> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Inspirerende konferanse for ansatte...Inspirerende konferanse for ansatte på NLM-skoler

Foto: Helge Johan Stautland

380 ansatte ved NLMs videregående skoler var nylig samlet til konferanse på Lundeneset vgs. – Vi hadde et gjennomarbeidet program og stemningen var veldig god, sier Torleif Belck-Olsen, skolekonsulent på NLMs hovedkontor.

Til sammen driver Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) elleve videregående skoler over hele landet. Hvert tredje år samles alt personell, fra rektorer og inspektører, lærere, kjøkken- og teknisk personell fra alle NLMs videregående skoler til storkonferanse. De to siste gangene har konferansen blitt arrangert på den største skolen, nemlig Tryggheim VGS. Denne gang var det Lundeneset som var vertskap.

– Det var ikke så mange andre skoler som hadde kapasitet til å gjennomføre en så stor samling, sier rektor ved Lundeneset VGS, Gustav Løge Fosse, til den lokale nettsiden Medvind24 som dekket arrangementet. Men skolen fikk plass til alle ved blant annet å leie rom av verftet som ligger vegg i vegg med skolen og som har brakker med hybler.

  

Stort utbytte

Foto: HNH

    

Mina Pettersen Kiserud deltok på sin første NLM vgs-konferanse. Hun har vært lærer ved Hans Nielsen Hauge Skole i Fredrikstad siden oppstarten.

– Jeg syntes konferansen var veldig bra og fikk mye ut av programmet, sier Mina Pettersen Kiserud. Hun forteller at noen av kollegaene ved skolen nok syntes at programmet ga litt for mye plass til forkynnelse og misjon og hadde ønsket seg enda mer stoff om det å drive en god skole. – Siste dag ble det snakket om at mange gutter i tenårene er ensomme. Det burde vi snakket enda mer om hvordan vi bør håndtere.

– Hva fikk du selv mest ut av på konferansen?

– Jeg syntes seksjonsmøtet jeg var på var veldig konkret og ga meg innspill slik at undervisningen min kan bli enda bedre, sier Pettersen Kiserud. Hun var på seksjonsmøte for de som underviser i språkfag.

     

Foto: Helge Johan Stautland

 

Utfordrende seminar

Mina Pettersen Kiserud trekker også frem seminaret med David Lega som et høydepunkt. Lega er tidligere Paralympics-deltaker med 14 verdensrekorder i svømming bak seg. Nå er han politiker og kommunalråd i Gøteborg. Til Medvind24 uttalte Gustav Løge Fosse:

– Lega er lam i armene og mangler muskler i beina. Og det er uten tvil både inspirerende, men også veldig utfordrende å høre hans historie. Hans tema var "Våga bli bättre- strunta i att vara best!" der han utfordret til å jobbe med egne grenser og ikke la seg begrense av sammenligninger med andre. Ikke minst i møte med ungdommene som kjenner på alt mulig slags press er det viktige perspektiv å ta med seg.

 

David Lega holdt seminar. Foto: Helge Johan Stautland


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Sentral-Asia

Bibeloversettelse er tidkrevende, men viktig. I Sentral-Asia har en minoritetsgruppe nå snart fått Bibelen på sitt eget språk.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 15:2 Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort. Og hver den som bærer frukt, renser han, for at den skal bære mer frukt.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.