> NLM / Nyheter nlm.no / Tre nye i NLMs hovedstyreTre nye i NLMs hovedstyre

Foto: Kjetil Vatsøy

Håvard Måseide, som er gjenvalgt for seks år i Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre, får følge av tre nye.

I går presenterte valgkomiteen åtte kandidater til fire ledige plasser i NLMs hovedstyre. I tillegg kom det et benkeforslag. Robert Mulelid, som av valgkomiteen var satt på varamannslista, var den som ble lansert. Dermed fikk generalforsamlingen ni å velge mellom.

Flere ba om ordet og kom med anbefalinger av de forskjellige kandidatene. Valgkomiteen fikk også ros for arbeidet sitt.

i dag ble resultatet gjort kjent. De som får plass i hovedstyret er: Håvard Måseide (495 stemmer), Raymond Bjuland (460 stemmer), Lars Stensland (283 stemmer) og Robert Mulelid (266 stemmer).

Fra før sitter Knut Espeland, Thor Fremmegård og Kjartan Urangsæter Åsebø i NLMs hovedstyre.

Torsdag ble Reidar Bøe, som har vært fast medlem, valgt til første varamann.

  

Ansattes representasjon

Selv om valgkomiteen fikk mange godord for det den la fram, ble det spurt om det er greit at personer som har et ansettelsesforhold til NLM, velges til hovedstyret? Blant andre Per Inge Søreng og Magne Rydland hevdet at det er problematisk for NLM hvis for mange ansatte blir valgt inn.

– Det er uheldig hvis de som skal lede organisasjonen også har et avhengighetsforhold til organisasjonen som ansatte, sa Magne Rydland.

Søreng la også fram et forslag for generalforsamlingen om at hovedstyret til neste generalforsamling skulle fremme en sak om ansattes representasjon. I en kort debatt i etterkant frarådet hovedstyrets formann Lars Gaute Jøssang at forsamlingen støttet forslaget. Ved avstemningen stemte 315 stemte mot og 222 for. Dermed falt forslaget.


Elsket

Vi elsker fordi han elsket oss først.

Les mer | Bli fast giver

I forbindelse med søndagens misjonærinnvielse kom det inn nesten to millioner kroner i kollekt til NLM. Totalt ble det samlet inn fem millioner kroner. I tillegg ble 50 personer nye faste givere.

– Mye rart skjer i verden for tiden, og kanskje mest utrolig er det at en pinsevenn står på NLMs generalforsamling og forkynner om luthersk teologi, sier hovedpastor Magnus Persson i United i Malmø.

– Jeg kjenner meg ydmyk overfor den oppgaven jeg nå har fått, sier Raymond Bjuland, som er valgt til ny formann i Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre.

Dagens bibelsitat

Kol 4:2 Vær vedholdende i bønnen, så dere våker i den med takk til Gud.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.