> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Hovedstyret har opprettet NLM...Hovedstyret har opprettet NLM trossamfunn

Sommerens generalforsamling I Misjonssambandet vedtok med stort flertall å opprette et trossamfunn i NLM. 548 delegater stemte ja, mens 121 delegater stemte nei. (Foto: Marius Bergersen)

Etter at NLMs generalforsamling i sommer vedtok at det skal opprettes et trossamfunn i regi av NLM, har hovedstyret nå fått på plass vedtekter og styre for trossamfunnet.

– Det har vært viktig for hovedstyret å følge opp vedtaket i generalforsamlingen så raskt som mulig. Alle formaliteter er nå ivaretatt, men det vil nok ta noen uker før fylkesmannen i Oslo og Akershus har godkjent opprettelsen. Men vi kan allerede nå begynne å registrere medlemmer i trossamfunnet, og i løpet av noen dager skal et innmeldingsskjema være klart på nettsidene våre, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

 

Tre styremedlemmer

I hovedstyrets møte 18.–19. september ble tre personer utpekt som styremedlemmer i det nye trossamfunnet. Dette er Ole Kristian Sameien, Ranveig G. Solli og Arild Løvås. Alle disse vil melde seg inn i trossamfunnet.

– Styret vil være et administrativt organ. Hovedstyret har også vedtatt en instruks for styret som sier noe om hvordan styret skal arbeide, forklarer Øystein Engås, leder i NLM Norge.

 

Egen nettadresse

– Hvordan melder man seg inn i dette trossamfunnet?

– Det er nødvendig å fylle ut et innmeldingsskjema. Dette ligger på nlm.no/trossamfunn, og vi har opprettet en egen e-post for trossamfunnet. Adressen er trossamfunn@nlm.no. Alle som ønsker å melde seg inn, kan melde ifra på denne adressen, og de vil da få innmeldingsskjemaet tilsendt. Det går også an å ringe sentralbordet vårt for å be om dette, sier Øystein Engås.

Her er vedtektene for trossamfunnet.


Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

De siste ukene har det vært debatt om hvorvidt det israelske flagget bør heises når NLM feirer generalforsamling til sommeren. Som kjent konkluderte hovedstyret med å si nei til denne oppfordringen (selv om det vil bli både bønn for Israel og seminar om temaet). Det har ført til kraftige reaksjoner.

Utsyn på Facebook

Elsket

Vi elsker fordi han elsket oss først.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Heb 9:12 Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod gikk han inn i helligdommen én gang for alle, og fant en evig forløsning.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.