> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Felles misjonsradio i Aust-AgderFelles misjonsradio i Aust-Agder

I radiostudio, stående fra venstre: Oddvar Andersen, Olav Lindstølen og Bjørn Olav Karlsen. Sittende: Trygve Holtebekk. (Foto: Eivind Jåtun)

Lørdag 1. juli går misjonsradioene i Arendal og Grimstad sammen i Misjonsradioen Aust-Agder. Målet er flere sendetimer og sendinger på DBA+.

Fra samme dag blir alle sendinger i Aust-Agder administrert fra et studio i Misjonssalen i Grimstad. Målet er å få samkjørt alle sendingene etter hvert, forteller Region sør på sin nettside.

– Det blir jobbet med å få etablert en DAB+ kanal som skal kunne høres i hele Aust-Agder. I skrivende stund er prosessen med å få sendere på plass noe forsinket, og håpet er å være på DAB+ i Grimstad løpet av juli eller tidlig august og i Arendal og andre deler av fylket litt senere på året, melder Region sør.

 

Nedleggelse ble utvidelse

I Arendal har Misjonsradioen sendt via konsesjonen til Norsk Blindeforbund. De avvikler sine sendinger på FM 91,6 fra og med 1.juli, og kanalen skulle da stå ubenyttet og taus. Men nå søker Misjonsradioen om å få denne frekvensen, slik at lytterne ikke mister sitt tilbud mens de venter på DAB+. Fra å ha noen få timer i uken, kan Misjonsradioen nå sende døgnet rundt.

Det er Olav Lindstølen og Trygve Holtebekk som har vært produsenter av programmene i Arendal. De blir også med i den fusjonerte radioen med enkelte sendinger.

  

DAB+ også fra Kristiansand

Region sør kan også fortelle at Gimlekollen radios samarbeid med Radio 3,16 gir Misjonshuset i Kristiansand en landsdekkende talerstol én gang i måneden.

Radio 3,16 er pinsemenigheten Filadelfias storsatsing på DAB+. Andre søndag i hver måned sender Misjonshuset et to timer langt program, fra 11.00 til 13.00, hvor møtet utgjør hoveddelen av programmet. I forlengelsen blir det gjester i studio, sang og musikk, og aktuelle tema belyses. 


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.