> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Åpne og ærlige historier fra NLM



Åpne og ærlige historier fra NLM

Foto: Marius Bergersen / Lunde Forlag (forside

Ny NLM-bok kommer til salgs under GF. Boken løfter fram ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid.

– Hva handler boken om?

Gjermund Nordhus. Foto: Silje Måseide

– Den er et portrett av NLM. Siden det er menneskene i NLM som utgjør organisasjonen, har vi samlet inn historier fra personer med ulik tilknytning til NLM, sier Gjermund Nordhus (bildet), initiativtaker til boken.

Boken tar utgangspunkt i et av NLMs misjonsfellesskap, Ebeneser bedehus i Rogaland. – Vi har valgt å la møter med mennesker være i fokus. Med Ebeneser som utgangspunkt, ønsker vi å belyse både bedehus og misjon og hele bredden i organisasjonen vår, understreker Nordhus.

– Hvilke typer historier kan vi forvente oss?

– Det vil være alt fra et spennende utenfrablikk fra rikspersonligheter som Hadia Tajik og Harald Stanghelle, samt Jostein Krogedal, til sterke historier fra våre misjonsfelt. Vi snakker med misjonærer som har opplevd geriljaangrep, og folk som har forlatt NLM for siden å komme tilbake. Vi hører fra unge personer om hvilken retning de ønsker for NLM framover, og fra noen som var på sjekkeren og ble nødt til å finne ut av om de hadde et felles misjonskall, forteller han.

  

Ikke et festskrift

– Dette er ikke et festskrift, men ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid, fortellinger som kan få fram hva vi holder på med og hva drivkraften er bak all innsats, giverglede og troskap blant kvinner og menn i NLM, påpeker han.

I tillegg vil boken presentere en overordnet ramme av NLMs historie, som illustreres med bilder som er gravd fram fra dypt inne i arkivet.

Espen Ottosen er hovedforfatter, og andre bidragsytere er Victoria Bø, Silje Måseide, Robert Lilleaasen, Anders Artmark Aanensen og Knut Kåre Kirkholm.

Boken kommer for salg under Generalforsamlingen i sommer.

– Den kan bestilles allerede nå gjennom påmeldingen til GF. Den vil også være å finne i Bok og Media-butikker og hos Lunde forlag, sier Nordhus.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Heb 3:14 For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.