> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Eivind Jåtun blir regionleder i NLM...Eivind Jåtun blir regionleder i NLM utland

Foto: Marius Bergersen

Etter seks år som regionleder i Region sør i NLM, overtar Eivind Jåtun (49) som regionleder for Sentral-Asia, Nord-Afrika og Mongolia etter Hans Arne Sanna. Ansettelsen er et ettårig engasjement.

– Jeg er veldig glad for å få Eivind Jåtun inn i denne stillingen på såpass kort varsel. Dette vil bli en god løsning for NLM utland i denne perioden, sier Hans Arne Sanna. Han overtar som leder for NLM utland 1. august etter Hjalmar Bø.

Eivind Jåtun har hatt en rekke ulike oppgaver i NLM. Sammen med kona Tone og deres tre barn var han misjonær i Øst-Afrika i til sammen ti år.

De siste elleve årene har familien vært bosatt i Kristiansand, og Eivind har hatt ulike stillinger i Region sør. Først var han knyttet til Misjonssalen Kristiansand. For fem år siden ble han regionleder i Region sør. Nylig ble det kjent at han ville slutte i den stillingen.

  

Tilbake til ytremisjon

– Jeg har hatt elleve meningsfulle år i NLMs arbeid i Norge, men jeg ser frem til å få mer direkte kontakt med ytremisjonsarbeidet vårt, sier Eivind Jåtun.

Han vil fortsatt bo i Kristiansand og vil ukependle til hovedkontoret i Oslo. I tillegg ligger det en del reisevirksomhet til misjonsfeltene i stillingen som regionleder.

  

Ansettelsen som regionleder er et ettårig engasjement, da strukturen i NLM utland vil gjennomgås i løpet av det neste året. Etter gjennomgangen vil stilling(er) bli utlyst etter vanlige prosedyrer.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 96:1f Syng for Herren en ny sang! Syng for Herren, all jorden! Syng for Herren, pris hans navn! Forkynn fra dag til dag hans frelse!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.