> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Hovedstyret har opprettet NLM...Hovedstyret har opprettet NLM trossamfunn

Sommerens generalforsamling I Misjonssambandet vedtok med stort flertall å opprette et trossamfunn i NLM. 548 delegater stemte ja, mens 121 delegater stemte nei. (Foto: Marius Bergersen)

Etter at NLMs generalforsamling i sommer vedtok at det skal opprettes et trossamfunn i regi av NLM, har hovedstyret nå fått på plass vedtekter og styre for trossamfunnet.

– Det har vært viktig for hovedstyret å følge opp vedtaket i generalforsamlingen så raskt som mulig. Alle formaliteter er nå ivaretatt, men det vil nok ta noen uker før fylkesmannen i Oslo og Akershus har godkjent opprettelsen. Men vi kan allerede nå begynne å registrere medlemmer i trossamfunnet, og i løpet av noen dager skal et innmeldingsskjema være klart på nettsidene våre, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

 

Tre styremedlemmer

I hovedstyrets møte 18.–19. september ble tre personer utpekt som styremedlemmer i det nye trossamfunnet. Dette er Ole Kristian Sameien, Ranveig G. Solli og Arild Løvås. Alle disse vil melde seg inn i trossamfunnet.

– Styret vil være et administrativt organ. Hovedstyret har også vedtatt en instruks for styret som sier noe om hvordan styret skal arbeide, forklarer Øystein Engås, leder i NLM Norge.

 

Egen nettadresse

– Hvordan melder man seg inn i dette trossamfunnet?

– Det er nødvendig å fylle ut et innmeldingsskjema. Dette ligger på nlm.no/trossamfunn, og vi har opprettet en egen e-post for trossamfunnet. Adressen er trossamfunn@nlm.no. Alle som ønsker å melde seg inn, kan melde ifra på denne adressen, og de vil da få innmeldingsskjemaet tilsendt. Det går også an å ringe sentralbordet vårt for å be om dette, sier Øystein Engås.

Her er vedtektene for trossamfunnet.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.