> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / GF 2018 er på sponsorjaktGF 2018 er på sponsorjakt

Foto: OCC

Sparebanken Sør har gitt 75 000 fond-kroner til NLMs GF 2018. Banken blir også en av generalforsamlingens hovedsponsorer. For tiden jaktes det på flere sponsorer.

Norsk Luthersk Misjonssambands GF 2018 er tildelt 75 000 kroner fra et fond i Sparebanken Sør. Sør-fondet bidrar med gaver til allmennyttige formål, til vekst og utvikling innen idrett, kompetanse og kulturaktiviteter. I dette tilfellet vil gaven bli brukt til å dekke arrangementsutgifter i forbindelse med Misjonssambandets generalforsamling. GF 2018 arrangeres på Oslofjord Convention Center i Vestfold 3.–8. juli, og det er Region sør som har ansvar for det arrangementstekniske.

Gjermund Nordhus, prosjektleder for GF 2018, er takknemlig for det fine bidraget fra Sør-fondet. Han tilføyer at Sparebanken Sør også har sagt ja til å være hovedsponsor, sammen med Knif Trygghet forsikring AS. En tredje hovedsponsor kan komme til med det første.

– Jobbes med saken

Ansvaret for å skaffe sponsorer til arrangementet ligger blant annet på en komité som kalles Sponsorkomiteen. Lederen der, Karl Erik Granberg, opplyser at det fortsatt jobbes med saken. Komiteen er veldig interessert i tips og henvendelser (kgranberg@nlm.no). Andre som jakter sponsorer, er Gjermund Nordhus og Marianne Thormodsæter.   

Noen av sponsorene er interne, som for eksempel NLM vgs. Men det tenkes også eksternt, på bedrifter og andre som vil gjøre seg synlige overfor GFs mange tusen deltakere.

Sponsorer kan kjøpe annonser i en GF-guide, i Utsyn eller på informasjonsskjermer. Tid for reklamevideoer selges også.

Spennende publikum

– Vi tror GF-deltakerne er et spennende publikum å vise seg fram for, sier Granberg. Han tilføyer at komiteen også legger alt godt til rette for sponsorer som tenker i retning av annonsepakker og lignende.

Foreløpig kan hverken Nordhus eller Granberg si hvordan sponsingen av GF 2018 ligger an i forhold til det oppsatte budsjettet.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 8:33 Hvem vil anklage Guds utvalgte? Gud er den som rettferdiggjør.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.