> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / «Bokbord» tilbake i digital drakt«Bokbord» tilbake i digital drakt

Johannes Selstø er forsamlingsleder i Betania Trondheim, som allerede har tatt i bruk tjenesten bokbord.no.

Betania i Trondheim har allerede tatt i bruk det digitale bokbordet. – Det er et sterkt ønske for oss å styrke den kristne litteraturen, sier forsamlingsleder Johannes Selstø.

Vi er idealister, vi tilbyr ikke tjenesten for å tjene penger, sier Tommy Eriksen. 

Han sitter i gruppen som nettopp har lansert pilot-versjonen av nettjenesten bokbord.no. I gruppen sitter også NLM-pastor i Hamarkirken, Ole Kristian Sameien. 

Kommenter under: Har du erfaringer med bokbord?

– Vi ønsker å få folk til å lese mer kristen litteratur, og etter Vivo-kjeden gikk konkurs, etterlot det seg et hull i markedet, der det ble vanskeligere å skaffe kristen litteratur, sier Eriksen.

Tjenesten går ut på at aksjeselskapet Bokbord AS tilbyr menigheter en nett-plugin (den som har ansvar for data i menigheten din vet hva det er) som menighetene kan legge på sine nettsider eller Facebook-sider. Denne plugin-en kan menighetene redigere og konfigurere selv, og velge hvilke bøker som løftes frem som «aktuelle bøker». Overskuddet fra boksalget går tilbake til menigheten. 

 

Menighetene velger bøker

Betania i Trondheim har allerede tatt i bruk Bokbord.no, og selger bøker gjennom tjenesten som tar form av en liten knapp på forsiden av nettsiden med tittelen «Bokbord». 

Forsamlingsleder for Betania Trondheim, Johannes Selstø, er svært engasjert for prosjektet.

– Vi fikk et spørsmål fra Ole Kristian Sameien om vi var interessert i tjenesten. Deres intensjon er å styrke den kristne litteraturen, og det er noe vi vil være med på, for det er et sterkt ønske for oss også, sier Selstø.

Han tror det kan være serlig nyttig med en slik løsning i forbindelse med møteuker og møteserier, der det finnes god, relatert kristen litteratur til temaet. 

– I tillegg til at det er lettere for medlemmene våre å gå på vår nettside enn direkte til forlagene, kan vi selv løfte frem aktuelle bøker og vi får en liten gevinst av salget, sier Selstø.

 

Alle forlag

Eriksen håper nå på at flere menigheter ønsker å benytte seg av tilbudet fra bokbord.no.

– Vi har ikke en veldig streng redaksjonell sensur. Vi tar inn mange bøker fra de ulike kristne forlagene; både Lunde, Verbum, Luther og Prokla Media, sier han.

Bokbord.no har ennå ikke mulighet til å skjerme bøker fra nettsidene. Alle bøker de har tilgjengelig vil enn så lenge være søkbare i tjenesten og på menighetenes nettside.

– Vil forlag kunne betale dere for å fremme sine bøker på menighetenes nettsider, og overstyre menighetens bokfremming?

– Nei, de bøkene menigheten velger å fremme vil være de som vises på nettsidene deres, sier Eriksen. 

– NLM-forlaget Lunde forlag tilbyr allerede kjøp av bøker på nett. Er det vits med en slik tjeneste til? 

– Det er et hull i markedet for kristne bøker etter Vivo-konkursen. Forlagene har egen netthandel, ja, men det som er ulempen der, er at hvis det er en kristen leser som ønsker å bøker, så må han kjenne til forlaget, og gå på forlagenes nettsider, sier Eriksen, og legger til:

– Vi gjør det enklere for kundene ved at de bare kan gå inn på menighetens nettside. I tillegg går jo fortjenesten tilbake til menigheten, sier Tommy Eriksen.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.