> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Første møteuke i Salem Bergen på...Første møteuke i Salem Bergen på 17 år

Sist gang en NLM-forkynner arrangerte møteuke i regi av Salem Bergen var i år 2000. Nå er den samme forkynneren som da tilbake på scenen i Bergen. – Møteuker er på ingen måte avleggs, sier NLM-forkynner Nils Kåre Strøm.

– Forrige gang Salem inviterte til en slik møteuke med en av NLMs forkynnere må ha vært rundt år 2000. Da var vi i Johanneskirken i Bergen, sier tidligere forsamlingsleder i Salem Bergen, Eivind Sætre. 

Siden den gang har Salem invitert til flere møteuker, men det har vært av og med forsamlingens egne forkynnere. 

– Vi opplevde ikke å få den vekkelsen vi håpet på i 2000, og valgte da å prioritere fellesskap-bygging, sier Sætre. 

 

Mange besøkende

Denne uken var 67 år gamle Nils Kåre Strøm tilbake i Salem, det var han som holdt møteuke sist gang, for omtrent 17 år siden, og Salem Bergen har vært godt fylt på alle møtene; mellom 100-300 personer. 

– Salem er veldig gode til å bygge forsamling, og det inspirerer meg, sier Strøm. 

Han står på scenen i sentrumsnære Salem Bergen. Den øverste skjorteknappen er kneppet opp under blazeren, og det eneste Strøm tar med seg på scenen er en godt slitt bibel.

Strøm tror slike møteuker som han var en del av forrige uke i Bergen er viktig for forsamlingen. 

– I iveren etter å bygge forsamlinger må vi ikke utelate at sammenhengende møteuker kan ha noe for seg. Man trenger begge deler, sier Strøm til Utsyn. 

En møteuke, eller «møteaksjon» som han selv ønsker å kalle det, knytter sammen forsamlingen og bygger fellesskap.

– Møteuker er på ingen måte avleggs. Det er fortsatt ønsket og nødvendig, sier Strøm.

 

Vekkelser

Strøm startet som forkynner som 19-åring, og har siden da vært tilknyttet NLM – bare med unntak av militærtjeneste og lærerstudie.

Du har opplevd vekkelser, og senest i fjor måtte du utvide møteuka du hadde i Riska. Hva kjennetegner en vekkelse? 

Man kan merke det på nøden hos de man snakker til, forsamlingen, at de får en nød for at mennesker skal bli frelst, sier Strøm. 

Hvor mange må bli kristne et sted, før man snakker om en vekkelse?

– Det går det ikke an å sette tall på.

Det er lenge siden vi har brukt ordet «vekkelse» i våre reportasjer – er det vi som ikke ser det, eller skjer det mindre?

Jeg har også merket at det har blitt mindre vekkelser de siste årene, men samtidig ser jag at det skjer mye spennende på internatskolene våre, der mange tar imot Jesus. 

Hvordan har det seg at man ikke ser vekkelser så mye lenger? 

Den jevne mann og kvinne er nok opptatt av andre ting en åndelige spørsmål. Ofte kan to-tre uker med møteuker gjøre at noen tanker dukker opp, og det kan forandre lokalsamfunn, sier Strøm.

Han tror også at internett og TV gjør det lettere å holde seg hjemme, heller enn å reise til bedehuset eller forsamlingen for å gå på møte.

– Men etterhvert som man har møteuker, opplever jeg at mange får en nød til å dra med seg vennene sine til møtene.


Kvar går vegen for Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) i dag? Korleis vil dei mange endringane i samfunn og kristenliv i landet påverke vegval, strategi og arbeidsgreinene? For vi arbeider i ein  annan kultur enn berre for få ti-år sidan, der også NLM har endra seg. Alt som lever er i endring. Vil NLM vere ein brukbar reiskap i Guds hand, må vi spørje oss kvar går vegen i dag?  

«Man finner budskap i NT som strider mot hva vi mener er rett ut fra både menneskerettigheter og ut fra vanlig etikk», sa Anders Martinsen til Vårt Land 7/2. Og for en gangs skyld er ikke temaet homofili eller sex. Martinsen anklager Bibelselskapets nye oversettelse for å pynte på problematiske tekster ved for ofte å skrive «tjener» istedenfor «slave».

Stadig dukker bioteknologien opp i den politiske debatten. Det er typisk for Norge. Her er helsevesenet i stor grad et offentlig anliggende – og under politisk kontroll – og det er politikere som bestemmer hvordan vi skal forholde oss til blant annet eggdonasjon og kunstig befruktning for enslige (som Arbeiderpartiet nå går inn for).

Utsyn på Facebook

Indonesia

I Indonesia arbeider NLM blant annet for å redusere stigmatisering av psykisk syke og gi utdanning og utrustning til kristne ledere.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Fork 3:14 Jeg forsto at alt det Gud gjør, det varer evig. Ingen kan legge noe til og ingen kan ta noe fra. Slik har Gud gjort for at vi skal frykte ham.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.