> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Gaming-linje på FjellhaugGaming-linje på Fjellhaug

Lærer Andreas Ruud er ansvarlig for den nye gaming-linjen ved Fjellhaug. Like ved skolen ligger Norges største spillhall, House of nerds. Foto: Anders Artmark Aanensen.

En ny linje på Bibelskolen Fjellhaug skal handle om bibel, gaming og digital kultur. Det er de først i landet med.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre bibelskoler i Norge som tilbyr en linje spesielt for gaming, sier lærer Andreas Ruud ved Bibelskolen Fjellhaug.

Gaming er en betegnelse på bruk av digitale spill og kulturen rundt som i stor grad utspiller seg på internett.

Han har ansvaret for den nye linjen ved skolen, som starter opp i august.
– Elevene skal få utfolde seg foran datamaskinen, men også lære om digital kultur, sier han.

 

Begrenset plass

Linjen ble lansert onsdag, og allerede første dagen kom det inn søknader. Det betyr at søkere bør være tidlig ute hvis de ønsker plass.

– Vi har begrenset elevantallet opp til rundt ti plasser slik at vi kan gi et skikkelig bra tilbud. Elevene må selv ta med seg datautstyr, men vi vil stille med fiberlinje og veldig gode lærere, sier Ruud.

 

Kristne gamere

Fjellhaug bibelskole er kjent for sine linjer med vekt på idrett, musikk og evangelisering. Ruud tror at det også er behov for et tilbud for dem som liker best å sitte foran datamaskinen.

– Ungdom som driver med gaming behøver å møtes med noe annet enn «du spiller vel ikke det spillet …» eller «nå må du passe på at det ikke blir for mye!». Når det kommer fra noen som ikke aner hva det handler om, blir det fort dømmende, sier Ruud.

– Vi må lære hva gaming handler om, og elevene vil lære hvordan man kan være tydelige og troverdige kristne i et gaming-miljø som ofte er skeptisk eller direkte fiendtlig innstilt til kristne og det kristne budskapet.

 

Skepsis

– Forventer du at linjen vil møtes med skepsis?

– Jeg har vært veldig spent på hvordan denne linjen ville bli tatt i mot. Men jeg har fått mye støtte, og det betyr mye at flere i den eldre generasjonen har vært positive.
Han er også klar på at elevene ved linjen vil merke godt at de går på en bibelskole.

– Det vil være en bibelskolelinje og ha samme fellesfag som de andre linjene. Det betyr at over halvparten av undervisningen vil være bibelfag, understreker Ruud.

 

Studietur til Japan

Elevene vil ha reise til både Japan og Berlin.

– Ingenting er så naturlig som å reise til Japan. Landet har en lang historie i NLM og stor plass i gaming-kulturen. Det vil bli et besøk til misjonsarbeidet og også til spillsentre.
Fjellhaug har arbeidet med linjen i to år, og den ble for en uke siden offentlig godkjent.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.