> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Felles misjonsradio i Aust-AgderFelles misjonsradio i Aust-Agder

I radiostudio, stående fra venstre: Oddvar Andersen, Olav Lindstølen og Bjørn Olav Karlsen. Sittende: Trygve Holtebekk. (Foto: Eivind Jåtun)

Lørdag 1. juli går misjonsradioene i Arendal og Grimstad sammen i Misjonsradioen Aust-Agder. Målet er flere sendetimer og sendinger på DBA+.

Fra samme dag blir alle sendinger i Aust-Agder administrert fra et studio i Misjonssalen i Grimstad. Målet er å få samkjørt alle sendingene etter hvert, forteller Region sør på sin nettside.

– Det blir jobbet med å få etablert en DAB+ kanal som skal kunne høres i hele Aust-Agder. I skrivende stund er prosessen med å få sendere på plass noe forsinket, og håpet er å være på DAB+ i Grimstad løpet av juli eller tidlig august og i Arendal og andre deler av fylket litt senere på året, melder Region sør.

 

Nedleggelse ble utvidelse

I Arendal har Misjonsradioen sendt via konsesjonen til Norsk Blindeforbund. De avvikler sine sendinger på FM 91,6 fra og med 1.juli, og kanalen skulle da stå ubenyttet og taus. Men nå søker Misjonsradioen om å få denne frekvensen, slik at lytterne ikke mister sitt tilbud mens de venter på DAB+. Fra å ha noen få timer i uken, kan Misjonsradioen nå sende døgnet rundt.

Det er Olav Lindstølen og Trygve Holtebekk som har vært produsenter av programmene i Arendal. De blir også med i den fusjonerte radioen med enkelte sendinger.

  

DAB+ også fra Kristiansand

Region sør kan også fortelle at Gimlekollen radios samarbeid med Radio 3,16 gir Misjonshuset i Kristiansand en landsdekkende talerstol én gang i måneden.

Radio 3,16 er pinsemenigheten Filadelfias storsatsing på DAB+. Andre søndag i hver måned sender Misjonshuset et to timer langt program, fra 11.00 til 13.00, hvor møtet utgjør hoveddelen av programmet. I forlengelsen blir det gjester i studio, sang og musikk, og aktuelle tema belyses. 


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.