> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Fredagskveld på bedehusetFredagskveld på bedehuset

Konsentrerte IKU-folk – fra venstre: Ingunn Kjelvik, Rita Kvam, Christina Ulvin Rostad, Håvard Stavran og Marius Høstland. (Foto: Per Ove Aarseth)

Det er fredagskveld på Utøy bedehus i Inderøy kommune. Nærmere 15 unge er samlet til IKU, som betyr Inderøy kristelige ungdomsforening.

– IKU går regelmessig annenhver fredag og har gjort det i årevis, forteller Ingrid Ljøkjell Sele, som er voksenleder sammen med Marit Knardal Nestvold.

Deltakerne er fra 12 år og oppover, og foreningens styre velges av de unge selv og suppleres av to voksenledere som trekker i trådene. Foreningen er innmeldt i NLM ung.

– Det er viktig at unge får ha innflytelse på opplegget, sier Ljøkjell Sele.

 

Ammen og applaus

Uten sang og fritt for tradisjonelle fraser sier en av guttene værsågod til kveldens taler, Rolf Lavik, som går rett på temaet «Valg» og reflekterer rundt Guds måte å velge på, og fortsetter med noen ord om de valg vi mennesker må ta. Stilen er liketil, og de unge rundt bordene henger så absolutt med.

Straks Lavik har sagt ammen, får han applaus. Han smiler og takker.

Nå er pizzaen klar, og opplegget går over i en mer uorganisert del. Noen ser på en skjerm, andre småprater eller spiller bordtennis.

 

– Fin miks

– Det vanlige er å ha IKU her på bedehuset, men det hender at vi er på bowling eller har møte i en gapahuk. For det er bra å ha litt variasjon, forklarer Ljøkjell Sele.

Hun forteller at Rolf Lavik eller Knut Ole Østertun, som begge er forkynnere i Misjonssambandet, er med på de fleste samlingene.

– Vi ser det som svært positivt at talerne og medlemmene lære hverandre å kjenne, understreker hun og framhever at IKU består av en fin miks av folk som nærmest har vokst opp på bedehuset, og andre som ikke har slik bakgrunn, sier Ingrid Ljøkjell Sele. Hun tilføyer at bedehusfolkets positive holdning til IKU betyr svært mye for de unges følelse av tilhørighet.

Tilbudet til yngre årsklasser på Utøy bedehus omfatter også Skattekista for aldersgruppen tre til sju år og Hobbyklubb for barn fra åtte til elleve. Til hver av disse kommer det vanligvis 15–20 barn.  


Rett før påske fortalte en rekke medier at presten Eskil Skjeldal har mistet troen på Gud. Skjeldal har en teologisk doktorgrad og har profilert seg med kronikker og artikler i ulike aviser.

Den som tror at samlivsdebatten i Den norske kirke nå kan avsluttes fordi likekjønnede par kan gifte seg, tar nok feil. Nå er debatten i gang om hvorvidt prester kan være samboere. Fra en side sett, er det på høy tid. En slik samlivsform er langt mer utbredt enn samliv mellom to menn eller to kvinner. Dermed krever det stor bevissthet å velge bort samboerskapet.

Kvar går vegen for Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) i dag? Korleis vil dei mange endringane i samfunn og kristenliv i landet påverke vegval, strategi og arbeidsgreinene? For vi arbeider i ein  annan kultur enn berre for få ti-år sidan, der også NLM har endra seg. Alt som lever er i endring. Vil NLM vere ein brukbar reiskap i Guds hand, må vi spørje oss kvar går vegen i dag?  

Utsyn på Facebook

Øst-Afrika

NLM samarbeider tett med nasjonale kirker i Øst-Afrika, driver teologisk utdanning og bistand - og satser for å nå en av verdens minst nådde folkeslag med evangeliet.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Kol 1:27 For dem ville Gud kunngjøre hvor rik på herlighet dette mysteriet er blant hedningefolkene, det er: Kristus i dere, håpet om herlighet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.