> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Inspirerende konferanse for ansatte...Inspirerende konferanse for ansatte på NLM-skoler

Foto: Helge Johan Stautland

380 ansatte ved NLMs videregående skoler var nylig samlet til konferanse på Lundeneset vgs. – Vi hadde et gjennomarbeidet program og stemningen var veldig god, sier Torleif Belck-Olsen, skolekonsulent på NLMs hovedkontor.

Til sammen driver Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) elleve videregående skoler over hele landet. Hvert tredje år samles alt personell, fra rektorer og inspektører, lærere, kjøkken- og teknisk personell fra alle NLMs videregående skoler til storkonferanse. De to siste gangene har konferansen blitt arrangert på den største skolen, nemlig Tryggheim VGS. Denne gang var det Lundeneset som var vertskap.

– Det var ikke så mange andre skoler som hadde kapasitet til å gjennomføre en så stor samling, sier rektor ved Lundeneset VGS, Gustav Løge Fosse, til den lokale nettsiden Medvind24 som dekket arrangementet. Men skolen fikk plass til alle ved blant annet å leie rom av verftet som ligger vegg i vegg med skolen og som har brakker med hybler.

  

Stort utbytte

Foto: HNH

    

Mina Pettersen Kiserud deltok på sin første NLM vgs-konferanse. Hun har vært lærer ved Hans Nielsen Hauge Skole i Fredrikstad siden oppstarten.

– Jeg syntes konferansen var veldig bra og fikk mye ut av programmet, sier Mina Pettersen Kiserud. Hun forteller at noen av kollegaene ved skolen nok syntes at programmet ga litt for mye plass til forkynnelse og misjon og hadde ønsket seg enda mer stoff om det å drive en god skole. – Siste dag ble det snakket om at mange gutter i tenårene er ensomme. Det burde vi snakket enda mer om hvordan vi bør håndtere.

– Hva fikk du selv mest ut av på konferansen?

– Jeg syntes seksjonsmøtet jeg var på var veldig konkret og ga meg innspill slik at undervisningen min kan bli enda bedre, sier Pettersen Kiserud. Hun var på seksjonsmøte for de som underviser i språkfag.

     

Foto: Helge Johan Stautland

 

Utfordrende seminar

Mina Pettersen Kiserud trekker også frem seminaret med David Lega som et høydepunkt. Lega er tidligere Paralympics-deltaker med 14 verdensrekorder i svømming bak seg. Nå er han politiker og kommunalråd i Gøteborg. Til Medvind24 uttalte Gustav Løge Fosse:

– Lega er lam i armene og mangler muskler i beina. Og det er uten tvil både inspirerende, men også veldig utfordrende å høre hans historie. Hans tema var "Våga bli bättre- strunta i att vara best!" der han utfordret til å jobbe med egne grenser og ikke la seg begrense av sammenligninger med andre. Ikke minst i møte med ungdommene som kjenner på alt mulig slags press er det viktige perspektiv å ta med seg.

 

David Lega holdt seminar. Foto: Helge Johan Stautland


Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

I en valgsending på NRK 17. august fortalte komikeren Harald Eia begeistret om velsignelsene samfunnets avkristning fører til. Hovedargumentet var noen plansjer som viste at land med lite religion har mer lykke, likestilling og moral enn land der religion betyr mye.

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika driver NLM arbeid i Mali og Elfenbenskysten. I Mali arbeides det mye med relasjonsbygging, mens i Elfenbenskysten støtter vi en liten, men levende lokal kirke.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 34:8 Herrens engel slår leir rundt omkring dem som frykter ham, og han frir dem ut.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.