> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Inspirerte 100 forkynnereInspirerte 100 forkynnere

Alle foto: Per Ove Aarseth

Hvert tredje år inviterer NLM til en konferanse for alle som har forkynneransvar i organisasjonen. – Jeg opplevde temaene og seminarene som veldig relevante, sier lederutvikler Jon Georg Fiske (22) i Region Øst.

Det var i slutten av september at «Forum for forkynnelse» ble arrangert på Holmavatn. Temaene var svært mange. Det ble snakket om sjelesorg, om misjon og misjonsformidling, om vår lutherske arv, om hvordan vi bør snakke sammen i NLM om spørsmål knytte til skapelse og evolusjon og mye annet.

– Det ble noen intense og innholdsrike dager med mye påfyll, oppsummerer Steffen Stensland. Han er forkynnelseskonsulent i NLM og hadde mye av ansvaret for å planlegge samlingen.

  

Under konferansen var det både ordinære bibeltimer og kveldsmøter. Og rett etter kveldsmøtene samtalte Steffen selv med talerne foran forsamlingen.

– Vi snakket sammen om det å forberede seg, om det å holde en tale og generelt om forkynnelse. Jeg tror det er viktig at vi sammen reflekterer om det å være en taler, sier Stensland.

   

Inspirerende foredrag

Bidragsyterne var mange under konferansen – og de aller fleste hører til i NLM. Blant bidragsyterne var Grete Yksnøy Martinsen, Knut Kåre Kirkholm, Endre Stene, Ingvild Hellenes, Lars Kjetil Emblem, Christian Lilleheim og Marit Andersen.

– Denne gangen hadde vi bare en ekstern foredragsholder, nemlig Henrik Højlund. Han hadde til gjengjeld svært gode og inspirerende foredrag. Det er spennende å få noen utenfra, som kan si noe på en litt annen måte enn vi selv vil gjøre, sier Steffen Stensland, som påpeker at det var praktisk at foredragsholderen snakket godt norsk etter flere år som prest i Norge. Henrik Højlund er i dag sokneprest i Danmark og var i mange år leder for Evangelisk Luthersk Nettverk i Danmark.

  

Jon Georg Fiske satte pris på at seminarene var relevante.

 

Vil nå de unge

Jon Georg Fiske startet for et år siden som lederutvikling i Region Øst i NLM. 22-åringen fra Ålesund går også på Fjellhaug og er snart ferdig med en treårig bachelor i teologi og misjon.

– Jeg opplevde det inspirerende og spennende å være med på konferansen. Også for min generasjon var teamene og seminarene relevante. Jeg satt igjen med inntrykk av at det er et sterkt ønske om å bry seg som de unges anliggende og å nå utenfor bedehusets vegger med forkynnelse og misjonskall, sier Fiske.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Heb 3:14 For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.