> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Gleder seg til å bli innviet på ULGleder seg til å bli innviet på UL

Foto: privat

Fredag kveld er det misjonærinnvielse på UL. – Jeg synes det passet veldig bra å bli innviet på UL. Opp gjennom årene har jeg vært mye innom festivalen, sier David Theodor Thorsen (25).

Allerede 8. august setter David Theodor Thorsen seg på flyet til Japan. Da venter en seksårsperiode blant et av de minst nådde folkeslagene i verden.

– Jeg vet litt om hva jeg går til siden jeg har vært ettåring for NLM i Japan, sier David Theodor Thorsen. Han har en utdannelse både i teologi og i interkulturell forståelse og hadde i den forbindelse også en praksisperiode på seks uker i Japan.

– Hvorfor vil du bli misjonær i Japan?

– Det har aldri vært over en prosent kristne i Japan siden 1600-tallet. Da jeg var student i USA studerte jeg sammen med en japaner som ikke var kristen. Han fortalte at han aldri hadde snakket med en kristen japaner på sin egen alder. Det sier litt om behovet for misjon, sier David. Etter at han er ferdig med språkskolen håper han blant annet å kunne jobbe med studenter.

    

Glad i UL

David kommer fra Klepp i Rogaland. Som tenåring var han mye innom UL, og når han har vært i området de siste årene, har han gjerne tatt turen innom et eller flere møter.

– For meg passet det egentlig veldig fint med innvielse på UL. Det er praktisk at venner og familie får kort vei. Og så er jeg jo ganske ung og håper at ungdommene her kan relatere seg til at jeg blir misjonær. Jeg vil gjerne inspirere andre til å vurdere misjonærtjeneste, sier David.

    

Misjonærinnvielse for alle

Morten Eikli, festivalsjef.

UL står for Ung Landsmøte og er NLMs ungdomsfestival. Arrangementet foregår i Kongeparken på Ålgård i Rogaland. Festivalsjef for UL, Morten Eikli, håper det kommer mange fra distriktet til innvielsen.

– Alle er hjertelig velkomne på misjonærinnvielsen, også de som ikke føler at de hører til på en ungdomsfestival, sier Eikli.

  

Misjonsfokus som kjennetegn

– Er det viktig for UL å ha en misjonærinnvielse?

– Ja, det vil jeg si. Men enda viktigere er det å ha et sterkt misjonsfokus gjennom hele festivalen. Det er noe vi ønsker skal kjennetegne oss og gjøre oss litt annerledes enn andre kristne festivaler, sier Eikli.

Videre forteller Eikli at fredagsmøtet vil ha et sterkt misjonsfokus. Det er ekteparet Ingjerd og Sigmund Evensen som skal tale. Ekteparet jobbet i 19 år som bibeloversettere blant Umanakaina-folket i Papua Ny-Guinea. Senere var Sigmund daglig leder for Wycliffe i Norge i 18 år. I tillegg deltar elever fra Kongshaug Musikkgymnas med musikkinnslag.

For å komme inn på ULs område i Kongeparken må man ha et ukepass eller et dagspass. Dagspasset koster 200 kroner.


Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

De siste ukene har det vært debatt om hvorvidt det israelske flagget bør heises når NLM feirer generalforsamling til sommeren. Som kjent konkluderte hovedstyret med å si nei til denne oppfordringen (selv om det vil bli både bønn for Israel og seminar om temaet). Det har ført til kraftige reaksjoner.

Utsyn på Facebook

Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 11:29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er nedbøyd og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.