> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Brannstasjon blir stort NLM-senterBrannstasjon blir stort NLM-senter

Arnt ove Berg og Svein Anton Hansen. Foto: Dag Lindefjeld, Misjonssalen.no

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) etablerer storsenter i tilknytning til Sandnes gamle brannstasjon i Rogaland. Totalt utnyttet areal vil omfatte 10 000 kvadratmeter. Misjonssalen Sandnes og sentrale NLM-aktører blir blant leietakerne.

NLM Sandnesporten AS – et nyetablert selskap – har inngått avtale om kjøp av Sandnes gamle brannstasjon. NLM Sandnesporten AS er et heleid datterselskap av NLM Eiendom AS.

Misjonssalen Sandnes vil etter hvert flytte fra en bakgate til byens mest sentrale område, med god adkomst. Lokalene blir tre ganger større enn de gamle, men like rimelige.

       

– Brannstasjonen skal ominnredes. Der vil bli møtesal, barnerom og så videre. En gymsal som er der allerede, kommer vi også til å få stor glede av, forklarer forsamlingsleder Svein Anton Hansen.

Etter flyttingen vil forsamlingen bli langt mer synlig enn den har vært. Misjonssalen Sandnes har i dag cirka 130 voksne medlemmer, i tillegg til omtrent 90 barn.

      

En illustrasjon av planene. Nybygg til høyre. Illustrasjon.: Aleksander Enne

   

Lokal lånefinansiering

Styreleder i NLM Sandnesporten AS, Arnt Ove Berg, opplyser at NLM Sandnesporten AS har konkurrert med en rekke andre om denne eiendommen. I innspurten var det tre igjen, og til slutt gikk NLM Sandnesporten AS av med seieren.

  

Berg ønsker ikke å si noe om prisen, men han understreker at det er sikret lokal lånefinansiering. Dette er gjort i samråd med NLM sentralt og innebærer at investeringen ikke virker inn på NLMs generelle lånerammer.

– Vi har hatt tett kontakt med NLMs økonomiavdeling. De har både utfordret og støttet oss, sier Berg.

Med seg i styret for NLM Sandnesporten AS har han Ole Lindefjeld, Terje Eggebø, Kristian Rasmussen, Gunnar Uglem og Jon Olav Østhus.

    

Slik kan nye Misjonssalen Sandnes bli seende ut. Illustrasjon.: Andreas Lodden

  

10 000 kvadratmeter

Den eksisterende brannstasjonsbygningen er på nesten 4000 kvadratmeter, og en annen bygning, hvor det har vært legevakt, er på cirka 900 kvadratmeter. Disse lokalitetene vil i sin helhet bli utleid til Misjonssalen Sandnes og andre NLM-aktører.

I tillegg vil det så snart tilstrekkelig kostnadsdekning fra leieinntekter er sikret, bli oppført et nytt bygg med 1500 kvadratmeters grunnflate, i tre etasjer. Flere Sandnes-bedrifter har allerede vist interesse for å leie.

Totalt utnyttet areal vil omfatte omtrent 10 000 kvadratmeter, og størrelsen på tomten er 12 mål.

  

Det planlagte nybygget i front. Illustrasjon: Aleksander Enne


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Heb 4:12a For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.