> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Haldens største bruktbutikkHaldens største bruktbutikk

Nada Jirou fra Syria og Ingrid Hansen er blant de mange frivillige som gjør en dugnadsinnsats. Begge foto: Alise Nystøyl

Lørdag 16. september åpnes dørene til NLM Gjenbruks nye butikk i Halden. Gjenbruksbutikken flytter og blir byens største.

– Flyttingen gir oss en større butikk, men det viktigste er at lagerplassen blir langt bedre enn før, og at det nå blir fri parkering, forklarer Gerda Solerød.

Alise Nystøyl fra NLM Gjenbruks administrasjon er også med i arbeidet fram mot åpningen.

– Jeg kom litt fra utsiden, men så med en gang at dette vil bli flott. Her er fint både ute og inne, og varene stilles ut i en hall med 700 kvadratmeters grunnflate, forteller hun. Også et lesehjørne og en sofakrok er det gjort god plass til. Det samme gjelder kaffekroken, der det alltid er kaffe og nystekte vafler å få. Det siste er viktig i lys av tanken om gjenbruksbutikker som lokale «misjonsstasjoner».  

Og bortimot 300 kvadratmeters lagerplass vil gjøre det mulig å ta inn mer varer.

    

Stor og romslig

– Hvordan har stemningen vært i denne flyttesjauen?

– For meg er det fint å oppleve at her hele tiden er mange frivillige som står på og jobber. Laginnsatsen er veldig god, og stemningen lett og positiv, svarer hun.

Nystøyl sier at hun som nyansatt i NLM Gjenbruk opplever det lærerikt og interessant å være med på dette.

– For eksempel hjelper jeg til med litt råd om hvor de ulike varekategoriene kan settes ut, forklarer hun. Butikken blir stor og romslig, og hun håper og tror at både kunder og medarbeidere vil trives.

    

Kikk og oppsving

Også Gerda Solerød framhever den store og gode dugnadsinnsatsen.

– Og nå både håper og tror vi at flyttingen til byens beste handelsområde, på Høvleriet i nærheten av Tistasenteret, vil gi butikken et kikk og et varig oppsving, sier hun.

Åpningstiden blir også ny, den forskyves med én time. Dørene vil være åpne 11–17 tirsdag til fredag, og 11–15 lørdag. 


I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

Utsyn på Facebook

Sentral-Asia

I Sentral-Asia er det krevende å drive misjon. Kristne lever under svært vanskelige forhold i et samfunn hvor myndighetene kontrollerer det meste.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 35:4 Si til de urolige hjerter: Vær frimodige, frykt ikke! Se, der er deres Gud! Hevnen kommer, Guds gjengjeldelse. Han kommer selv og frelser dere.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.