> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Den virkelige påskesolenDen virkelige påskesolen

Foto: Jacob Meyer

I høytiden som stunder til arrangerer Misjonssambandet en rekke påskemøter for unge, voksne og familier. På Solgry, Solhøgda og Solåsen, alle med sol – gjerne påskesol – i navnet, blir det samlinger om Forsoneren – dødens overmann.

I tillegg til tradisjonelle påskeleirer for barn og tenåringer legges det også i år opp til samvær for unge, voksne og familier.

På Solgry ved Haugesund blir det samling fra skjærtorsdag kveld til andre påskedag middag. Steinar Harestad og Odd Dubland vil forkynne høytidens budskap. Det er planlagt bibeltime hver formiddag, ettermiddagssaling hver ettermiddag og møte hver kveld. God tid til samtale, avslapning og refleksjon blir det også. Langfredag ettermiddag inviteres det til nattverdmøte med frie vitnesbyrd, påskeaften ettermiddag til «Påsken i ord og toner» og første påskedag ettermiddag til misjonsmøte. 

Død som gir seier

Solhøgda leirsted på Nordmøre har et opplegg som blir kalt Åpen påske. Det går fra onsdag kveld til påskeaften middag. Talere og ledere blir Per Ove Aarseth, Kari og Arne Johan Gagnat og Astrid og Gunnar Holth (langfredag). Påskesamlingens hovedtema – «Din død oss seier gav» – vil i stor grad prege både bibeltimer, ettermiddagssamvær og kveldsmøter. Langfredag ettermiddag står det nattverdsamling på programmet.

Endags-opplegg

Solåsen leirsted ved Larvik har et endags-opplegg. Det begynner med kaffe og kringle skjærtorsdag ettermiddag. Så følger bibeltime ved Jostein Holm, kveldsmat og til slutt et nattverdmøte. Vertskap er Ragnhild og Sverre Holm, og Frode Rauan vil delta med sang.   

 

Uskyldig lam som så for meg Deg ville ofre hen,

Din kjærlighet har bundet deg Å få oss løst igjen.

Du led og slet vårt fengselsbånd Med naglet fot og hånd,

Du gikk med seier av din grav, Din død oss livet gav.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.