> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Fredagskveld på bedehusetFredagskveld på bedehuset

Konsentrerte IKU-folk – fra venstre: Ingunn Kjelvik, Rita Kvam, Christina Ulvin Rostad, Håvard Stavran og Marius Høstland. (Foto: Per Ove Aarseth)

Det er fredagskveld på Utøy bedehus i Inderøy kommune. Nærmere 15 unge er samlet til IKU, som betyr Inderøy kristelige ungdomsforening.

– IKU går regelmessig annenhver fredag og har gjort det i årevis, forteller Ingrid Ljøkjell Sele, som er voksenleder sammen med Marit Knardal Nestvold.

Deltakerne er fra 12 år og oppover, og foreningens styre velges av de unge selv og suppleres av to voksenledere som trekker i trådene. Foreningen er innmeldt i NLM ung.

– Det er viktig at unge får ha innflytelse på opplegget, sier Ljøkjell Sele.

 

Ammen og applaus

Uten sang og fritt for tradisjonelle fraser sier en av guttene værsågod til kveldens taler, Rolf Lavik, som går rett på temaet «Valg» og reflekterer rundt Guds måte å velge på, og fortsetter med noen ord om de valg vi mennesker må ta. Stilen er liketil, og de unge rundt bordene henger så absolutt med.

Straks Lavik har sagt ammen, får han applaus. Han smiler og takker.

Nå er pizzaen klar, og opplegget går over i en mer uorganisert del. Noen ser på en skjerm, andre småprater eller spiller bordtennis.

 

– Fin miks

– Det vanlige er å ha IKU her på bedehuset, men det hender at vi er på bowling eller har møte i en gapahuk. For det er bra å ha litt variasjon, forklarer Ljøkjell Sele.

Hun forteller at Rolf Lavik eller Knut Ole Østertun, som begge er forkynnere i Misjonssambandet, er med på de fleste samlingene.

– Vi ser det som svært positivt at talerne og medlemmene lære hverandre å kjenne, understreker hun og framhever at IKU består av en fin miks av folk som nærmest har vokst opp på bedehuset, og andre som ikke har slik bakgrunn, sier Ingrid Ljøkjell Sele. Hun tilføyer at bedehusfolkets positive holdning til IKU betyr svært mye for de unges følelse av tilhørighet.

Tilbudet til yngre årsklasser på Utøy bedehus omfatter også Skattekista for aldersgruppen tre til sju år og Hobbyklubb for barn fra åtte til elleve. Til hver av disse kommer det vanligvis 15–20 barn.  


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

Nord-Afrika er NLMs nyeste misjonsfelt. Våre utsendinger arbeider innen bistand, og bruker mye tid på relasjonsbygging.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 73:23f Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg ved ditt råd, og deretter tar du meg opp i herlighet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.