> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Fastetid med rundreise og strategiarbeidFastetid med rundreise og strategiarbeid

Foto: NLM ung

Ledelsen i NLM ung bruker fastetiden til å reise rundt og samle inntrykk mens de – samtidig – jobber med en ny strategi for barne- og ungdomsarbeidet. Fastetiden gir en god ramme.

Daglig leder i NLM ung Hans Kristian Skaar er på en ti dagers rundtur sammen med ungdomsorganisasjonens ansatte. Hensikten er å legge en ny strategi for Misjonssambandets barne- og ungdomsarbeid. Til sommeren skal strategien fram for landsmøtet og generalforsamlingen.

Når teamet bruker fastetiden til denne rundturen, er det fordi de ser strategiarbeidet som et stort ansvar. De tar seg god tid til å søke Gud gjennom bibellesning og bønn, både hver for seg og sammen. Fastetiden gir arbeidet en god ramme.    

        

Nær virkeligheten

– Vi tar oss noen dager utenfor kontoret for å få litt arbeidsro. I en strategiprosess er det dessuten viktig å komme nær virkeligheten, forklarer Skaar.

Han viser til at Norge kan være ganske ulikt fra ett sted til et annet. I noen områder har alle bedehusorganisasjonene hver sine forsamlinger. Kanskje er det bare fem minutter fra én NLM-forsamling til en annen. Andre steder kan det være tre timer til nærmeste bedehusmenneske, og kanskje 13 timer til nærmeste NLM-forsamling.

   

– Fordi vi må forholde oss til disse ulikhetene, skal vi besøke noen av ytterpunktene. Men rundreisen startet i Gjerdrum, og der vil den også bli avsluttet. Gjerdrum kan nemlig regnes som en gjennomsnittskommune når det gjelder unges livsvilkår, og politisk og religiøs aktivitet.

   

Skaffer seg et bakteppe

– Hva legger dere vekt på når dere besøker denne kommunen?

– Det meste av dagen jobber vi med strategien, men vi bruker også litt tid til å gjøre oss kjent og snakke med folk. Vi vil gjerne vite hvordan det er å være barn og ungdom i Gjerdrum, hva folk er opptatt av og hva de lengter etter. Et inntrykk av kristenlivet skaffer vi oss også. Og så bruker vi alt dette som bakteppe for arbeidet vårt.

 

Skaar understreker at også inntrykk fra «ytterkant-bygder» og fra et storbyområde som nesten ikke har etnisk norske innbyggere, vil bli tatt med.

   

– Ber om Åndens ledelse

– Hvorfor legger dere såpass mye innsats i strategiarbeidet?      

– Fordi strategi er viktig. Når jeg ser hva som har skjedd siden sist, i 2012, og ser hvor mye som er forandret gjennom det vi vedtok da, er jeg ikke i tvil om at dette er meningsfullt arbeid. Det er avgjørende å ha et styringsdokument, så det ikke bare er dagsformen, tilfeldige valg, sterke personligheter eller folks forventninger som bestemmer. Vi skal være åpne for at Den hellige ånds kan lede en annen vei enn vi tenker, men får også be om Åndens ledelse i strategiarbeidet.

 

NLM ung-lederen har både Paulus og Hans Nielsen Hauge som forbilder i dette arbeidet.

– Ja, vi får tro at Gud kan lede oss. Kanskje vil vi støte borti viktige samtaler om tro med noen, kanskje vil vi møte noen som kan lære oss noe helt avgjørende, kanskje vil vi bli her lenger enn vi hadde tenkt? Og hvem vet, kanskje har vi et nytt lag eller to før vi drar hjem, avslutter Hans Kristian Skaar.  

  


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.