> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Gaming-linje på FjellhaugGaming-linje på Fjellhaug

Lærer Andreas Ruud er ansvarlig for den nye gaming-linjen ved Fjellhaug. Like ved skolen ligger Norges største spillhall, House of nerds. Foto: Anders Artmark Aanensen.

En ny linje på Bibelskolen Fjellhaug skal handle om bibel, gaming og digital kultur. Det er de først i landet med.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre bibelskoler i Norge som tilbyr en linje spesielt for gaming, sier lærer Andreas Ruud ved Bibelskolen Fjellhaug.

Gaming er en betegnelse på bruk av digitale spill og kulturen rundt som i stor grad utspiller seg på internett.

Han har ansvaret for den nye linjen ved skolen, som starter opp i august.
– Elevene skal få utfolde seg foran datamaskinen, men også lære om digital kultur, sier han.

 

Begrenset plass

Linjen ble lansert onsdag, og allerede første dagen kom det inn søknader. Det betyr at søkere bør være tidlig ute hvis de ønsker plass.

– Vi har begrenset elevantallet opp til rundt ti plasser slik at vi kan gi et skikkelig bra tilbud. Elevene må selv ta med seg datautstyr, men vi vil stille med fiberlinje og veldig gode lærere, sier Ruud.

 

Kristne gamere

Fjellhaug bibelskole er kjent for sine linjer med vekt på idrett, musikk og evangelisering. Ruud tror at det også er behov for et tilbud for dem som liker best å sitte foran datamaskinen.

– Ungdom som driver med gaming behøver å møtes med noe annet enn «du spiller vel ikke det spillet …» eller «nå må du passe på at det ikke blir for mye!». Når det kommer fra noen som ikke aner hva det handler om, blir det fort dømmende, sier Ruud.

– Vi må lære hva gaming handler om, og elevene vil lære hvordan man kan være tydelige og troverdige kristne i et gaming-miljø som ofte er skeptisk eller direkte fiendtlig innstilt til kristne og det kristne budskapet.

 

Skepsis

– Forventer du at linjen vil møtes med skepsis?

– Jeg har vært veldig spent på hvordan denne linjen ville bli tatt i mot. Men jeg har fått mye støtte, og det betyr mye at flere i den eldre generasjonen har vært positive.
Han er også klar på at elevene ved linjen vil merke godt at de går på en bibelskole.

– Det vil være en bibelskolelinje og ha samme fellesfag som de andre linjene. Det betyr at over halvparten av undervisningen vil være bibelfag, understreker Ruud.

 

Studietur til Japan

Elevene vil ha reise til både Japan og Berlin.

– Ingenting er så naturlig som å reise til Japan. Landet har en lang historie i NLM og stor plass i gaming-kulturen. Det vil bli et besøk til misjonsarbeidet og også til spillsentre.
Fjellhaug har arbeidet med linjen i to år, og den ble for en uke siden offentlig godkjent.


Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Bør kristne støtte jødenes rett til å omskjære sine guttebarn?

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 11:29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er nedbøyd og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.