> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Bak fasadenBak fasaden

(illustrasjonsbilete: NLM arkiv)

MINIANDAKT: Eg er på reis i Sentral-Asia, er i hovudstaden i eit land der NLM har arbeid. Her er det mykje som er annleis enn heime i Noreg. Stemninga. Lukta. Menneska. Maten. Eg går på oppdagingsferd i gatene. 

Bygningane som vender ut mot hovudgata, har fasadar pryda med flott lyssetting, blanke flater og store vindauge. Dei ser påkosta ut. Eg blir fortalt at mange bygningar i denne byen er reiste for å glede leiaren i landet og for å kvitvaske pengar. Det er nærmast ikkje noko meir enn fasadar. Flotte fasadar. Fasadar som skjuler.

 

Når eg går inn i sidegatene, ser eg at bygningane ser annleis ut. Dei er skitne, skakke og gamle. Men ser eg litt meir nøye, ser eg at det innimellom er hus med finurlege og rare detaljar. Det gir det heile meir sjarm og liv. Bygningane og gatene her er meir ekte.

 

I livet vårt kan det ofte vere freistande å vise omverda ein slik påkosta fasade, freistande å lyssetje, polere og pynte på røynda. Men Jesus ser ikkje etter det perfekte. Han ser bak fasaden, oppsøkjer dei små sidegatene våre. Og han vil ha med oss å gjere, trass i våre skakke liv.

 

«Eg er ikkje komen for å kalla rettferdige, men syndarar».


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

Stor-Kina er NLMs eldste misjonsfelt. Mye av arbeidet i fastlands-Kina handler i dag om bistand og kristent fagpersonell.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:105 Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.