> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Haldens største bruktbutikkHaldens største bruktbutikk

Nada Jirou fra Syria og Ingrid Hansen er blant de mange frivillige som gjør en dugnadsinnsats. Begge foto: Alise Nystøyl

Lørdag 16. september åpnes dørene til NLM Gjenbruks nye butikk i Halden. Gjenbruksbutikken flytter og blir byens største.

– Flyttingen gir oss en større butikk, men det viktigste er at lagerplassen blir langt bedre enn før, og at det nå blir fri parkering, forklarer Gerda Solerød.

Alise Nystøyl fra NLM Gjenbruks administrasjon er også med i arbeidet fram mot åpningen.

– Jeg kom litt fra utsiden, men så med en gang at dette vil bli flott. Her er fint både ute og inne, og varene stilles ut i en hall med 700 kvadratmeters grunnflate, forteller hun. Også et lesehjørne og en sofakrok er det gjort god plass til. Det samme gjelder kaffekroken, der det alltid er kaffe og nystekte vafler å få. Det siste er viktig i lys av tanken om gjenbruksbutikker som lokale «misjonsstasjoner».  

Og bortimot 300 kvadratmeters lagerplass vil gjøre det mulig å ta inn mer varer.

    

Stor og romslig

– Hvordan har stemningen vært i denne flyttesjauen?

– For meg er det fint å oppleve at her hele tiden er mange frivillige som står på og jobber. Laginnsatsen er veldig god, og stemningen lett og positiv, svarer hun.

Nystøyl sier at hun som nyansatt i NLM Gjenbruk opplever det lærerikt og interessant å være med på dette.

– For eksempel hjelper jeg til med litt råd om hvor de ulike varekategoriene kan settes ut, forklarer hun. Butikken blir stor og romslig, og hun håper og tror at både kunder og medarbeidere vil trives.

    

Kikk og oppsving

Også Gerda Solerød framhever den store og gode dugnadsinnsatsen.

– Og nå både håper og tror vi at flyttingen til byens beste handelsområde, på Høvleriet i nærheten av Tistasenteret, vil gi butikken et kikk og et varig oppsving, sier hun.

Åpningstiden blir også ny, den forskyves med én time. Dørene vil være åpne 11–17 tirsdag til fredag, og 11–15 lørdag. 


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Today's Quote

Sef 3:17 Herren din Gud er midt iblant deg, en helt som frelser. Han fryder seg over deg med glede, han tier i sin kjærlighet, han jubler over deg med fryderop.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.