> NLM / Nyheter nlm.no / Utdanning gir lys i hverdagenUtdanning gir lys i hverdagen

Sidibe sammen med sin datter Bamba, som nå får gå på skolen takket være skoleprosjektet i Abidjan. Foto: privat

– Jeg vil gjerne takke for den fantastiske gaven vi har fått, sier Sidibe Mohamed. Barna hans får endelig skolegang takket være NLMs speed school-prosjekt i Elfenbenskysten.

Vi møter Sidibe Mohamed i Abidjan i Elfenbenskysten, der han bor sammen med de to barna sine og sin nåværende kone. Sidibe er veldig takknemlig for fremtidsmulighetene NLMs speed school-klasser gir familien.

– Jeg hørte om prosjektet med skolegang fra noen naboer som hadde sine barn i klassen, forteller han. – Tidligere så jeg svært mørkt på muligheten til å få barna mine på skolen, siden vi manglet både penger og de nødvendige papirene. Barna ville gjerne gå på skolen slik som vennene sine, men nå som de var blitt flere år eldre, ville ikke skolene ta dem opp i klassene.

    

Håp om en bedre fremtid

Istedenfor å gå på skolen, hjalp Sidibes barn til med å selge varer på markedet. Men takket være speed school-klassene, der barna får undervisning tilsvarende 2 års skolegang på ett år, har Sidibe nå håp om at barna vil kunne fortsette på skolen.

– Jeg er veldig stolt og glad for at de nå gjør det godt på skolen og er blant de beste i klassen. Lærerne gjør en fantastisk innsats og har veldig god kontakt med både elever og oss foreldre, sier han fornøyd.

    

Utdanning gir utvikling

Sidibe er tydelig på hvor viktig speed school-tilbudet har vært for familien. – Utdanning er lyset i vårt liv nå, og det gir oss mange nye muligheter for fremtiden. Jeg har nå forstått hvor viktig utdanning er for fremtidsutsiktene til barna og at det å gå på skolen gir god utvikling for dem.

– Jeg vil veldig gjerne at barn fra flere familier skal få anledning til å gå på skolen, siden det er svært mange barn i nabolaget som av ulike grunner ikke har den muligheten. Jeg vil gjerne takke for den fantastiske gaven vi har fått ved at barna kan få gå på skolen.


Øst-Afrika

I Øst-Afrika vil NLM gi mennesker både rent drikkevann og levende vann i Jesus.

Les mer | Bli fast giver

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

Morten Eikli ser tilbake på en festivaluke med varmerekord, flere deltakere, uredd forkynnelse, misjonærinnvielse og ny lovsang.

Dagens bibelsitat

2Tim 2:22 Fly fra ungdommens lyster! Og jag etter rettferdighet, tro, kjærlighet, fred med dem som påkaller Herren av et rent hjerte!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.