> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Bak fasadenBak fasaden

(illustrasjonsbilete: NLM arkiv)

MINIANDAKT: Eg er på reis i Sentral-Asia, er i hovudstaden i eit land der NLM har arbeid. Her er det mykje som er annleis enn heime i Noreg. Stemninga. Lukta. Menneska. Maten. Eg går på oppdagingsferd i gatene. 

Bygningane som vender ut mot hovudgata, har fasadar pryda med flott lyssetting, blanke flater og store vindauge. Dei ser påkosta ut. Eg blir fortalt at mange bygningar i denne byen er reiste for å glede leiaren i landet og for å kvitvaske pengar. Det er nærmast ikkje noko meir enn fasadar. Flotte fasadar. Fasadar som skjuler.

 

Når eg går inn i sidegatene, ser eg at bygningane ser annleis ut. Dei er skitne, skakke og gamle. Men ser eg litt meir nøye, ser eg at det innimellom er hus med finurlege og rare detaljar. Det gir det heile meir sjarm og liv. Bygningane og gatene her er meir ekte.

 

I livet vårt kan det ofte vere freistande å vise omverda ein slik påkosta fasade, freistande å lyssetje, polere og pynte på røynda. Men Jesus ser ikkje etter det perfekte. Han ser bak fasaden, oppsøkjer dei små sidegatene våre. Og han vil ha med oss å gjere, trass i våre skakke liv.

 

«Eg er ikkje komen for å kalla rettferdige, men syndarar».


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.