> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Inspirerte 100 forkynnereInspirerte 100 forkynnere

Alle foto: Per Ove Aarseth

Hvert tredje år inviterer NLM til en konferanse for alle som har forkynneransvar i organisasjonen. – Jeg opplevde temaene og seminarene som veldig relevante, sier lederutvikler Jon Georg Fiske (22) i Region Øst.

Det var i slutten av september at «Forum for forkynnelse» ble arrangert på Holmavatn. Temaene var svært mange. Det ble snakket om sjelesorg, om misjon og misjonsformidling, om vår lutherske arv, om hvordan vi bør snakke sammen i NLM om spørsmål knytte til skapelse og evolusjon og mye annet.

– Det ble noen intense og innholdsrike dager med mye påfyll, oppsummerer Steffen Stensland. Han er forkynnelseskonsulent i NLM og hadde mye av ansvaret for å planlegge samlingen.

  

Under konferansen var det både ordinære bibeltimer og kveldsmøter. Og rett etter kveldsmøtene samtalte Steffen selv med talerne foran forsamlingen.

– Vi snakket sammen om det å forberede seg, om det å holde en tale og generelt om forkynnelse. Jeg tror det er viktig at vi sammen reflekterer om det å være en taler, sier Stensland.

   

Inspirerende foredrag

Bidragsyterne var mange under konferansen – og de aller fleste hører til i NLM. Blant bidragsyterne var Grete Yksnøy Martinsen, Knut Kåre Kirkholm, Endre Stene, Ingvild Hellenes, Lars Kjetil Emblem, Christian Lilleheim og Marit Andersen.

– Denne gangen hadde vi bare en ekstern foredragsholder, nemlig Henrik Højlund. Han hadde til gjengjeld svært gode og inspirerende foredrag. Det er spennende å få noen utenfra, som kan si noe på en litt annen måte enn vi selv vil gjøre, sier Steffen Stensland, som påpeker at det var praktisk at foredragsholderen snakket godt norsk etter flere år som prest i Norge. Henrik Højlund er i dag sokneprest i Danmark og var i mange år leder for Evangelisk Luthersk Nettverk i Danmark.

  

Jon Georg Fiske satte pris på at seminarene var relevante.

 

Vil nå de unge

Jon Georg Fiske startet for et år siden som lederutvikling i Region Øst i NLM. 22-åringen fra Ålesund går også på Fjellhaug og er snart ferdig med en treårig bachelor i teologi og misjon.

– Jeg opplevde det inspirerende og spennende å være med på konferansen. Også for min generasjon var teamene og seminarene relevante. Jeg satt igjen med inntrykk av at det er et sterkt ønske om å bry seg som de unges anliggende og å nå utenfor bedehusets vegger med forkynnelse og misjonskall, sier Fiske.


I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

Utsyn på Facebook

Sentral-Asia

I Sentral-Asia er det krevende å drive misjon. Kristne lever under svært vanskelige forhold i et samfunn hvor myndighetene kontrollerer det meste.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 35:4 Si til de urolige hjerter: Vær frimodige, frykt ikke! Se, der er deres Gud! Hevnen kommer, Guds gjengjeldelse. Han kommer selv og frelser dere.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.