> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Fem møteuker i NamsosFem møteuker i Namsos

Nils Kåre Strøm. Foto: NLM

Forkynneren Nils Kåre Strøm er nå i sin femte møteuke på Misjonssenteret i Namsos. Stig Skarstein har vært sammen med ham en del av tiden, og blir det også denne uken. 

– Jevnt over er her veldig bra med folk på møtene, folk i alle aldersgrupper, og også noen som ikke går på kristne møter til vanlig, forteller Strøm. Han tilføyer at det i tillegg er oppslutning fra andre kristne sammenhenger i Namsos-distriktet.

– Opplever dere at nye tar imot Jesus?

– Ja, her er et par godt voksne som har søkt frelse. Og vi håper at det kan bli flere, for her er noen som er kommet i nød og ber med seg folk.

Strøm har veldig stor tro på sammenhengende møtevirksomhet. Fra august 2000 til september 2001 hadde han møter på Karmøy, i over et år. Mange i det distriktet fikk den gangen oppleve vekkelsen og overgi seg til Gud.

  

– Trenger tid

– Jeg tror absolutt at nye kan vinnes for Jesus gjennom vennesamtaler i hverdagen, men samtidig tror jeg at det er viktig å samles for å høre forkynnelse. For i praksis tar det som regel noen dager før forkynnelsen når inn hos dem som går i en forsamling til vanlig. Neste fase, at noen får tro for å be med seg venner til møtene, kan også ta litt tid. Og så kan det – i tredje fase – gå noen kvelder før enkelte av disse våkner og begynner å søke frelse. Men «troen kommer av forkynnelsen» (Rom 10,17), så jeg mener virkelig at det er viktig at predikanter kan få anledning til å være på samme sted over lengere perioder, understreker han.

  

Takknemlige for forbønn

Foreløpig er det bestemt møter i Misjonssenteret i Namsos til og med søndag 3. desember. Nils Kåre Strøm og Stig Skarstein er takknemlig om noen ber for virksomheten deres.

 


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.