> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Ein ny nådedagEin ny nådedag

Foto: Ben White/unsplash.com

MINIANDAKT: Ein travel kvardag kan bli fylt av gjeremål og avtalar. Eg brukar mykje tid på å bekymra meg for om kreftene vil strekka til, og for alt eg skulle ha gjort i tillegg. 

På toppen av det heile kan kristenlivet kjennast som ei plikt. – Hadde eg berre bedt meir, lese meir i Bibelen, vore meir frimodig til å fortelja om Jesus, kan eg tenkja.  

 

Salmisten David skriv så fint om å vera Guds barn. Gud er hyrdingen som ønskjer å ta vare på sauane sine. Han stiller ikkje krav, men gjev kvile, styrke og rettleiing. Og Jesus sa at eg skal få sleppa å bekymra meg for morgondagen. Til og med dei gode gjerningane har han lagt ferdige for meg, for at eg skal få vandra i dei. 

 

«Herren er min hyrding, det vantar meg ingen ting. Han lèt meg liggja i grøne enger, han leier meg til vatn der eg finn kvile. Han styrkjer mi sjel, han fører meg på rettferds stigar for sitt namn skuld» (Sal 23,1–3).

 

Så eg ser at eg treng han som hyrdingen min. Hans tankar for meg er betre enn mine. Åket han legg på meg, er gagnleg og lett. Hjå han får eg leggja vekk børa mi og møta nok ein ny nådedag.              


Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Bør kristne støtte jødenes rett til å omskjære sine guttebarn?

Rett før påske fortalte en rekke medier at presten Eskil Skjeldal har mistet troen på Gud. Skjeldal har en teologisk doktorgrad og har profilert seg med kronikker og artikler i ulike aviser.

Utsyn på Facebook

Etiopia

I Etiopia arbeider NLM for å redusere barne- og mødredødelighet og utruste lokalsamfunn som er sårbare i tørkeperioder. Vi satser også for å nå unådde folkegrupper med evangeliet.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Ord 20:22 Si ikke: Jeg vil gjengjelde med ondt! Vent på Herren, og han skal frelse deg!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.