> NLM / Nyheter nlm.no / Veteraner støtter SoltunVeteraner støtter Soltun

I nesten 50 år har Soltun Soldatheim spilt en viktig rolle i Bardu, men de siste årene har den slitt med økonomien. Høsten 2016 ble det etablert en støtteforening, og visjonen er: Gi to kopper kaffe til Soltun!

Vi har tatt en prat med styreleder Hans-Tore Leithe i Soltunveteranene. Og oppfordringen er klar: ”GI AKT!” – og slutt deg til Soltunveteranene.

     

Soltun er fortsatt viktig

– Hva er bakgrunnen for Soltunveteranene?

– I juli måned 2016 var det femti år siden en gruppe tidligere soldater fra Brig N; de fleste fra Setermoen, startet opp innsamlingen for å bygge Soltun Soldatheim og Ungdomssenter i Bardu. Vi var få, men vi opplevde det som et kall fra Gud.

Soltun ble innviet sensommeren 1971. De mange nesten istykkerleste gjestebøkene på Soltun forteller om hva Soltun har betydd for mange hundre soldater både sosialt og åndelig. Mange har møtt Jesus som sin Frelser her.

Misjonssambandet – ved hovedstyret – påtok seg ansvaret for driften av Soltun da bygget ble overlevert fra "aksjonsgruppa" ved innvielsen. Det var generalsekretær Birger Breivik som representerte NLM ved overgivelsen.

  

  

Flere av oss som var med fra starten har observert hvordan Soltun de senere årene har slitt med økonomien. Skal Soltun fortsatt leve, trengs det mange trofaste støttespillere – som givere og forbedere! Soltun har fortsatt en viktig plass på Sætermoen, både i nærmiljøet og i relasjon til forsvaret.

Ombudsmannen for forsvaret skrev i et notat til meg for ei tid tilbake at "Soltun Soldatheim har en like strategisk plass og oppgave i dag som den hadde da den ble bygget for femti år siden!" Dagens soldater som går ut og inn på Soltun vitner om det samme.

  

Et par kopper kaffe

– Hvordan arbeider Soltunveteranene?

– Sist sommer var noen av oss som var med på å bygge Soltun, samlet der oppe sammen med styret for soldatheimen. En soldat kom også innom møtet vi hadde. Vi delte der og da en visjon om å etablere foreningen Soltunveteranene for å være med og styrke den økonomiske så vel som åndelige bærekraften gjennom givertjeneste og forbønn.

Vi registrerte oss i Brønnøysundregisteret og fikk etablert egen konto i Sparebanken Sør. Alle innsamlede midler sendes til Soltun, og det er styret for Soltun som bestemmer bruken av midlene.

Hvordan vi arbeider? Jo, vi har bestemt oss for å gi "To-tre kopper kaffe" til Soltun hver måned – og utfordre andre til å gjøre det samme (dvs. ca 70 -100 kr). Den enkelte giver legger bare inn et fast trekk i banken til Soltunveteranenes bankkonto. På Soltun drakk vi mye kaffe! Vi var enige om at ingen av oss ville merke disse "kaffekoppene" på månedsbudsjettet. Det var bare å få rotet seg til å gjøre det …

  

Fra tropp til brigade?

– Hvor mange medlemmer er det per i dag, og hvor mye genererer dette i årlige gaver til Soltun?

– I dag er vi bare en liten "veteran-tropp" på 32 menn og kvinner. Vi håper at vi om ikke lenge kan bli til et "veteran-kompani", det vil si 50–300 personer. Senere vokser vi til en "veteran-bataljon", det vil si 500–800 personer. Kan hende vil vi også kunne vokse til en "veteran-brigade", men da må vi over 3000 personer!  

Hvordan Soltunveteranene vil utvikle seg? Det vet alene Gud! Men vi vet at det var Han som for ca 50 år siden gav oss et kall til å bygge Soltun. Vi i den ennå lille Soltun-veterantroppen er ganske så sikre på at han ikke har trukket dette kallet tilbake.

Så "GI AKT!" – og slutt deg til Soltunveteranene. – Vi vil la Soltun leve!

 

Bankkonto: 2801.45.23504. 

For mer info, kontakt: soltunveteranene@gmail.com


Øst-Afrika

NLM samarbeider tett med nasjonale kirker i Øst-Afrika, driver teologisk utdanning og bistand - og satser for å nå en av verdens minst nådde folkeslag med evangeliet.

Les mer | Bli fast giver

– Misjonsoppdraget er enno ikkje fullført, så ein bønedag for dei folkegruppene som er minst nådde, er veldig viktig, seier leiar for NLM utland Hjalmar Bø. – Aktuelt materiell er no tilgjengeleg, opplyser informasjonsrådgjevar Elise Haugland.  

Det teologiske menighetsfakultet (MF) er best i Norge når det gjelder vitenskapelig publisering per ansatt, viser ny rapport. Som nummer to kommer Fjellhaug Internasjonale Høgskole. I snitt troner kristne høgskoler over universitetene.

På lørdag samles omtrent 45.000 mosjonister til landets største stafett. Blant lagene er både NLMs hovedkontor og Fjellhaug internasjonale Høgskole som møtes til en intern konkurranse.

Dagens bibelsitat

Kol 1:27 For dem ville Gud kunngjøre hvor rik på herlighet dette mysteriet er blant hedningefolkene, det er: Kristus i dere, håpet om herlighet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.