamedlemmer. Her kan du bli bedre kjent med kandidatene.

Misjonssambandet ønsker at første pinsedag – 20. mai – skal være en dag med forbønn for folkegrupper som ennå ikke har hørt evangeliet.

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.