> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Inspirerte 100 forkynnereInspirerte 100 forkynnere

Alle foto: Per Ove Aarseth

Hvert tredje år inviterer NLM til en konferanse for alle som har forkynneransvar i organisasjonen. – Jeg opplevde temaene og seminarene som veldig relevante, sier lederutvikler Jon Georg Fiske (22) i Region Øst.

Det var i slutten av september at «Forum for forkynnelse» ble arrangert på Holmavatn. Temaene var svært mange. Det ble snakket om sjelesorg, om misjon og misjonsformidling, om vår lutherske arv, om hvordan vi bør snakke sammen i NLM om spørsmål knytte til skapelse og evolusjon og mye annet.

– Det ble noen intense og innholdsrike dager med mye påfyll, oppsummerer Steffen Stensland. Han er forkynnelseskonsulent i NLM og hadde mye av ansvaret for å planlegge samlingen.

  

Under konferansen var det både ordinære bibeltimer og kveldsmøter. Og rett etter kveldsmøtene samtalte Steffen selv med talerne foran forsamlingen.

– Vi snakket sammen om det å forberede seg, om det å holde en tale og generelt om forkynnelse. Jeg tror det er viktig at vi sammen reflekterer om det å være en taler, sier Stensland.

   

Inspirerende foredrag

Bidragsyterne var mange under konferansen – og de aller fleste hører til i NLM. Blant bidragsyterne var Grete Yksnøy Martinsen, Knut Kåre Kirkholm, Endre Stene, Ingvild Hellenes, Lars Kjetil Emblem, Christian Lilleheim og Marit Andersen.

– Denne gangen hadde vi bare en ekstern foredragsholder, nemlig Henrik Højlund. Han hadde til gjengjeld svært gode og inspirerende foredrag. Det er spennende å få noen utenfra, som kan si noe på en litt annen måte enn vi selv vil gjøre, sier Steffen Stensland, som påpeker at det var praktisk at foredragsholderen snakket godt norsk etter flere år som prest i Norge. Henrik Højlund er i dag sokneprest i Danmark og var i mange år leder for Evangelisk Luthersk Nettverk i Danmark.

  

Jon Georg Fiske satte pris på at seminarene var relevante.

 

Vil nå de unge

Jon Georg Fiske startet for et år siden som lederutvikling i Region Øst i NLM. 22-åringen fra Ålesund går også på Fjellhaug og er snart ferdig med en treårig bachelor i teologi og misjon.

– Jeg opplevde det inspirerende og spennende å være med på konferansen. Også for min generasjon var teamene og seminarene relevante. Jeg satt igjen med inntrykk av at det er et sterkt ønske om å bry seg som de unges anliggende og å nå utenfor bedehusets vegger med forkynnelse og misjonskall, sier Fiske.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

Nord-Afrika er NLMs nyeste misjonsfelt. Våre utsendinger arbeider innen bistand, og bruker mye tid på relasjonsbygging.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 73:23f Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg ved ditt råd, og deretter tar du meg opp i herlighet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.