> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Ein ny nådedagEin ny nådedag

Foto: Ben White/unsplash.com

MINIANDAKT: Ein travel kvardag kan bli fylt av gjeremål og avtalar. Eg brukar mykje tid på å bekymra meg for om kreftene vil strekka til, og for alt eg skulle ha gjort i tillegg. 

På toppen av det heile kan kristenlivet kjennast som ei plikt. – Hadde eg berre bedt meir, lese meir i Bibelen, vore meir frimodig til å fortelja om Jesus, kan eg tenkja.  

 

Salmisten David skriv så fint om å vera Guds barn. Gud er hyrdingen som ønskjer å ta vare på sauane sine. Han stiller ikkje krav, men gjev kvile, styrke og rettleiing. Og Jesus sa at eg skal få sleppa å bekymra meg for morgondagen. Til og med dei gode gjerningane har han lagt ferdige for meg, for at eg skal få vandra i dei. 

 

«Herren er min hyrding, det vantar meg ingen ting. Han lèt meg liggja i grøne enger, han leier meg til vatn der eg finn kvile. Han styrkjer mi sjel, han fører meg på rettferds stigar for sitt namn skuld» (Sal 23,1–3).

 

Så eg ser at eg treng han som hyrdingen min. Hans tankar for meg er betre enn mine. Åket han legg på meg, er gagnleg og lett. Hjå han får eg leggja vekk børa mi og møta nok ein ny nådedag.              


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 8:33 Hvem vil anklage Guds utvalgte? Gud er den som rettferdiggjør.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.