> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Fullt hus på FlekkerøyFullt hus på Flekkerøy

Tre sentrale personer på Flekkerøy-basaren, fra venstre Bjørg Thomassen, Ranveig Solli og Margry Ingebretsen. Alle foto: Per Ove Aarseth

I midten av november var det misjonsbasar og fullt rundt alle bord på Flekkerøy bedehus. Det arrangeres to basarer hvert år for Misjonssambandet på øya, en om høsten og en om våren.

På Flekkerøy i Kristiansand blir det holdt to store basarer i Misjonssambandets regi hvert år, en i november og en i mars. Det nye denne høsten var at basaren ble avviklet på én dag, lørdag 18. november. Før har den har gått over to dager.

– Det var spennende å gjøre denne forandringen, men vi bestemte oss for å prøve. Oppslutningen ble veldig god, fullt bedehus stort sett hele dagen, og det økonomiske resultatet ser også ut til å bli bra, forteller noen av de som står bak basaren.

  

Passerer 160 000

Misjonssambandet har to kvinneforeninger på øya. Hovedansvaret for høstens basar lå på Flekkerøy yngre kvinneforening, med Flekkerøy eldre kvinneforening som støttespiller. Og til våren blir det motsatt.

Basaren ble åpnet med Guds ord og bønn tidlig på ettermiddagen. Etter et par timer ble det arrangert familiemøte, og om kvelden misjonsmøte.

I tiden før basaren ble det solgt en god del lodd på matbutikken på øya. Basarens bruttoresultat ser ut til å passere 160 000 kroner.

     

Et utsnitt av forsamlingen. Både unge og eldre sluttet opp om basaren.

   

Bedehusforsamling

Flekkerøy bedehusforsamling, som Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet står sammen om, er også en viktig aktør på dette bedehuset.

Forsamlingen arrangerer blant annet formiddagsmøter med søndagsskole. Salg av middag hver onsdag er med og dekker forsamlingens utgifter, samtidig som tilbudet utvider bedehusets kontaktflate.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.