> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Første møteuke i Salem Bergen på...Første møteuke i Salem Bergen på 17 år

Sist gang en NLM-forkynner arrangerte møteuke i regi av Salem Bergen var i år 2000. Nå er den samme forkynneren som da tilbake på scenen i Bergen. – Møteuker er på ingen måte avleggs, sier NLM-forkynner Nils Kåre Strøm.

– Forrige gang Salem inviterte til en slik møteuke med en av NLMs forkynnere må ha vært rundt år 2000. Da var vi i Johanneskirken i Bergen, sier tidligere forsamlingsleder i Salem Bergen, Eivind Sætre. 

Siden den gang har Salem invitert til flere møteuker, men det har vært av og med forsamlingens egne forkynnere. 

– Vi opplevde ikke å få den vekkelsen vi håpet på i 2000, og valgte da å prioritere fellesskap-bygging, sier Sætre. 

 

Mange besøkende

Denne uken var 67 år gamle Nils Kåre Strøm tilbake i Salem, det var han som holdt møteuke sist gang, for omtrent 17 år siden, og Salem Bergen har vært godt fylt på alle møtene; mellom 100-300 personer. 

– Salem er veldig gode til å bygge forsamling, og det inspirerer meg, sier Strøm. 

Han står på scenen i sentrumsnære Salem Bergen. Den øverste skjorteknappen er kneppet opp under blazeren, og det eneste Strøm tar med seg på scenen er en godt slitt bibel.

Strøm tror slike møteuker som han var en del av forrige uke i Bergen er viktig for forsamlingen. 

– I iveren etter å bygge forsamlinger må vi ikke utelate at sammenhengende møteuker kan ha noe for seg. Man trenger begge deler, sier Strøm til Utsyn. 

En møteuke, eller «møteaksjon» som han selv ønsker å kalle det, knytter sammen forsamlingen og bygger fellesskap.

– Møteuker er på ingen måte avleggs. Det er fortsatt ønsket og nødvendig, sier Strøm.

 

Vekkelser

Strøm startet som forkynner som 19-åring, og har siden da vært tilknyttet NLM – bare med unntak av militærtjeneste og lærerstudie.

Du har opplevd vekkelser, og senest i fjor måtte du utvide møteuka du hadde i Riska. Hva kjennetegner en vekkelse? 

Man kan merke det på nøden hos de man snakker til, forsamlingen, at de får en nød for at mennesker skal bli frelst, sier Strøm. 

Hvor mange må bli kristne et sted, før man snakker om en vekkelse?

– Det går det ikke an å sette tall på.

Det er lenge siden vi har brukt ordet «vekkelse» i våre reportasjer – er det vi som ikke ser det, eller skjer det mindre?

Jeg har også merket at det har blitt mindre vekkelser de siste årene, men samtidig ser jag at det skjer mye spennende på internatskolene våre, der mange tar imot Jesus. 

Hvordan har det seg at man ikke ser vekkelser så mye lenger? 

Den jevne mann og kvinne er nok opptatt av andre ting en åndelige spørsmål. Ofte kan to-tre uker med møteuker gjøre at noen tanker dukker opp, og det kan forandre lokalsamfunn, sier Strøm.

Han tror også at internett og TV gjør det lettere å holde seg hjemme, heller enn å reise til bedehuset eller forsamlingen for å gå på møte.

– Men etterhvert som man har møteuker, opplever jeg at mange får en nød til å dra med seg vennene sine til møtene.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

Nord-Afrika er NLMs nyeste misjonsfelt. Våre utsendinger arbeider innen bistand, og bruker mye tid på relasjonsbygging.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 73:23f Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg ved ditt råd, og deretter tar du meg opp i herlighet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.