> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Felles misjonsradio i Aust-AgderFelles misjonsradio i Aust-Agder

I radiostudio, stående fra venstre: Oddvar Andersen, Olav Lindstølen og Bjørn Olav Karlsen. Sittende: Trygve Holtebekk. (Foto: Eivind Jåtun)

Lørdag 1. juli går misjonsradioene i Arendal og Grimstad sammen i Misjonsradioen Aust-Agder. Målet er flere sendetimer og sendinger på DBA+.

Fra samme dag blir alle sendinger i Aust-Agder administrert fra et studio i Misjonssalen i Grimstad. Målet er å få samkjørt alle sendingene etter hvert, forteller Region sør på sin nettside.

– Det blir jobbet med å få etablert en DAB+ kanal som skal kunne høres i hele Aust-Agder. I skrivende stund er prosessen med å få sendere på plass noe forsinket, og håpet er å være på DAB+ i Grimstad løpet av juli eller tidlig august og i Arendal og andre deler av fylket litt senere på året, melder Region sør.

 

Nedleggelse ble utvidelse

I Arendal har Misjonsradioen sendt via konsesjonen til Norsk Blindeforbund. De avvikler sine sendinger på FM 91,6 fra og med 1.juli, og kanalen skulle da stå ubenyttet og taus. Men nå søker Misjonsradioen om å få denne frekvensen, slik at lytterne ikke mister sitt tilbud mens de venter på DAB+. Fra å ha noen få timer i uken, kan Misjonsradioen nå sende døgnet rundt.

Det er Olav Lindstølen og Trygve Holtebekk som har vært produsenter av programmene i Arendal. De blir også med i den fusjonerte radioen med enkelte sendinger.

  

DAB+ også fra Kristiansand

Region sør kan også fortelle at Gimlekollen radios samarbeid med Radio 3,16 gir Misjonshuset i Kristiansand en landsdekkende talerstol én gang i måneden.

Radio 3,16 er pinsemenigheten Filadelfias storsatsing på DAB+. Andre søndag i hver måned sender Misjonshuset et to timer langt program, fra 11.00 til 13.00, hvor møtet utgjør hoveddelen av programmet. I forlengelsen blir det gjester i studio, sang og musikk, og aktuelle tema belyses. 


Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

I en valgsending på NRK 17. august fortalte komikeren Harald Eia begeistret om velsignelsene samfunnets avkristning fører til. Hovedargumentet var noen plansjer som viste at land med lite religion har mer lykke, likestilling og moral enn land der religion betyr mye.

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

Nord-Afrika er NLMs nyeste misjonsfelt. Våre utsendinger arbeider innen bistand, og bruker mye tid på relasjonsbygging.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.