> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Hovedstyret har opprettet NLM...Hovedstyret har opprettet NLM trossamfunn

Sommerens generalforsamling I Misjonssambandet vedtok med stort flertall å opprette et trossamfunn i NLM. 548 delegater stemte ja, mens 121 delegater stemte nei. (Foto: Marius Bergersen)

Etter at NLMs generalforsamling i sommer vedtok at det skal opprettes et trossamfunn i regi av NLM, har hovedstyret nå fått på plass vedtekter og styre for trossamfunnet.

– Det har vært viktig for hovedstyret å følge opp vedtaket i generalforsamlingen så raskt som mulig. Alle formaliteter er nå ivaretatt, men det vil nok ta noen uker før fylkesmannen i Oslo og Akershus har godkjent opprettelsen. Men vi kan allerede nå begynne å registrere medlemmer i trossamfunnet, og i løpet av noen dager skal et innmeldingsskjema være klart på nettsidene våre, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

 

Tre styremedlemmer

I hovedstyrets møte 18.–19. september ble tre personer utpekt som styremedlemmer i det nye trossamfunnet. Dette er Ole Kristian Sameien, Ranveig G. Solli og Arild Løvås. Alle disse vil melde seg inn i trossamfunnet.

– Styret vil være et administrativt organ. Hovedstyret har også vedtatt en instruks for styret som sier noe om hvordan styret skal arbeide, forklarer Øystein Engås, leder i NLM Norge.

 

Egen nettadresse

– Hvordan melder man seg inn i dette trossamfunnet?

– Det er nødvendig å fylle ut et innmeldingsskjema. Dette ligger på nlm.no/trossamfunn, og vi har opprettet en egen e-post for trossamfunnet. Adressen er trossamfunn@nlm.no. Alle som ønsker å melde seg inn, kan melde ifra på denne adressen, og de vil da få innmeldingsskjemaet tilsendt. Det går også an å ringe sentralbordet vårt for å be om dette, sier Øystein Engås.

Her er vedtektene for trossamfunnet.


I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

Utsyn på Facebook

Sentral-Asia

I Sentral-Asia er det krevende å drive misjon. Kristne lever under svært vanskelige forhold i et samfunn hvor myndighetene kontrollerer det meste.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Kor 12:26 Om ett lem lider, da lider alle lemmene med. Og om ett lem blir hedret, da gleder alle lemmene seg med.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.