> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Blir kjent med NLM gjennom TeFT FamilieBlir kjent med NLM gjennom TeFT Familie

Foto: Margunn Serigstad Dahle

I disse dager avsluttes det tredje kullet av TeFT Familie i Nairobi i Kenya. Seks familier har hatt tolv uker på denne bibelskolen. Bare en av disse familiene er aktive i NLM.

– Jeg synes det er bra at konseptet vi har valgt appellerer til kristne fra ulike sammenhenger, sier Rune Mjølhus, leder for TeFT familie.

Han sier at alle de tre kullene med familier siden TeFT Familie startet vinteren 2017 har hatt et flertall av familier som ikke er aktive i NLM.

– Vi tenker at TeFT Familie også er en måte å vise frem NLM på. Jeg vet at mange av de familiene som har vært på denne bibelskolen kommer til å reise på generalforsamlingen, sier Mjølhus.

Neste kull med TeFT Familie starter opp 1. september. – Vi har hatt god søkning til alle kullene, og også hatt ventelister, men generelt er det noe større interesse for vårsemesteret enn høstsemesteret. Vi har fortsatt plasser igjen både til høsten og neste vår.

   

Bruker foreldrepermisjonen

Kristine og Sten Even Hatlen med barna Andreas og Johannes (med fletter i håret). Foto: Espen Ottosen

En av familiene som snart er ferdig med tre måneder på TeFT Familie er Kristine og Sten Even Hatlen. De søkte om opptakt for omtrent et år siden, ikke så lenge etter at Kristine var blitt gravid med Andreas som var tre og en halv måned når familien reiste. De har også Johannes på tre år.

– Vi reiste litt på grunn av eventyrlyst og litt fordi vi hadde snakket om å bruke foreldrepermisjonstiden til noe som kunne gi oss tid som familie og et fokus på Bibelen, sier Kristine.

   

Trygt med norsk barnehage

Familien Hatlen bor i dag på Lørenskog utenfor Oslo. Hun arbeider som lege, mens han jobber som sivilingeniør. De hører til i Oslo Misjonskirke Betlehem. Ekteparet fant ut om TeFT Familie etter å ha lett på internett eller bibelskoleopplegg for familier. De vurderte også opplegget som Ungdom i Oppdrag har på Hawaii.

– Men vi ble begge begeistret over opplegget til TeFT Familie. Det virket trygt å velge et opplegg som tilbød norsk barnehage til Johannes, sier Kristine. For en del år siden tok hun et årsstudium i interkulturell forståelse ved NLA i Bergen. Da var hun innom NLMs tomt i Nairobi og visste slik sett litt om hva som ventet.

– Når Kristine syntes det var forsvarlig å dra hit med en liten baby, var det bare å kjøre på, sier Sten Even.

   

Blitt kjent med NLM

– Har opplegget her svart til forventningene?

– Ja, absolutt. Vi synes kombinasjonen av bibelundervisning og aktuelle temaer har vært veldig god. Opplegget er midt i blinken for familier fra Norge, sier Kristine.

Hun var litt spent på hvor mye hun ville få med seg av undervisningen på grunn av amming og nattevåk. – Det kan sikkert variere litt for de som reiser med en baby, men jeg har fått med meg veldig mye.

– For meg har dette vært et veldig positivt møte med NLM, påpeker Sten Even. Han er vokst opp i en pinsemenighet og visste lite om hva slags organisasjon NLM var. – Mye av opplegget her har handlet om styrke familien og ekteskapet, og om det å leve som en kristen familie. Det har også vært flott å være en del av fellesskapet her på NLMs tomt, ikke minst når det er felles lunsj.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Joh 5:4 For alt det som er født av Gud, seirer over verden. Og dette er den seier som har seiret over verden: vår tro.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.