> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Brannstasjon blir stort NLM-senterBrannstasjon blir stort NLM-senter

Arnt ove Berg og Svein Anton Hansen. Foto: Dag Lindefjeld, Misjonssalen.no

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) etablerer storsenter i tilknytning til Sandnes gamle brannstasjon i Rogaland. Totalt utnyttet areal vil omfatte 10 000 kvadratmeter. Misjonssalen Sandnes og sentrale NLM-aktører blir blant leietakerne.

NLM Sandnesporten AS – et nyetablert selskap – har inngått avtale om kjøp av Sandnes gamle brannstasjon. NLM Sandnesporten AS er et heleid datterselskap av NLM Eiendom AS.

Misjonssalen Sandnes vil etter hvert flytte fra en bakgate til byens mest sentrale område, med god adkomst. Lokalene blir tre ganger større enn de gamle, men like rimelige.

       

– Brannstasjonen skal ominnredes. Der vil bli møtesal, barnerom og så videre. En gymsal som er der allerede, kommer vi også til å få stor glede av, forklarer forsamlingsleder Svein Anton Hansen.

Etter flyttingen vil forsamlingen bli langt mer synlig enn den har vært. Misjonssalen Sandnes har i dag cirka 130 voksne medlemmer, i tillegg til omtrent 90 barn.

      

En illustrasjon av planene. Nybygg til høyre. Illustrasjon.: Aleksander Enne

   

Lokal lånefinansiering

Styreleder i NLM Sandnesporten AS, Arnt Ove Berg, opplyser at NLM Sandnesporten AS har konkurrert med en rekke andre om denne eiendommen. I innspurten var det tre igjen, og til slutt gikk NLM Sandnesporten AS av med seieren.

  

Berg ønsker ikke å si noe om prisen, men han understreker at det er sikret lokal lånefinansiering. Dette er gjort i samråd med NLM sentralt og innebærer at investeringen ikke virker inn på NLMs generelle lånerammer.

– Vi har hatt tett kontakt med NLMs økonomiavdeling. De har både utfordret og støttet oss, sier Berg.

Med seg i styret for NLM Sandnesporten AS har han Ole Lindefjeld, Terje Eggebø, Kristian Rasmussen, Gunnar Uglem og Jon Olav Østhus.

    

Slik kan nye Misjonssalen Sandnes bli seende ut. Illustrasjon.: Andreas Lodden

  

10 000 kvadratmeter

Den eksisterende brannstasjonsbygningen er på nesten 4000 kvadratmeter, og en annen bygning, hvor det har vært legevakt, er på cirka 900 kvadratmeter. Disse lokalitetene vil i sin helhet bli utleid til Misjonssalen Sandnes og andre NLM-aktører.

I tillegg vil det så snart tilstrekkelig kostnadsdekning fra leieinntekter er sikret, bli oppført et nytt bygg med 1500 kvadratmeters grunnflate, i tre etasjer. Flere Sandnes-bedrifter har allerede vist interesse for å leie.

Totalt utnyttet areal vil omfatte omtrent 10 000 kvadratmeter, og størrelsen på tomten er 12 mål.

  

Det planlagte nybygget i front. Illustrasjon: Aleksander Enne


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:165 Stor fred har de som elsker din lov, og det er ikke noe anstøt for dem.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.