> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Balanse og optimisme i LundeBalanse og optimisme i Lunde

Foto: Narve Jonas Nystøyl

Lunde forlag har lagt bak seg noen vanskelige år, men i 2017 lysnet det. Regnskapet som er sendt til revisjon, går i pluss med 12–14 000 kroner.

– Det er fint å kunne levere et 2017-regnskap i balanse, særlig i lys av at 2016 var veldig slitsomt. Et underskudd på nærmere 800 000 kroner i 2016 ble snudd til 12–14 000 kroner i pluss i 2017. Det oppleves positivt, sier forlagssjef Tom Teien.

Han forklarer at Vivo-kjedens konkurs for to år siden medførte en del tap for forlaget, samtidig som det mistet gode kanaler for omsetning. Grep måtte derfor tas, og en tilfreds forlagssjef kan nå konstatere at tiltakene som ble satt inn, har virket.

   

Nedgang i omsetningen

– Hva ble gjort for å overvinne vanskelighetene?

– Vi har først og fremst sett på det kostnadsmessige, og har blant annet avventet å erstatte en som sluttet hos oss. Tidligere rydding i rutiner knyttet til regnskapsføring har også gitt en besparende effekt. Dessuten ble det gjort innsparinger i markedsføringen, forklarer Teien.

Han innrømmer at det siste kan avspeile seg i omsetningstallene, der nedgangen fortsatte. I 2017 ble det solgt bøker for 10,8 millioner kroner, mot 11,4 millioner i 2016.

– Hadde dere bøker som gikk bedre enn andre i 2017?

– Vi startet Veritas forlag i fjor, og den første boken som ble gitt ut der – Grill en kristen, med Ingvild Hellenes som redaktør er nå trykt i 5000 eksemplar og solgt i over 4000. Eivind Skeies Biskop Thomas, i kjærlighetens sirkel er det solgt over 2000 av. Lars Inge Magerøys Munken som endret Europa, reformatoren Martin Luther har også solgt godt. Men den kom ut høsten 2016.

   

Ny salgs- og markedsleder

Fra 1. april har Lunde forlag ansatt Gunnar Rokseth som salgs- og markedsleder.

– Det er en spennende stilling, og vi håper å få større trykk inn mot bokhandlere og andre som selger for oss. Rokseth får totalansvar for salg og markedsføring, forklarer Teien.

Han tilføyer at det vil bli arbeidet videre med nettbaserte løsninger. For dette blir mer og mer viktig. Likevel er Teien optimist både på bokas og bokhandlernes vegne.

Fram mot Misjonssambandets generalforsamling GF 2018 i juli vil det komme mye spennende, bebuder Tom Teien. Særlig venter han godt salg på en bok av Hans Johan Sagrusten, en av bibeltimeholderne på GF. En annen han er glad for er Håpets Gud – en ny misjonsbok av Marit Thingbø. I tillegg framhever han en flott bok med sanger av Trygve Bjerkrheim, en bok med notelinjer og besifring.     

        


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.