> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Fastetid med rundreise og strategiarbeidFastetid med rundreise og strategiarbeid

Foto: NLM ung

Ledelsen i NLM ung bruker fastetiden til å reise rundt og samle inntrykk mens de – samtidig – jobber med en ny strategi for barne- og ungdomsarbeidet. Fastetiden gir en god ramme.

Daglig leder i NLM ung Hans Kristian Skaar er på en ti dagers rundtur sammen med ungdomsorganisasjonens ansatte. Hensikten er å legge en ny strategi for Misjonssambandets barne- og ungdomsarbeid. Til sommeren skal strategien fram for landsmøtet og generalforsamlingen.

Når teamet bruker fastetiden til denne rundturen, er det fordi de ser strategiarbeidet som et stort ansvar. De tar seg god tid til å søke Gud gjennom bibellesning og bønn, både hver for seg og sammen. Fastetiden gir arbeidet en god ramme.    

        

Nær virkeligheten

– Vi tar oss noen dager utenfor kontoret for å få litt arbeidsro. I en strategiprosess er det dessuten viktig å komme nær virkeligheten, forklarer Skaar.

Han viser til at Norge kan være ganske ulikt fra ett sted til et annet. I noen områder har alle bedehusorganisasjonene hver sine forsamlinger. Kanskje er det bare fem minutter fra én NLM-forsamling til en annen. Andre steder kan det være tre timer til nærmeste bedehusmenneske, og kanskje 13 timer til nærmeste NLM-forsamling.

   

– Fordi vi må forholde oss til disse ulikhetene, skal vi besøke noen av ytterpunktene. Men rundreisen startet i Gjerdrum, og der vil den også bli avsluttet. Gjerdrum kan nemlig regnes som en gjennomsnittskommune når det gjelder unges livsvilkår, og politisk og religiøs aktivitet.

   

Skaffer seg et bakteppe

– Hva legger dere vekt på når dere besøker denne kommunen?

– Det meste av dagen jobber vi med strategien, men vi bruker også litt tid til å gjøre oss kjent og snakke med folk. Vi vil gjerne vite hvordan det er å være barn og ungdom i Gjerdrum, hva folk er opptatt av og hva de lengter etter. Et inntrykk av kristenlivet skaffer vi oss også. Og så bruker vi alt dette som bakteppe for arbeidet vårt.

 

Skaar understreker at også inntrykk fra «ytterkant-bygder» og fra et storbyområde som nesten ikke har etnisk norske innbyggere, vil bli tatt med.

   

– Ber om Åndens ledelse

– Hvorfor legger dere såpass mye innsats i strategiarbeidet?      

– Fordi strategi er viktig. Når jeg ser hva som har skjedd siden sist, i 2012, og ser hvor mye som er forandret gjennom det vi vedtok da, er jeg ikke i tvil om at dette er meningsfullt arbeid. Det er avgjørende å ha et styringsdokument, så det ikke bare er dagsformen, tilfeldige valg, sterke personligheter eller folks forventninger som bestemmer. Vi skal være åpne for at Den hellige ånds kan lede en annen vei enn vi tenker, men får også be om Åndens ledelse i strategiarbeidet.

 

NLM ung-lederen har både Paulus og Hans Nielsen Hauge som forbilder i dette arbeidet.

– Ja, vi får tro at Gud kan lede oss. Kanskje vil vi støte borti viktige samtaler om tro med noen, kanskje vil vi møte noen som kan lære oss noe helt avgjørende, kanskje vil vi bli her lenger enn vi hadde tenkt? Og hvem vet, kanskje har vi et nytt lag eller to før vi drar hjem, avslutter Hans Kristian Skaar.  

  


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 8:33 Hvem vil anklage Guds utvalgte? Gud er den som rettferdiggjør.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.