> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Åpne og ærlige historier fra NLMÅpne og ærlige historier fra NLM

Foto: Marius Bergersen / Lunde Forlag (forside

Ny NLM-bok kommer til salgs under GF. Boken løfter fram ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid.

– Hva handler boken om?

Gjermund Nordhus. Foto: Silje Måseide

– Den er et portrett av NLM. Siden det er menneskene i NLM som utgjør organisasjonen, har vi samlet inn historier fra personer med ulik tilknytning til NLM, sier Gjermund Nordhus (bildet), initiativtaker til boken.

Boken tar utgangspunkt i et av NLMs misjonsfellesskap, Ebeneser bedehus i Rogaland. – Vi har valgt å la møter med mennesker være i fokus. Med Ebeneser som utgangspunkt, ønsker vi å belyse både bedehus og misjon og hele bredden i organisasjonen vår, understreker Nordhus.

– Hvilke typer historier kan vi forvente oss?

– Det vil være alt fra et spennende utenfrablikk fra rikspersonligheter som Hadia Tajik og Harald Stanghelle, samt Jostein Krogedal, til sterke historier fra våre misjonsfelt. Vi snakker med misjonærer som har opplevd geriljaangrep, og folk som har forlatt NLM for siden å komme tilbake. Vi hører fra unge personer om hvilken retning de ønsker for NLM framover, og fra noen som var på sjekkeren og ble nødt til å finne ut av om de hadde et felles misjonskall, forteller han.

  

Ikke et festskrift

– Dette er ikke et festskrift, men ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid, fortellinger som kan få fram hva vi holder på med og hva drivkraften er bak all innsats, giverglede og troskap blant kvinner og menn i NLM, påpeker han.

I tillegg vil boken presentere en overordnet ramme av NLMs historie, som illustreres med bilder som er gravd fram fra dypt inne i arkivet.

Espen Ottosen er hovedforfatter, og andre bidragsytere er Victoria Bø, Silje Måseide, Robert Lilleaasen, Anders Artmark Aanensen og Knut Kåre Kirkholm.

Boken kommer for salg under Generalforsamlingen i sommer.

– Den kan bestilles allerede nå gjennom påmeldingen til GF. Den vil også være å finne i Bok og Media-butikker og hos Lunde forlag, sier Nordhus.


Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

De siste ukene har det vært debatt om hvorvidt det israelske flagget bør heises når NLM feirer generalforsamling til sommeren. Som kjent konkluderte hovedstyret med å si nei til denne oppfordringen (selv om det vil bli både bønn for Israel og seminar om temaet). Det har ført til kraftige reaksjoner.

Utsyn på Facebook

Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Gal 6:2 Bær hverandres byrder, og oppfyll på den måten Kristi lov.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.