> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Bak fasadenBak fasaden

(illustrasjonsbilete: NLM arkiv)

MINIANDAKT: Eg er på reis i Sentral-Asia, er i hovudstaden i eit land der NLM har arbeid. Her er det mykje som er annleis enn heime i Noreg. Stemninga. Lukta. Menneska. Maten. Eg går på oppdagingsferd i gatene. 

Bygningane som vender ut mot hovudgata, har fasadar pryda med flott lyssetting, blanke flater og store vindauge. Dei ser påkosta ut. Eg blir fortalt at mange bygningar i denne byen er reiste for å glede leiaren i landet og for å kvitvaske pengar. Det er nærmast ikkje noko meir enn fasadar. Flotte fasadar. Fasadar som skjuler.

 

Når eg går inn i sidegatene, ser eg at bygningane ser annleis ut. Dei er skitne, skakke og gamle. Men ser eg litt meir nøye, ser eg at det innimellom er hus med finurlege og rare detaljar. Det gir det heile meir sjarm og liv. Bygningane og gatene her er meir ekte.

 

I livet vårt kan det ofte vere freistande å vise omverda ein slik påkosta fasade, freistande å lyssetje, polere og pynte på røynda. Men Jesus ser ikkje etter det perfekte. Han ser bak fasaden, oppsøkjer dei små sidegatene våre. Og han vil ha med oss å gjere, trass i våre skakke liv.

 

«Eg er ikkje komen for å kalla rettferdige, men syndarar».


Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

I en valgsending på NRK 17. august fortalte komikeren Harald Eia begeistret om velsignelsene samfunnets avkristning fører til. Hovedargumentet var noen plansjer som viste at land med lite religion har mer lykke, likestilling og moral enn land der religion betyr mye.

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika driver NLM arbeid i Mali og Elfenbenskysten. I Mali arbeides det mye med relasjonsbygging, mens i Elfenbenskysten støtter vi en liten, men levende lokal kirke.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 16:33 Dette har jeg talt til dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsel. Men vær frimodige! Jeg har overvunnet verden.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.