> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Haldens største bruktbutikkHaldens største bruktbutikk

Nada Jirou fra Syria og Ingrid Hansen er blant de mange frivillige som gjør en dugnadsinnsats. Begge foto: Alise Nystøyl

Lørdag 16. september åpnes dørene til NLM Gjenbruks nye butikk i Halden. Gjenbruksbutikken flytter og blir byens største.

– Flyttingen gir oss en større butikk, men det viktigste er at lagerplassen blir langt bedre enn før, og at det nå blir fri parkering, forklarer Gerda Solerød.

Alise Nystøyl fra NLM Gjenbruks administrasjon er også med i arbeidet fram mot åpningen.

– Jeg kom litt fra utsiden, men så med en gang at dette vil bli flott. Her er fint både ute og inne, og varene stilles ut i en hall med 700 kvadratmeters grunnflate, forteller hun. Også et lesehjørne og en sofakrok er det gjort god plass til. Det samme gjelder kaffekroken, der det alltid er kaffe og nystekte vafler å få. Det siste er viktig i lys av tanken om gjenbruksbutikker som lokale «misjonsstasjoner».  

Og bortimot 300 kvadratmeters lagerplass vil gjøre det mulig å ta inn mer varer.

    

Stor og romslig

– Hvordan har stemningen vært i denne flyttesjauen?

– For meg er det fint å oppleve at her hele tiden er mange frivillige som står på og jobber. Laginnsatsen er veldig god, og stemningen lett og positiv, svarer hun.

Nystøyl sier at hun som nyansatt i NLM Gjenbruk opplever det lærerikt og interessant å være med på dette.

– For eksempel hjelper jeg til med litt råd om hvor de ulike varekategoriene kan settes ut, forklarer hun. Butikken blir stor og romslig, og hun håper og tror at både kunder og medarbeidere vil trives.

    

Kikk og oppsving

Også Gerda Solerød framhever den store og gode dugnadsinnsatsen.

– Og nå både håper og tror vi at flyttingen til byens beste handelsområde, på Høvleriet i nærheten av Tistasenteret, vil gi butikken et kikk og et varig oppsving, sier hun.

Åpningstiden blir også ny, den forskyves med én time. Dørene vil være åpne 11–17 tirsdag til fredag, og 11–15 lørdag. 


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

Nord-Afrika er NLMs nyeste misjonsfelt. Våre utsendinger arbeider innen bistand, og bruker mye tid på relasjonsbygging.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 73:23f Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg ved ditt råd, og deretter tar du meg opp i herlighet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.