> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Blir kjent med NLM gjennom TeFT FamilieBlir kjent med NLM gjennom TeFT Familie

Foto: Margunn Serigstad Dahle

I disse dager avsluttes det tredje kullet av TeFT Familie i Nairobi i Kenya. Seks familier har hatt tolv uker på denne bibelskolen. Bare en av disse familiene er aktive i NLM.

– Jeg synes det er bra at konseptet vi har valgt appellerer til kristne fra ulike sammenhenger, sier Rune Mjølhus, leder for TeFT familie.

Han sier at alle de tre kullene med familier siden TeFT Familie startet vinteren 2017 har hatt et flertall av familier som ikke er aktive i NLM.

– Vi tenker at TeFT Familie også er en måte å vise frem NLM på. Jeg vet at mange av de familiene som har vært på denne bibelskolen kommer til å reise på generalforsamlingen, sier Mjølhus.

Neste kull med TeFT Familie starter opp 1. september. – Vi har hatt god søkning til alle kullene, og også hatt ventelister, men generelt er det noe større interesse for vårsemesteret enn høstsemesteret. Vi har fortsatt plasser igjen både til høsten og neste vår.

   

Bruker foreldrepermisjonen

Kristine og Sten Even Hatlen med barna Andreas og Johannes (med fletter i håret). Foto: Espen Ottosen

En av familiene som snart er ferdig med tre måneder på TeFT Familie er Kristine og Sten Even Hatlen. De søkte om opptakt for omtrent et år siden, ikke så lenge etter at Kristine var blitt gravid med Andreas som var tre og en halv måned når familien reiste. De har også Johannes på tre år.

– Vi reiste litt på grunn av eventyrlyst og litt fordi vi hadde snakket om å bruke foreldrepermisjonstiden til noe som kunne gi oss tid som familie og et fokus på Bibelen, sier Kristine.

   

Trygt med norsk barnehage

Familien Hatlen bor i dag på Lørenskog utenfor Oslo. Hun arbeider som lege, mens han jobber som sivilingeniør. De hører til i Oslo Misjonskirke Betlehem. Ekteparet fant ut om TeFT Familie etter å ha lett på internett eller bibelskoleopplegg for familier. De vurderte også opplegget som Ungdom i Oppdrag har på Hawaii.

– Men vi ble begge begeistret over opplegget til TeFT Familie. Det virket trygt å velge et opplegg som tilbød norsk barnehage til Johannes, sier Kristine. For en del år siden tok hun et årsstudium i interkulturell forståelse ved NLA i Bergen. Da var hun innom NLMs tomt i Nairobi og visste slik sett litt om hva som ventet.

– Når Kristine syntes det var forsvarlig å dra hit med en liten baby, var det bare å kjøre på, sier Sten Even.

   

Blitt kjent med NLM

– Har opplegget her svart til forventningene?

– Ja, absolutt. Vi synes kombinasjonen av bibelundervisning og aktuelle temaer har vært veldig god. Opplegget er midt i blinken for familier fra Norge, sier Kristine.

Hun var litt spent på hvor mye hun ville få med seg av undervisningen på grunn av amming og nattevåk. – Det kan sikkert variere litt for de som reiser med en baby, men jeg har fått med meg veldig mye.

– For meg har dette vært et veldig positivt møte med NLM, påpeker Sten Even. Han er vokst opp i en pinsemenighet og visste lite om hva slags organisasjon NLM var. – Mye av opplegget her har handlet om styrke familien og ekteskapet, og om det å leve som en kristen familie. Det har også vært flott å være en del av fellesskapet her på NLMs tomt, ikke minst når det er felles lunsj.


Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

De siste ukene har det vært debatt om hvorvidt det israelske flagget bør heises når NLM feirer generalforsamling til sommeren. Som kjent konkluderte hovedstyret med å si nei til denne oppfordringen (selv om det vil bli både bønn for Israel og seminar om temaet). Det har ført til kraftige reaksjoner.

Utsyn på Facebook

Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Gal 6:2 Bær hverandres byrder, og oppfyll på den måten Kristi lov.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.