> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Haldens største bruktbutikkHaldens største bruktbutikk

Nada Jirou fra Syria og Ingrid Hansen er blant de mange frivillige som gjør en dugnadsinnsats. Begge foto: Alise Nystøyl

Lørdag 16. september åpnes dørene til NLM Gjenbruks nye butikk i Halden. Gjenbruksbutikken flytter og blir byens største.

– Flyttingen gir oss en større butikk, men det viktigste er at lagerplassen blir langt bedre enn før, og at det nå blir fri parkering, forklarer Gerda Solerød.

Alise Nystøyl fra NLM Gjenbruks administrasjon er også med i arbeidet fram mot åpningen.

– Jeg kom litt fra utsiden, men så med en gang at dette vil bli flott. Her er fint både ute og inne, og varene stilles ut i en hall med 700 kvadratmeters grunnflate, forteller hun. Også et lesehjørne og en sofakrok er det gjort god plass til. Det samme gjelder kaffekroken, der det alltid er kaffe og nystekte vafler å få. Det siste er viktig i lys av tanken om gjenbruksbutikker som lokale «misjonsstasjoner».  

Og bortimot 300 kvadratmeters lagerplass vil gjøre det mulig å ta inn mer varer.

    

Stor og romslig

– Hvordan har stemningen vært i denne flyttesjauen?

– For meg er det fint å oppleve at her hele tiden er mange frivillige som står på og jobber. Laginnsatsen er veldig god, og stemningen lett og positiv, svarer hun.

Nystøyl sier at hun som nyansatt i NLM Gjenbruk opplever det lærerikt og interessant å være med på dette.

– For eksempel hjelper jeg til med litt råd om hvor de ulike varekategoriene kan settes ut, forklarer hun. Butikken blir stor og romslig, og hun håper og tror at både kunder og medarbeidere vil trives.

    

Kikk og oppsving

Også Gerda Solerød framhever den store og gode dugnadsinnsatsen.

– Og nå både håper og tror vi at flyttingen til byens beste handelsområde, på Høvleriet i nærheten av Tistasenteret, vil gi butikken et kikk og et varig oppsving, sier hun.

Åpningstiden blir også ny, den forskyves med én time. Dørene vil være åpne 11–17 tirsdag til fredag, og 11–15 lørdag. 


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.